سلامت نیوز : یک پژوهشگر طب انتقال خون گفت: در تلاشیم تا فرآوردههای جدیدی را از پلاسما استحصال کنیم که نمونه آن ساخت چسب فیبریمی است که در جراحیها کاربرد دارد و میتوان در برخی موارد به جای بخیه از آن استفاده کرد.
ناصر امیریزاده در گفتوگو با فارس، با اشاره به آخرین پژوهشهای صورت گرفته در موسسه پژوهش طب انتقال خون روی سلولهای بنیادین بند ناف و کاربرد آن برای درمانهای مختلف، خاطرنشان کرد: به دنبال آن هستیم تا فرآوردههای جدیدی را که میتوان از پلاسمای خون استحصال کرد برای استفاده در حوزههای مختلف درمانی، پیدا کنیم.
وی افزود: به عنوان مثال در تحقیقات اخیرمان درصدد ساخت نوعی چسب فیبریمی و آنزیمی مثل پلاسمین هستیم که کاربرد بالینی داشته و میتوان در اعمال جراحی در برخی نقاط از بدن که امکان بخیه وجود ندارد از این چسب استفاده کرد.
تکثیر سلولهای بنیادین خون بند ناف برای درمان بزرگسالان
به گفته عضو هیئت علمی موسسه پژوهشطب انتقال خون، تکثیر سلولهای بنیادین خون بند ناف برای پیوند مغز استخوان در افراد بزرگسال، تحقیق دیگری است که در فاز آزمایشگاهی قرار دارد.
امیریزاده تصریح کرد: از آنجایی که حجم خون بند ناف و تعداد سلولهای بنیادین برای بزرگسالان اندک است، یکی از استراتژیهایی که در دنیا روی آن کار میشود تکثیر این سلولها در محیطهای آزمایشگاهی است تا بتوان برای پیوند و درمان در افراد بزرگسال از آن استفاده کرد که اگر این طرح به نتیجه برسد تحول بزرگی در عرصه درمان رخ میدهد.
طرح این پژهشگر در روز پژوهش از سوی مدیریت سازمان انتقال خون به عنوان طرح برگزیده مورد تقدیر قرار گرفت.
پیشنهاد سردبیر
-
چرا امسال باید غذای نذری را با ایمنی بیشتری بپزید؟
متخصصان بهداشت تاکید میکنند در ایام سوگواری عزاداران حسینی، موکبها و هیئتهای مذهبی نسبت به رعایت نکات بهداشتی اهتمام و دقت بیشتری داشته باشند.
-
ارتباط متقابل رژیم غذایی نامناسب و کابوس شبانه
افرادی که رژیم غذایی ناسالمتری داشتند، رویاهای منفی بیشتری را گزارش کردند و بهطور کلی خواب ضعیفتری داشتند.
-
برای پرخوری و کم خوری عصبی در جنگ چه کنیم؟
در حالت جنگ و استرس افزایش ترشح هورمون کورتیزول در غده فوقکلیوی شرایط خاصی را ایجاد میکند و باعث افزایش اشتها در افراد میشود.
-
فراخوان ملی برای غربالگری، کنترل و بازتوانی بیماریهای مزمن تنفسی
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و انجمن متخصصین ریه ایران، با انتشار فراخوانی مشترک، از طرحهای پیشنهادی برای غربالگری، کنترل، تشخیص و بازتوانی بیماریهای مزمن تنفسی حمایت میکنند.
-
علائم، پیشگیری و اقدامات اورژانسی در گرمازدگی
عضو هیات علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گرمازدگی را یک موقعیت تهدیدکننده حیات و فوریت پزشکی عنوان کرد که باید به سرعت مورد پیگیری درمانی قرار گیرد.
-
افراد نابینا چه میبینند؟
اصطلاح «نابینایی» طیف گستردهای از اختلالات بینایی، از کمبینایی تا نابینایی کامل را شامل میشود.
-
۶ عادت عصرگاهی که باعث آلزایمر می شود
افزایش سن و عوامل ژنتیکی نقش مهمی در بروز بیماری آلزایمر دارند، اما این همه ماجرا نیست. سبک زندگی هم در سلامت مغز و پیشگیری از زوال شناختی بسیار مؤثر است.
-
درمان قطعی کم خونی
متخصصان میگویند درمان کمخونی بسته به علت، نوع و شدت آن متفاوت است و تا دلیل آن شناخته نشود، نمیتوان گفت بدون دارو هم درمان میشود یا نه. اما هرچند دارو و تغذیه، پایههای اصلی درمان هستند، اما در برخی شرایط، روشهایی غیر از داروهای خوراکی هم برای درمان این عارضه استفاده میشود.
نظر شما