-
تاثیر هورمون درمانی بر خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان کمتر از ۵۵ سال
یک مطالعه جدید به رهبری موسسه ملی بهداشت ایالات متحده نشان داده است که دو شکل رایج هورمون درمانی ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان زیر ۵۵ سال تغییر دهد.
-
تاثیر داروهای کاهش وزن در کاهش خطر ابتلا به سرطان
یک مطالعه جدید نشان میدهد که داروهای محبوب کاهش وزن GLP-۱ مانند Ozempic و Zepbound میتوانند به کاهش خطر ابتلا به ۱۴ سرطان مرتبط با چاقی در زنان کمک کنند.
-
متهم اصلی سرطان ریه در ایران را بشناسید/ علائم هشداردهنده بیماری
فوق تخصص هماتولوژی و آنکولوژی گفت: سرطان ریه یکی از پیچیدهترین انواع سرطانها به شمار میرود که میتواند با آسیبشناسیهای متنوعی بروز کند.
-
تاثیر ماده موثر فلفل تند بر ردههای سلولی سرطان روده
استاد و پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی لرستان از تاثیر ماده موثر فلفل تند بر ردههای سلولی سرطان روده خبر داد.
-
کپک قارچی قاتل دانشمندان در مقبرههای باستانی، ناجی بیماران سرطانی میشود
نوعی کپک سمی که زمانی باعث مرگ مرموز چندین دانشمند در مقبرههای باستانی فراعنه مصر و پادشاه لهستان شده، اکنون به سلاحی در برابر سرطان و ناجی جان هزاران نفر تبدیل شده است.
-
درمان هدفمند سرطان کبد با پزشکی هستهای؛ توسعه متوقف نمیشود
متخصص گوارش و کبد گفت: کبد یکی از اعضای مهم بدن است که به دلیل ساختار پرخون خود، یکی از نخستین اندامهایی است که در معرض گسترش سرطانهای دیگر قرار میگیرد.
-
تغییرات مثبت در درمان هدفمند سرطان و کاهش عوارض دارویی
محققان چینی با ترکیب پلیمر و پروتئینهای خونی، نانوذراتی پایدار و پر ظرفیت ساختند که میتواند تغییرات مثبتی در درمان هدفمند سرطان و کاهش عوارض دارویی ایجاد کند.
-
زمان طلایی برای تشخیص و درمان سرطان روده بزرگ
وقتی نوبت به شکل گیری سرطان کولورکتال می رسد، زمان به نفع شماست. تخمین زده می شود که این فرآیند 10 سال طول بکشد، دوره ای که فرصت کافی برای کشف و درمان زودهنگام باقی می گذارد.
-
ایمونوتراپی در درمان سرطان معده مؤثر است
یک کارآزمایی بالینی جدید میگوید که ایمونوتراپی همراه با شیمیدرمانی میتواند به افراد شانس مبارزه با سرطانهای معده و مری را بدهد
-
ورزش عود مجدد سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد
یک مطالعه بزرگ بینالمللی نشان میدهد که یک برنامه ورزشی ساختارمند به بازماندگان سرطان روده بزرگ کمک میکند تا عمر طولانیتری داشته باشند و احتمال عود بیماری را در آنها کاهش میدهد.
-
مراقب مصرف طولانیمدت این قرص باشید
مطالعهای جدید هشدار داده است که استفاده مداوم از قرص ضدبارداری حاوی پروژستوژن "دزوژسترل" برای بیش از پنج سال ممکن است خطر ابتلا به نوعی تومور مغزی به نام "مننژیومای داخلجمجمهای" را افزایش دهد.
-
درمان هوشمند سرطان روده با گیاه دارویی؛ نوآوری پژوهشگر ایرانی در خط مقدم پزشکی
الهام باقری، پژوهشگر ایرانی و دانشآموخته داروسازی، موفق به طراحی سامانهای نوین برای درمان هدفمند سرطان روده بزرگ با استفاده از عصاره گیاه دارویی Brucea javanica شد؛ دستاوردی که امید به درمانهای کمعارضه و مؤثرتر را برای بیماران سرطانی زنده میکند.
-
وقتی نشانه ها را باید جدی گرفت
کاهش وزن ناگهانی و بدون دلیل میتواند نشاندهنده یک مشکل جدی سلامتی ازجمله تقریبا هر نوع سرطان باشد.
-
شتاب عدالت در درمان سرطان؛ فناوری مدرن، جانها را نجات میدهد
با ورود گسترده شتابدهندههای خطی و فناوریهای نوین پرتودرمانی به بیمارستانهای سراسر کشور، ایران گام بزرگی در مسیر عدالت درمانی، کاهش هزینههای ارزی و ارتقای کیفیت خدمات سرطاندرمانی برداشته است؛ اقدامی ملی که جان هزاران بیمار را نجات داده و امید را به دل خانوادهها بازگردانده است.
-
سن طلایی واکسن پاپیلوما بین ۹ تا ۱۵ سالگی / استیگما، مانعی جدی برای پیشگیری و درمان HPV
رئیس کلینیک پاپیلوما دانشگاه علوم پزشکی ایران با تأکید بر اهمیت واکسیناسیون پیشگیرانه در مقابله با ویروس پاپیلوما انسانی (HPV)، اعلام کرد: بهترین زمان برای تزریق این واکسن پیش از شروع فعالیت جنسی و بین سنین ۹ تا ۱۵ سالگی است. به گفته او، افزایش آگاهی عمومی نسبت به بیماری پاپیلوما و کاهش استیگماهای اجتماعی، نقش مهمی در کنترل شیوع آن ایفا میکند.
-
چاقی و زایمان دیرهنگام؛ ریسک سرطان سینه در زنان را تا سه برابر افزایش میدهد
نتایج یک مطالعه جدید در بریتانیا نشان میدهد که ترکیب افزایش وزن چشمگیر پس از ۲۰ سالگی با تأخیر در مادر شدن یا عدم بارداری، خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان جوان را تا ۲.۷ برابر افزایش میدهد؛ زنگ خطری جدی برای سلامت نسل آینده زنان.
-
این ماده غذایی «مواد شیمیایی سرطانزا» را از بدن دفع میکند
مطالعهای جدید نشان میدهد مصرف بیشتر فیبر میتواند به دفع مواد شیمیایی «همیشهماندگار» سرطانزا از بدن کمک کند.
-
ورزش؛ دارویی مؤثرتر برای پیشگیری از بازگشت سرطان
پژوهشی جهانی که در بزرگترین همایش سرطان دنیا ارائه شده، نشان میدهد ورزش منظم میتواند خطر بازگشت سرطان و مرگ بیماران را بیشتر از بسیاری از داروهای موجود کاهش دهد؛ یافتهای که ممکن است رویکرد درمانی سرطان را در جهان متحول کند.
-
نشانههای سرطان روده بزرگ
متخصصان مراقبت های بهداشتی، غربالگری منظم سرطان کولورکتال را برای بزرگسالان ۴۵ تا ۷۵ ساله توصیه می کنند.
-
ورزش؛ سلاح پنهان علیه بازگشت سرطان
تحقیقات جدید بینالمللی نشان میدهد که ورزش منظم بعد از درمان سرطان، میتواند مؤثرتر از داروها در پیشگیری از بازگشت بیماری و مرگ باشد؛ یافتهای که ممکن است شیوه درمان بیماران سرطانی را در سراسر جهان متحول کند.
-
این وسیله در آشپزخانه سرطانزا است
تحقیقات نشان داد که در آپارتمانهای بدون تهویه که در آنها از اجاق گاز استفاده مکرر میشد، از هر یکمیلیون کودک، 16نفر ممکن است بهدلیل قرار گرفتن در معرض بنزن مداوم به سرطان مبتلا شوند.
-
چرا موارد ابتلا به سرطانهای گوارشی بالا رفته است
به گفته مسئولان، در کشور ما به طور میانگین سالانه 12 تا 15 هزار نفر به سرطان روده بزرگ مبتلا میشوند. در سال 1401 بیش از 12 هزار ابتلای جدید به سرطان روده بزرگ در کشور ثبت شده است و 6 هزار نفر هم فوت شدهاند که همگی این موارد قابل پیشگیری بوده است.
-
گرمای بیرحم، تهدید خاموش برای سلامت زنان
تحقیقات جدید نشان میدهد افزایش گرما و دمای شدید در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا طی دو دهه اخیر، با افزایش موارد ابتلا و مرگومیر ناشی از سرطانهای زنانه ارتباط دارد؛ هشداری جدی درباره اثرات پنهان تغییرات اقلیمی بر سلامت عمومی، بهویژه زنان.
-
چه کسانی باید مراقب ملانوم باشند؟
سرطان پوست، شایعترین سرطان در ایالات متحده است و اگرچه تصور میشود افراد با پوست تیره کمتر در معرض خطر هستند، اما واقعیت این است که هیچکس از ابتلا به ملانوم در امان نیست. تشخیص زودهنگام، کلید نجات است.
-
سیگار؛ قاتل بیصدا، عامل ۹۰ درصد سرطانهای ریه
یک فوقتخصص بیماریهای ریه هشدار داد: سیگار نهتنها عامل اصلی بروز سرطان ریه در بیش از ۹۰ درصد موارد است، بلکه اثرات مخرب آن حتی دامان غیرسیگاریها را نیز میگیرد. به گفته او، باور غلط درباره بیضرر بودن قلیان و سیگار الکترونیکی، جان نسل جدید را نشانه گرفته است.
-
امید تازه برای درمان سرطان کشنده کبد با همکاری دانشمندان ایرانی و اروپایی
گروهی از پژوهشگران ایرانی و اروپایی با تمرکز بر روشهای نوین هدفمند از جمله ایمونوتوکسینها، گام بلندی در جهت درمان کارسینوم سلولهای کبدی (HCC)، شایعترین و کشندهترین نوع سرطان کبد برداشتهاند؛ یافتهای که میتواند افق تازهای در درمان یکی از مرگبارترین بیماریهای سرطانی بگشاید.
-
تشخیص زودهنگام سرطان با یک آزمایش خون ساده
دانشمندان اعلام کردند که یک نوع آزمایش خون میتواند تا نیمی از سرطانها را در مراحل اولیه تشخیص دهد؛ زمانی که درمان مؤثرتر است و شانس زندهمانی بیماران بالاتر میرود. این روش، که به عنوان غربالگری چندگانه سرطان (MCED) شناخته میشود، میتواند آینده تشخیص زودهنگام سرطان را متحول کند.
-
تمرینات قدرتی: راهی مؤثر برای کاهش خطر سرطان سینه
سرطان سینه دومین نوع شایع سرطان در زنان است. هرچند نمیتوان بهطور کامل از ابتلا به آن پیشگیری کرد، اما برخی عادات سبک زندگی، از جمله افزودن تمرینات قدرتی به برنامه روزانه، میتواند به کاهش خطر کمک کند.
-
۱۴ نوع سرطان که پیش از ۵۰ سالگی بیشتر افراد را درگیر میکنند
سرطانهای زودرس (Early-onset cancers) به سرطانهایی اطلاق میشود که پیش از ۵۰ سالگی بروز میکنند. پژوهشهای جدید منتشرشده در یکی از مجلات علمی انجمن تحقیقات سرطان آمریکا نشان میدهد که این نوع سرطانها در ایالات متحده و سایر کشورها در حال افزایش هستند.
-
هشدار جهانی:
افزایش نگرانکننده سرطانهای زودرس در جوانان
مطالعهای تازه از مؤسسه ملی سرطان ایالات متحده از افزایش ابتلا به برخی از انواع سرطان در میان افراد زیر ۵۰ سال، بهویژه زنان، خبر میدهد. کارشناسان این روند را زنگ خطری برای سبک زندگی و سلامت نسل جوان میدانند.