-
مواد غذایی خطرناک برای افراد مبتلا به افسردگی
اگر به وضعیت سلامت روان خود اهمیت می دهید و می خواهید افسردگی و اضطراب را کنترل کنید، مواد غذایی زیر را در رژیم غذایی خود محدود کنید.
-
افسردگی در نوجوانان: علائم، عوامل و ارتباط با اعتقادات مذهبی
متخصص اعصاب و روان، علی محسنیان، در گفتوگویی به تشریح علائم و عوامل افسردگی در نوجوانان پرداخته و تأکید کرد که این معضل باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد. او میگوید افسردگی یک سندرم پیچیده است که به راحتی قابل شناسایی نیست، چرا که نوجوانان ممکن است ظاهری نرمال و فعال داشته باشند، در حالی که در درون خود با افسردگی دست و پنجه نرم میکنند.
-
شایعترین اختلال اضطرابی و باورهای نادرست درباره افسردگی: آیا داروهای ضد افسردگی اعتیادآورند؟
افسردگی و اختلالات اضطرابی بهویژه در جوانان به معضلاتی جدی تبدیل شدهاند. در این گفتوگو با علی محسنیان، متخصص اعصاب و روان، به بررسی ابعاد مختلف این بیماریها و باورهای اشتباه رایج درباره آنها میپردازیم.
-
استرس و اختلال ADHD: یک رویکرد جدید در مواجهه با چالشها
دادههای جدید نشان میدهند که برخی افراد مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش فعالی (ADHD) در شرایط استرس بالا میتوانند بهترین عملکرد خود را نشان دهند.
-
افسردگی، چالش اصلی سلامت روان زنان در ایران
کارشناس مسئول سلامت میانسالان و سالمندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، افسردگی را بهعنوان شایعترین مشکل سلامت روان در زنان معرفی کرد و بر اهمیت ارتقای اعتماد به نفس و حساسیت نسبت به سلامت روان در این قشر تأکید کرد.
-
مدت زمان تأثیر داروهای ضد اضطراب: چه انتظاری باید داشته باشیم؟
اضطراب به شکلها و شدتهای متفاوتی ظاهر میشود و تأثیرات متفاوتی بر همه افراد میگذارد. ممکن است فردی دارای تشخیص اختلال اضطراب فراگیر باشد اما ممکن است علائم متفاوتی نسبت به فرد دیگر داشته باشد. از علائم گاه به گاه خفیف اضطراب گرفته تا حملات پانیک شدید، درمان با دارو و درمان توصیه می شود. پاسخ به دارو بستگی به علائم، طول مدت، شدت و دوز دارو و... دارد.
-
افسردگی، دیابت و سکته مغزی؛ عواقب ولع به شیرینیجات
تحقیقات جدید نشان میدهد که افرادی که میل شدیدی به مصرف شیرینیجات دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی، دیابت و سکته مغزی هستند. این مطالعه که بر روی ۱۸۰ هزار داوطلب انجام شده، رابطه بین انتخابهای غذایی و سلامت روان و جسم را بررسی کرده است.
-
افسردگی در سالمندان: علل، شیوع و راهکارهای درمان
افسردگی در میان سالمندان یک مشکل شایع و نگرانکننده است که طبق آمار جهانی بیش از ۱۴ درصد از این گروه سنی را تحت تأثیر قرار میدهد. در خانههای سالمندان، این رقم به بیش از ۷۰ درصد میرسد. این مقاله به بررسی علل، شیوع و راهکارهای مؤثر در درمان افسردگی در سالمندان میپردازد.
-
نوردرمانی برای درمان افسردگی فصلی ممکن است به درمان سایر انواع افسردگی نیز کمک کند
مطالعات جدید نشان میدهد که نوردرمانی، که معمولاً برای درمان اختلال عاطفی فصلی استفاده میشود، میتواند به بهبود علائم افسردگی شدید و افسردگی دوقطبی نیز کمک کند. این روش در کنار دارو به کاهش قابل توجه علائم این نوع افسردگیها کمک میکند.
-
بهترین درمان های طبیعی برای افسردگی
هیچ دلیل واحدی برای ابتلا به افسردگی وجود ندارد؛ در عوض، چندین عامل خطر بالقوه وجود دارد مثل ژنتیک و عوامل بیولوژیکی، محیطی و روانی و ... افسردگی می تواند در کنار سایر بیماری های روحی یا جسمی، به دنبال رویدادهای آسیب زای زندگی یا به طور مستقل نیز رخ دهد.
-
داروهای ضدافسردگی رایج چقدر در بهبود افسردگی نقش دارند؟
محققان و کارشناسان در حال انجام تحقیقاتی جدید هستند که ببینند واقعا داروهای افسردگی رایج می توانند این بیماری سلامت روان را به شکل دائمی درمان کنند یا خیر.
-
علت اصلی ناتوانی در جهان با افزایش افسردگی و اضطراب
وضعیت سلامت روان در جهان نگرانکننده است؛ حدود ۱۹.۱ درصد از افراد در طول زندگی خود به اختلالات اضطرابی و ۸.۳ درصد به افسردگی مبتلا میشوند. بحرانهای اقتصادی، اجتماعی و همهگیری کرونا به تشدید این مشکلات روانی در سراسر جهان دامن زده است.
-
تمریناتی ساده برای کمک به کاهش اضطراب
اضطراب میتواند به شکلی عمیق در افکار و فعالیتهای شما نفوذ کند و گاهی اوقات آنقدر شما را غرق خودش کند که نتوانید در زمان حال زندگی کنید و از لحظه لذت ببرید. حتی اگر احساس کنید عمیقا درگیر آن هستید باید بدانید که تکنیک هایی ساده برای غلبه بر این شرایط وجود دارد. دفعه بعد که احساس اضطراب کردید، یکی از این تمرینات کاهش اضطراب را امتحان کنید.
-
افسردگی و اختلالات خواب: یک بررسی از متخصص روانپزشکی
متخصص روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: افسردگی، اضطراب، حمله خواب و مصرف برخی داروهای روانپزشکی از عوامل اصلی بروز اختلالات خواب به شمار میروند.
-
خوراکیهایی که باعث ابتلا به افسردگی میشوند!
ما به ندرت به غذا در رابطه با سلامت روان خود فکر میکنیم اما آیا میدانستید که غذاها و نوشیدنیهای مختلف میتوانند باعث تشدید اضطراب و حتی حملات افسردگی شوند؟ مصرف خوراکی های زیر را محدود کنید تا شاهد بهبود افسردگی خود باشید.
-
نوردرمانی؛ راهی نوین برای تسکین افسردگیهای غیر فصلی
تحقیقات جدید محققان برزیلی نشان میدهد که نوردرمانی، که به طور معمول برای درمان اختلال عاطفی فصلی استفاده میشود، ممکن است به کاهش سایر انواع افسردگی نیز کمک کند.
-
ارتباط پیچیده افسردگی و وزن: چگونه احساسات بر تغذیه و تناسب اندام تأثیر میگذارند؟
احساسات و خلق و خو نه تنها روی روح و روان، بلکه بر بدن و وزن نیز تأثیر میگذارند. افسردگی میتواند تغییراتی در الگوهای غذایی ایجاد کند که منجر به افزایش یا کاهش وزن شدید شود. اما آیا این رابطه همیشه به سادگی قابل توضیح است؟ دانشمندان معتقدند که شبکه پیچیدهای از عوامل اجتماعی، محیطی و بیولوژیکی در این مسئله نقش دارند.
-
افسردگی مقاوم به درمان چیست؟
افسردگی مقاوم به درمان نوعی افسردگی است که به درمانهای معمول، مانند داروها و رواندرمانی، به خوبی پاسخ نمیدهد. افسردگی را زمانی مقاوم به درمان میدانند که فرد علیرغم مصرف حداقل دو داروی ضد افسردگی با دوز کافی و به مدت کافی، به مدت حداقل دو ماه، همچنان علائم افسردگی قابل توجهی را تجربه کند.
-
افسردگی فصلی: نشانهها و راههای مقابله با آن در آغاز پاییز
یک روانپزشک مطرح، جمال شمس، هشدار داد که با آغاز پاییز و کاهش نور خورشید، احتمال ابتلا به افسردگی فصلی افزایش مییابد. وی تأکید کرد که تغییرات خلقی بهطور مستقیم به تغییرات فصلی وابسته است.
-
ساختار مغز فرد افسرده و فرد عادی متفاوت است؟
تحقیقات جدید نشان میدهد که بخشی از مغز در افراد مبتلا به افسردگی به طور میانگین ۷۳درصد بزرگتر از مغز افراد عادی است.
-
داروهای ضدافسردگی ،در لیست پرمصرفترینها
مصرف روزانه داروهای ضدافسردگی در جهان رو به افزایش است. اما نکته عجیب اینکه روند افزایشی در برخی کشورهای اروپایی، استرالیا، کانادا و حتی میان شهروندان رژیمصهیونیستی رقم خورده و آنها را در لیست پرمصرفترینها قرار داده است.
-
رفتاردرمانی بیماران افسرده به تغییرات مغزی مثبت منجر میشود
یک مطالعه تحقیقاتی جدید نشان داده است که رفتاردرمانی شناختی به تغییراتی در مغز بیماران افسرده منجر میشود و ۳۲ درصد از بیماران ظرف مدت چند ماه به این روش درمانی پاسخ دادهاند که نسبت به داروهای ضدافسردگی پیشرفت خوبی است.
-
فقط ۱۰ دقیقه تمرکز، افسردگی را ۱۹ درصد کاهش میدهد
نتایج تحقیقات اخیر نشان میدهد تمرینهای کوتاهمدت ذهنآگاهی روزانه میتوانند بهطور قابل توجهی سلامت روان را بهبود بخشیده و سبک زندگی سالمتر را با مزایای پایدار در طول زمان ترویج کنند.
-
محققان استرالیایی هشدار می دهند؛
افسردگی عامل شروع به مصرف سیگار الکترونیکی در نوجوانان
یک نظرسنجی از نوجوانان استرالیایی نشان میدهد افرادی که علائم افسردگی را تجربه میکنند، دو برابر با خطر شروع به مصرف سیگار الکترونیکی روبرو هستند.
-
عوارض استفاده طولانی مدت از داروهای ضداضطراب
نتایج یک مطالعه نشان داد؛ استفاده کلی از بنزودیاپین با افزایش خطر زوال عقل مرتبط نیست، استفاده طولانی مدت به طور قابل توجهی با کاهش حجم مغز مرتبط است.
-
چگونه فشار شغلی سلامت قلب را تحت تاثیر قرار میدهد؟
اثر استرس شغلی میتواند فراتر از عصبی شدن و حس ناخوشایند آغاز هفته باشد. یک مطالعه جدید نشان میدهد که استرس شغلی میتواند روی قلب نیز تاثیر بگذارد.
-
۷ تکنیک عالی برای بهبود علائم افسردگی
روانشناسان میگویند درمان افسردگی با روشهای غیر دارویی امکانپذیر است و در برخی موارد میتواند مؤثر واقع شود. این روشها به ویژه برای افسردگیهای خفیف تا متوسط مناسب هستند. اما بهبود افسردگیهای شدید معمولاً نیازمند دارودرمانی به همراه با روشها و تکنیکهای دیگر است.
-
دختران نوجوان بیشتر از پسران افسردهاند
دکتر نسیم رضایی کارشناس ارشد روانشناسی و عضو انجمن روانشناسان ایران، در خصوص افسردگی در دوران بلوغ و نوجوانی گفت: در سال های اخیر شیوع افسردگی در کشور، مخصوصا در میان نوجوانان نسل زد بسیار بالا بوده. این نسل را تقریبا متولیان 1373 تا 1388 در برمی گیرد که از ابتدای شناخت خود شاهد اینترنت و پیشرفت های ناشی از آن بوده اند.
-
غذاهایی که باعث افزایش اضطراب می شوند
محققان طی یک پژوهش، موشهایی را مورد آزمایش قرار دادند که با یک رژیم غذایی با چربی متوسط و رژیم غذایی پرچرب، تغذیه میشدند. آنها دریافتند که گروه دوم دارای ژنهای فعالتری هستند که با تأثیر بر سطوح مواد شیمیایی مغز تأثیر مستقیمی بر اضطراب شدید موشها دارد.
-
کتاب درمانی؛ سپری در برابر اضطراب
کتابها نه تنها سرگرمکننده و آموزشدهنده هستند بلکه میتوانند به بهبود سلامت روان و رشد شخصیتی کمک کنند و افراد را از دام اضطراب رهایی بخشند. امروزه کتاب درمانی به عنوان یکی از روشهای غیردارویی سلامت روان مورد توجه بسیاری از متخصصان روانشناسی و مشاوره قرار گرفته است.