-
عینک آفتابی؛ انتخابی ساده، محافظت کامل از چشمها
استفاده از عینک آفتابی نه تنها یک انتخاب مد است، بلکه ابزاری ضروری برای حفاظت از چشمها در برابر تابش مضر اشعه فرابنفش خورشید به شمار میرود. حتی عینکهای ارزانقیمت هم میتوانند از چشمهای شما در برابر این خطرات محافظت کنند.
-
مطالعه در تاریکی واقعاً چشم را خراب میکند؟!
همه ما شنیدهایم که "تو تاریکی درس نخون، چشمت ضعیف میشه!" اما آیا این هشدار قدیمی، پشتوانه علمی هم دارد یا فقط یک باور رایج است؟ بررسیها نشان میدهد واقعیت ماجرا چیز دیگری است.
-
پیشرفت شگرف در درمان نابینایی؛ دارویی جدید برای بازسازی شبکیه چشم
دانشمندان با ابداع دارویی پیشرفته موفق به بازسازی شبکیه آسیبدیده چشم شدند و توانستند بینایی را در نمونههای آزمایشگاهی حیوانی بازیابی کنند. این دستاورد جدید میتواند امید جدیدی برای میلیونها نفر که به بیماریهای شبکیه مبتلا هستند، به همراه داشته باشد.
-
وقتی چشم رنگ جدیدی کشف میکند
پس از چندصدهزار سال قدمزدن بر روی زمین، انسان ممکن است فکر کند که همه رنگهای ممکن را دیده است؛ اما به گفته تیمی از دانشمندان که ادعا میکنند رنگی را تجربه کردهاند که تاکنون کسی ندیده است.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
بازسازی چهره و پیشگیری از عوارض پس از تخلیه چشم با پروتزهای چشمی پیشرفته
از دست دادن چشم، چه بر اثر تصادف، بیماری یا جراحی، چالشهای جسمی و روانی متعددی ایجاد میکند. امروزه چشم مصنوعی سفارشی نه تنها ظاهر طبیعی را بازمیگرداند، بلکه از عوارضی مانند تحلیل استخوانهای حدقه، افتادگی پلک و تغییر شکل چهره جلوگیری میکنند. در ایران، مراکز تخصصی مانند کلینیک پروتز چشم ماهان با فناوریهای روز دنیا، به بیماران کمک میکنند تا کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.
-
ورم ملتحمه چشم؛ بیماری شایع و قابل پیشگیری
ورم ملتحمه چشم، یک بیماری عفونی شایع است که ناشی از مواجهه با میکروبها و ویروسها ایجاد میشود. این بیماری میتواند به سرعت گسترش یابد و به خصوص در فصول سرد سال، بر کودکان و بزرگسالان تأثیر گذارد.
-
علایم پنهان آب مروارید که نباید آنها را نادیده گرفت
آب مروارید یکی از بیماریهای چشمی است که در صورت درمان نشدن میتواند به نابینایی منجر شود. برخی علایم پنهان این بیماری ممکن است به راحتی نادیده گرفته شوند، اما توجه به آنها میتواند از وقوع نابینایی جلوگیری کند.
-
چشم سوزی در چهارشنبه سوزی
یک فوق تخصص قرنیه گفت: موادمحترقه دست ساز بسیار خطرناک هستند چرا که ذرات ریزی را به اطراف پرتاب می کنند و موجب آسیب های شدید چشمی می شوند.
-
خطر افزایش نزدیکبینی با استفاده بیش از حد از گوشیهای هوشمند و صفحه نمایشها
محققان جدیداً هشدار دادهاند که هر ساعت بیشتر خیره شدن به صفحه نمایشهای دیجیتال، مانند گوشیهای هوشمند و تبلتها، احتمال ابتلا به نزدیکبینی را افزایش میدهد.
-
تاثیر بیماری آرتریت پسوریاتیک بر چشم
پسوریازیس و آرتریت پسوریاتیک هر دو بیماری خودایمنی هستند، یعنی باعث میشوند بدن شما به اشتباه به خود حمله کند که میتواند منجر به التهاب در قسمتهای خاصی از بدن، از جمله چشمها، شود.
-
گلوکوم؛ قاتل بیصدا، چگونه ژنتیک و سن بر خطر ابتلا به آن تاثیر میگذارد؟
یک فوق تخصص قرنیه با تاکید بر تاثیرات ژنتیک و سن در ابتلا به بیماری گلوکوم (آب سیاه) هشدار داد که این بیماری در مراحل اولیه بدون علامت است و در صورت عدم تشخیص به موقع، میتواند به نابینایی دائمی منجر شود.
-
فاکتورهای حفظ سلامت چشم کودک
کودکانی که زمان بیشتری را خارج از خانه میگذرانند کمتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات بینایی هستند.
-
خطر نزدیک بینی در انتظار معتادان به گوشیهای هوشمند
یک مطالعه جدید نشان داده که صرف تنها یک ساعت دیدن صفحه نمایشگرهای دیجیتال مانند تبلت یا تلفنهای هوشمند میتواند خطر نزدیک بینی را تا 21درصد افزایش دهد.
-
راهکارهای موثر برای درمان بیماریهای چشم و پیشگیری از افتادگی پلک
بیماریهای چشمی و مشکلات پلک ممکن است باعث مشکلات جدی در بینایی و راحتی افراد شوند. از عفونتهای پلکی گرفته تا افتادگی پلک، هر یک از این مشکلات نیاز به تشخیص و درمان تخصصی دارند. در این گزارش، متخصصین چشمی به تشریح علل و روشهای درمان این مشکلات میپردازند.
-
آنچه درباره یک بیماری خطرناک چشمی باید بدانید
بیماری آر.پی یک بیماری ژنتیک و درواقع مجموعهای از بیماریهاست که تاکنون سیصد ژِن آن شناسایی شده است. این بیماری، شبکیه چشم را تحلیل میبرد، گیرندههای موجود در شبکیه به مرور از بین میروند و سلولهای جدید بهدلیل نقص ژنتیکی، جایگزین سلولهای مرده نمیشوند و جایگزینی برای سلولهای گیرنده نور بهوجود نمیآید.
-
توصیههای حیاتی متخصص چشم برای دیابتیها؛ مراقب چشمهای خود باشید!
دیابت میتواند بهطور جدی بر سلامت چشمها تأثیر بگذارد و در صورت عدم توجه و درمان بهموقع، مشکلاتی همچون آبمروارید و حتی نابینایی را به همراه داشته باشد. یک متخصص چشمپزشکی در این خصوص هشدارهای مهمی برای دیابتیها و افراد مسن مطرح کرده است.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
بهبود زیبایی ظاهری با پروتز چشم
علم پزشکی با همکاری علوم دیگر و فناوریهای پیشرفته توانسته برای بسیاری از آسیبهای جسمی، پاسخی مناسب پیدا کند به نحوی نقص و کمبود پیش آمده را جبران نماید و شرایط زندگی را برای افراد سادهتر کند. از جملهی این دستاوردها و پاسخهای علمی پروتز چشمی است.
-
نوزادان نارس در معرض یک بیماری چشمی شایع
هفتمین همایش مشترک دانشگاههای علوم پزشکی ایران و شهید بهشتی (مراکز علوم تحقیقات و چشم) به همت انجمن چشم پزشکی ایران از اول تا ۳ اسفند برگزار میشود.
-
کلسترول خوب، دشمن چشمهای شما؟ ارتباط جالب بین کلسترول HDL و آب سیاه
تحقیقات جدید نشان میدهد که کلسترول HDL، که بهعنوان کلسترول "خوب" شناخته میشود و برای سلامت قلب مفید است، ممکن است در واقع خطر ابتلا به بیماری گلوکوم یا آب سیاه چشم را افزایش دهد. یافتههای این مطالعه که بر روی ۴۰۰ هزار نفر انجام شده، نگاهی جدید به تأثیر انواع مختلف چربی خون بر سلامت چشم میاندازد.
-
بیماریهای شایع شبکیه چشم؛تهدیدات پنهانی برای بینایی و راههای مقابله با آنها
بیماریهای شبکیه چشم از جمله مشکلاتی هستند که میتوانند به تدریج باعث کاهش یا از دست دادن بینایی شوند. این بیماریها ممکن است از دوران نوزادی آغاز شوند و در میانسالی یا سالمندی پیشرفت کنند.تشخیص زودهنگام و درمان به موقع این بیماریها میتواند از مشکلات جدی جلوگیری کند.
-
افزایش رشد قدی کودکان: راهکارهایی برای بهبود سلامت و قد بلندتر
آیا میدانید که تغذیه مناسب، خواب کافی و ورزش منظم میتوانند به رشد قدی کودک شما کمک کنند؟ برای بسیاری از والدین، افزایش قد کودک یک دغدغه مهم است. در این مقاله، نکاتی از متخصصین تغذیه برای بهبود رشد قدی کودک و تأثیرات تغذیه صحیح بر این فرآیند را بررسی میکنیم.
-
برف کوری؛ آسیب چشمی ناشی از تابش UV و راههای جلوگیری از آن
آیا تا به حال از تابش نور خورشید به چشمهایتان احساس درد یا سوزش کردهاید؟ این ممکن است بهدلیل "برف کوری" یا فوتوکراتیت باشد؛ وضعیتی موقتی و دردناک که در اثر اشعه ماوراء بنفش (UV) ایجاد میشود و شبیه به آفتاب سوختگی روی پوست است، اما اینبار برای چشمها! در این گزارش، به بررسی علل، علائم، روشهای درمان و راههای پیشگیری از این مشکل میپردازیم.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
جراحی فمتولیزیک و فمتواسمایل چیست ؟ + معرفی بهترین جراح شمال کشور
جراحی فمتولیزیک و فمتواسمایل از روشهای نوین و پیشرفته برای اصلاح اختلالات بینایی مانند نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم به شمار میروند.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
برای تقویت چشم چه بخوریم؟! [راهنمای تغذیه برای بینایی قوی در شبانه روز]
برای تقویت چشم چه بخوریم؟! برای تقویت چشم و افزایش قدرت بینایی در طی شبانه روز باید مصرف مواد غذایی چون گوشت گاو، آب کافی، هویج و سیب زمینی شیرین را در برنامه تغذیه خود قرار دهیم. در ادامه لیستی جامع از این خوراکی ها را نام برده ایم.
-
تشخیص زودهنگام قوز قرنیه، راهی برای پیشگیری از پیوند قرنیه
دکتر الهام سلطانی، جراح و متخصص چشم، در گفتگو با ایسنا اعلام کرد که با تشخیص بهموقع و درمان قوز قرنیه، میتوان از پیشرفت بیماری و نیاز به پیوند قرنیه جلوگیری کرد. او همچنین در مورد روشهای درمانی و پیشگیری از این بیماری توضیح داد.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
خشکی چشم در این روزهای آلوده
آلودگی هوا یکی از چالش های عمده زیست محیطی در جهان معاصر است که تاثیرات منفی زیادی بر سلامت انسان ها و محیط زیست دارد. این معضل جهانی به دلیل افزایش فعالیت های صنعتی، استفاده گسترده از سوخت های فسیلی و کاهش پوشش گیاهی شدت یافته است.
-
نشانههای یک بیماری چشمی که نیاز به پیگیری فوری دارد
چشم درد، ریزش اشک، حساسیت به نور و کاهش بینایی از مواردی است که نشان دهنده یک مشکل جدی در سلامت چشمهاست و نیاز به پیگیری جدی دارد.
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
خواندن نسخه چشم پزشکی: راهنمای کامل
خواندن نسخه چشم پزشکی شاید در نگاه اول پیچیده به نظر برسد، اما اگر با اصطلاحات و علائم موجود در آن آشنا شوید، میتوانید به راحتی تفسیر برگه اپتومتری را انجام داده و اطلاعات دقیق و مهمی درباره وضعیت بینایی خود به دست آورید. در این مقاله راهنمای جامع و کاملی برای خواندن نسخه چشم پزشکی آوردهایم، پس تا انتها همراه ما بمانید.
-
نابودی باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک با نانو رباتها؛ انقلابی در درمان عفونتهای چشمی
محققان چینی اخیراً با الهام از ساختار میکروسکوپی بالهای سیکادا (حشره زنجره)، نانو رباتهایی طراحی کردهاند که قادر به شناسایی و نابودی باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک در عفونتهای چشمی هستند. این نانو رباتها به طور هدفمند به سمت باکتریها حرکت کرده و آنها را از بین میبرند، بدون اینکه نیاز به استفاده از داروهای شیمیایی داشته باشند.
-
زخم عفونی قرنیه؛یکی از علل مهم کاهش بینایی در مناطق گرم و مرطوب
زخم عفونی قرنیه، یکی از شایعترین علل کاهش بینایی، به ویژه در مناطق گرم و مرطوب، تهدیدی جدی برای سلامت چشمان محسوب میشود. دبیر علمی هفتمین همایش چشمپزشکی مشترک، بر لزوم تشخیص زودهنگام و درمان بهموقع این بیماری تأکید کرد تا از بروز عوارض جدی و از دست دادن بینایی جلوگیری شود.