-
چرا سنگ کلیه در ایران شیوع بالایی دارد؟
ایران در منطقه کمربند سنگ قرار دارد و با توجه به گرم و خشک بودن آب و هوای منطقه، شیوع سنگ کلیه هم بسیار بالاست.
-
عادتهای پنهانی که به کلیهها آسیب می رسانند
کلیهها نقش حیاتی در بدن ما ایفا میکنند؛ آنها مواد زائد را تصفیه کرده و به حفظ تعادل بدن و سلامت کلی کمک میکنند. سبک زندگی و عادات غذایی نقش مهمی در حفظ سلامت کلیهها دارند.
-
هشدار به بیماران کلیوی؛ از مکملهای کلسیم دوری کنید
عضو هیأت مدیره جامعه اورولوژی ایران با هشدار نسبت به مصرف مکملهای کلسیم توسط بیماران مبتلا به سنگ کلیه، بر نقش پررنگ تغذیه سالم در پیشگیری از بیماریهای مجاری ادراری بهویژه در کودکان تأکید کرد. در بیستوهشتمین کنگره اورولوژی ایران، تازهترین آمارهای ملی و دستاوردهای علمی در زمینه بیماریهای کلیوی، سرطانها و فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی در درمانهای اورولوژیک ارائه شد.
-
با واریکوسل در کودکان و نوجوانان آشنا شوید
واریکوسل یکی از بیماریهای شایع در مردان است که منجر به گشاد شدن وریدهای بیضه میشود. این بیماری معمولاً در سنین بلوغ بیشتر مشاهده میشود و میتواند تأثیرات منفی بر رشد بیضهها و قدرت باروری در آینده فرد داشته باشد.
-
فشار خون بالا؛ دشمن خاموش کلیهها
پزشکان هشدار میدهند که فشار خون بالا، یکی از عوامل اصلی بروز بیماری مزمن کلیه است. این بیماری خاموش، در صورت بیتوجهی میتواند به نارسایی کلیه و دیگر عوارض جدی منجر شود.
-
8 دارویی که می تواند باعث آسیب کلیه شود
برخی داروها میتوانند باعث آسیب به کلیهها شوند. به این دسته از داروها، نفروتوکسیک گفته میشود
-
علائم نارسایی حاد کلیه
نارسایی حاد کلیه که امروزه به عنوان آسیب حاد کلیه (AKI) شناخته می شود، از دست دادن ناگهانی و اغلب موقتی عملکرد کلیه است.
-
درمان های خانگی برای دفع سریع سنگ کلیه
یکی از بهترین و آسانترین راهها برای پیشگیری از سنگ کلیه ، نوشیدن آب فراوان است . به طور کلی، متخصصان سلامت نوشیدن حدود 12 لیوان در روز را برای کمک به دفع سنگ ها از سیستم ادراری توصیه می کنند. نوشیدن آب در طول روز به افراد کمک می کند هیدراته بمانند و خطر تشکیل سنگ کلیه را کاهش دهند .
-
تکنیک هایی ساده برای سمزدایی مثانه
مشکلات مثانه از جمله عفونت، بیاختیاری ادرار و بیش فعالی مثانه، سلامت شما را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار میدهد.
-
چرا به محض رسیدن به خانه نیاز به ادرار کردن دارید؟
بیاختیاری لچکی شایع است، اما میتوانید با آموزش مجدد مثانه و سایر درمانها تسکین پیدا کنید
-
اطلاع رسانی تبلیغاتی
انواع روش های دفع سنگ کلیه
سنگ کلیه، یکی از مشکلات شایع دستگاه ادراری است که به تشکیل تودهای سخت از مواد معدنی و نمکها در کلیهها اشاره دارد. این سنگها میتوانند به اندازهای کوچک باشند که در ادرار دفع شوند یا آنقدر بزرگ شوند که نیاز به درمان پزشکی داشته باشند.
-
4 نشانه خاموش که میگویند کیسه صفرایتان مشکل دارد!
درد شکم بعد از غذا، حالت تهوع یا حتی زرد شدن پوست میتواند نشانهای از مشکلات کیسه صفرا باشد. سنگ صفرا، التهاب یا حتی انسداد مجاری صفراوی از بیماریهای شایعی هستند که در صورت بیتوجهی ممکن است عوارض جدی به همراه داشته باشند. در این مطلب با ۶ علامت هشداردهنده و بیماریهای رایج کیسه صفرا آشنا شوید.
-
چه زمانی ادرار زیاد خطرناک است؟
اگر ادرار زیاد با علائم دیگری مانند درد، خون در ادرار یا خستگی همراه باشد، توصیه میشود که به پزشک مراجعه کنید تا علت دقیق آن مشخص شود.
-
نوشیدنی انرژی زا باعث سنگ کلیه می شود؟
نوشیدنیهای انرژیزا معمولاً حاوی مقادیر زیادی قند، کافئین و سدیم هستند که میتوانند در تشکیل سنگ کلیه نقش داشته باشند.
-
چرا بعد از مصرف آنتی بیوتیک هنوز علائم عفونت ادراری دارم؟
آنتیبیوتیکهایی که برای درمان عفونت ادراری (UTI) استفاده میشوند همیشه مؤثر نیستند. دلایل آن عبارتند از مصرف ناهماهنگ آنتی بیوتیک ها یا قطع زودهنگام آن، داشتن سویه مقاوم به آنتی بیوتیک، نیاز به آنتی بیوتیک متفاوت یا داشتن عفونت ادراری مکرر.
-
فیلم/جراح چگونه سنگ کلیه را خارج میکند؟
سنگهای کلیه رسوبات سختی هستند که در دستگاه ادراری تشکیل میشوند و میتوانند باعث درد و عوارض جدی شوند. درمان این سنگها به اندازه، محل و ترکیب آنها بستگی دارد و شامل روشهای غیرجراحی و جراحی میشود.
-
اینفوگرافیک/ چطور از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری کنیم؟
سنگ کلیه زمانی تشکیل میشود که مواد معدنی در دستگاه ادراری تجمع کرده و بهصورت کریستالهایی تبدیل میشوند که به یک توده سخت مانند سنگریزه درمیآیند.
-
رابطه بیماریهای مزمن با افزایش مشکلات کلیوی در سالمندان
پژوهشها نشان میدهند که سالمندان با افزایش تعداد بیماریهای مزمن، بیش از پیش در معرض کاهش عملکرد کلیه قرار میگیرند. مشکلات قلبی، دیابت و سایر بیماریهای مرتبط با التهاب از جمله عوامل کلیدی در تشدید این وضعیت هستند.
-
راهکارهای ساده برای پیشگیری از سنگ کلیه و حفظ سلامت دستگاه ادراری
تشکیل سنگ کلیه یک مشکل شایع است که میتواند درد شدیدی به همراه داشته باشد و در صورت عدم درمان به موقع، نیاز به جراحی پیدا کند. این سنگها وقتی ایجاد میشوند که مواد معدنی در دستگاه ادراری جمع شده و به صورت تودههای سنگی درمیآیند. در این مقاله به راهکارهای ساده و مؤثر برای پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه پرداختهایم.
-
چگونه خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش دهیم؟
سنگ کلیه یکی از مشکلات رایج در سیستم ادراری است که میتواند به طور جدی کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار دهد. این بیماری بیشتر در بزرگسالان میانسال دیده میشود، اما هیچکس در برابر آن ایمن نیست. خوشبختانه، با رعایت چند نکته ساده و تغییرات در سبک زندگی، میتوان از بروز این مشکل پیشگیری کرد.
-
آب آشامیدنی میتواند عامل سنگ کلیه باشد؟
سبک زندگی و ژنتیک در بروز سنگ نقش دارند. فعالیت محدود، چاقی، مصرف فستفود و نمک زیاد، مصرف کم مایعات، گرمای محل زندگی از عوامل خطر ایجاد سنگ کلیه هستند. باور غلطی وجود دارد که نوع آب مصرفی تأثیر زیادی بر تشکیل سنگ دارد؛ درحالیکه عامل اصلی کمبود مصرف مایعات و در نتیجه حجم کم ادرار است و مصرف آب با املاح تنها یک درصد امکان ایجاد سنگ کلیه را افزایش میدهد.
-
رئیس انجمن اندویورولوژی:
مصرف نمک و پروتئینهای حیوانی احتمال ابتلا به سنگ کلیه را افزایش میدهد
رئیس انجمن اندویورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران، مصرف نمک و پروتئینهای حیوانی را از عوامل اصلی ابتلا به سنگ کلیه دانست و افزود که سبک زندگی ناسالم، از جمله کمتحرکی، در تشدید این بیماری نقش دارد. همچنین، سنگ کلیه در استانهای شمالی و جنوبی کشور شایعتر است.
-
تأثیر آب آشامیدنی بر سنگ کلیه؛ باورهای غلط و واقعیتهای پزشکی
سنگ کلیه یکی از بیماریهای شایع در ایران است که با باورهای غلط زیادی درباره علل بروز آن همراه است. یکی از این باورها این است که نوع آب آشامیدنی میتواند مستقیماً باعث تشکیل سنگ کلیه شود. اما آیا این حقیقت دارد؟ به گفته بهنام شکیبا، دبیر پانزدهمین کنگره سالانه انجمن اندیورولوژی و یورولاپاراسکوپی ایران، عامل اصلی تشکیل سنگ کلیه، کمبود مصرف مایعات است، نه نوع آب مصرفی.
-
رژیم غذایی مناسب برای بیماران کلیوی
رژیم غذایی مناسب برای بیماری کلیوی بهویژه برای افرادی که در مراحل پیشرفته بیماری کلیوی قرار دارند، بسیار مهم است.
-
نارسایی کلیه؛ بیماری خاموش که نیازمند توجه به موقع است
نارسایی مزمن کلیه، یکی از بیماریهایی است که به دلیل نبود علائم واضح در مراحل اولیه، به «بیماری خاموش» معروف است. فرد مبتلا ممکن است سالها از وجود آن بیخبر بماند تا زمانی که مشکلات جدیتری بروز کند. این بیماری به تدریج باعث اختلال در عملکرد کلیهها و حتی نارسایی کامل آنها میشود، اما خوشبختانه با تشخیص زودهنگام و مدیریت صحیح، میتوان از پیشرفت آن جلوگیری کرد. بیماریهای مزمنی مانند دیابت و فشار خون بالا، از اصلیترین علل بروز نارسایی کلیه هستند و کنترل این بیماریها نقش مهمی در پیشگیری از مشکلات کلیوی دارد. از این رو، انجام تستهای سالانه عملکرد کلیوی از سن ۴۰ سالگی به بعد، برای پیشگیری و درمان به موقع این بیماری بسیار ضروری است.
-
4 مرحله دفع سنگ کلیه
علائم سنگ کلیه بر اساس مرحله آن متفاوت است و بسیاری از افراد تا زمانی که سنگ به داخل حالب (لوله ای که کلیه ها و مثانه را به هم متصل می کند) حرکت نکند، اصلاً علائمی ندارند. سنگ کلیه ممکن است خود به خود دفع شود اما می تواند بسیار دردناک باشد.
-
چرخه معیوب دیابت و بیماری کلیوی: چگونه این دو بیماری یکدیگر را تشدید میکنند؟
دیابت و بیماری کلیوی در تعامل با یکدیگر، بهطور متقابل باعث تشدید وضعیت یکدیگر میشوند. پزشکان هشدار میدهند که قند خون بالا ناشی از دیابت، کلیهها را آسیب میزند، در حالی که مشکلات کلیوی نیز میتواند مدیریت دیابت را به شدت پیچیده کند. برای جلوگیری از عواقب وخیمتر، کنترل دقیق این دو بیماری ضروری است.
-
۸ میوه مفید برای دفع سنگ کلیه
گفته میشود که میوهها سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها هستند که به کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو، دو عاملی که میتوانند بر عملکرد کلیه تأثیر منفی بگذارند کمک میکنند.
-
توصیههایی ساده برای مقابله با سنگ کلیه
درد سنگ کلیه ممکن است تناوبی ظاهر شود و از نظر حسی که ایجاد میکند گوناگون باشد. درد سنگ کلیه بهطورکلی شدید است، چه بهصورت دردی تیرکشنده و چه بهصورت دردی مبهم. در واقع این درد شبیه درد و ناراحتی موقتی کمردردی که بعد از بد نشستن یا بد خوابیدن دارید نیست.
-
بیش از ۸۰ هزار بیمار پیوندی و دیالیزی در کشور؛ ضرورت بیماریابی نارسایی کلیه
رئیس انجمن نفرولوژی ایران با اعلام اینکه حدود ۸۰ هزار نفر در کشور مبتلا به نارسایی مزمن کلیه، دیالیز و پیوند هستند، نسبت به شیوع بیماریهای کلیوی هشدار داد و بر لزوم بیماریابی و آگاهی عمومی تأکید کرد.