سلامت نیوز : مدیرکل دفتر سلامت آموزش و پرورش با اشاره به فعالیت بیش از ۶ هزار مربی بهداشت در مدارس، گفت: اخیراً بخشنامهای از امور اداری آموزش و پرورش ارسال شده است و میتوان از نیروهای مازاد که رشتههای مرتبط دارند در بخش سلامت استفاده کرد.
محمد چینیان، مدیر کل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس و در پاسخ به این پرسش که «آیا در سه ماهه نخست سال تحصیلی اقداماتی برای افزایش یا جذب مربیان بهداشت مدارس انجام شده است؟» اظهارداشت: ما از پتانسیلهای داخلی استفاده میکنیم؛ جذب، راهکارهای خودش را دارد و نیاز به مجوزهای قانونی دارد.
*استفاده از نیروهای مازاد در حوزه سلامت آموزش و پرورش
چینیان افزود: بیشتر نگاه ما این است که از پتانسیلهای داخلی استفاده کنیم؛ اخیراً بخشنامهای از امور اداری آموزش و پرورش ارسال شده که میتوان از نیروهای مازاد که رشتههای مرتبط دارند استفاده شود که از بزرگترین کارهای معاونت تربیت بدنی و سلامت است.
وی ادامه داد: استفاده از نیروهای مازاد قبلاً وجود نداشته است و الان میتوانیم از نیروهای مازاد که رشتههای مرتبط هستند کمک بگیریم.
*زیست شناسی، علوم تجربی و بهداشت از رشته های مرتبط هستند
چینیان در پاسخ به این پرسش که «آیا رشتههای مرتبط این موضوع مشخص است؟» خاطرنشان کرد: رشتههای زیستشناسی، علوم تجربی و رشتههای بهداشت که در فنی و حرفهای وجود دارد، رشتههای مرتبطی هستند که میتوانند به حوزه سلامت کمک کنند.
*ایجاد تشکلهای دانشآموزی بهداشتی در مدارس
مدیر کل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش، اضافه کرد: کار مهمتر از آن، استفاده از تشکلهای دانشآموزی است؛ یکی از شرح وظایف مراقبان سلامت، آمادگی برای ایجاد تشکلهای بهداشتی در مدارس است که این دانشآموزان میتوانند بهترین مروج و پیک برای حوزه سلامت باشند.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا تعداد مربیان یا مراقبان بهداشت مدارس مشخص است؟» تصریح کرد: همان تعداد قبل است؛ یعنی بیش از 6 هزار نفر هستند، امیدواریم نگاه ویژهتری به حوزه سلامت مدارس شود.
*متولی سلامت در مدارس وزارت بهداشت است
چینیان با بیان اینکه حوزه اجرا در بحث سلامت مدارس به عهده وزارت بهداشت است، عنوان کرد: متولی سلامت بر اساس اسناد بالا دستی، وزارت بهداشت است ولی آنچه که در دفتر سلامت و یا وزارت آموزش و پرورش ایجاد میشود، بحث اطلاعرسانی و نگاه آموزشی است؛ آموزش و پرورش به عنوان یک عضو همکار وزارت بهداشت است.
پیشنهاد سردبیر
-
بهترین مرطوب کننده های طبیعی پوست
مرطوبکنندههای گیاهی متنوعی برای پوست وجود دارد که با استفاده از آنها میتوان پوست را نرم و لطیف نگهداشت.
-
اثرات استروژن بر احساسات و خلق و خوی زنان
استروژن یک هورمون جنسی است که بر بسیاری از سیستمهای بدن از جمله سیستم تولید مثل، استخوانها، پوست و مغز تأثیر میگذارد.
-
چرا شستن صورت با آب داغ باعث تسریع فرآیند پیری پوست میشود؟
شستن صورت با آب داغ ممکن است احساس آرامش ایجاد کند، اما می تواند روند پیری را تسریع کند.
-
راهکارهایی برای مقابله با سرفههای مزمن
در فصول سرد سال، ممکن است دچار بیماریهای ویروسی شویم که یکی از نتایج آن، سرفهکردن خواهد بود. گاهی این سرفهها به هر دلیلی، میتوانند طولانیمدت و مزمن باشند. اما آیا میتوان برای رفع یا کاهش آنها کاری کرد؟ طب ایرانی در اینباره توصیههایی دارد؛ با هم نکتهها و توصیههای موجود را بررسی میکنیم.
-
افزایش خطر علائم بیخوابی در مشاغل بیتحرک
طبق نتایج یک مطالعه منتشر شده در مجله روانشناسی سلامت شغلی، کار در مشاغل بیتحرک میتواند خطر ظهور علائم بیخوابی را تا 37 درصد افزایش دهد. این تحقیق که بر روی بیش از هزار کارگر از مرکز ملی «میدلایف» در آمریکا طی یک دوره 10 ساله انجام شده، به بررسی تأثیر برنامههای کاری، سطح فعالیت بدنی، عادات خواب و میزان استفاده از فناوری پرداخته است.
-
فواید معجزه گر خوراکیهای تلخ برای سلامت کبد
سبزیجاتی که برگ تیره دارند، سرشار از کلروفیلاند که به خنثی کردن سموم و عملکرد کبد کمک میکند. مارچوبه هم به دلیل خواص ادرارآوری که دارد، به بدن در دفع سموم یاری میرساند.
-
سرطان شبکیه چشم؛ تهدیدی جدی برای بینایی و سلامت عمومی
سرطان شبکیه چشم، یکی از نادرترین انواع سرطانهاست که میتواند به سرعت و به ویژه در کودکان، سلامت بینایی را تهدید کند. این بیماری به دلیل تغییرات ژنتیکی و ارثی در فرد به وجود میآید و در صورت عدم تشخیص به موقع، میتواند به دیگر قسمتهای بدن، از جمله مغز و اعصاب سرایت کند. در این گزارش، متخصص چشم به بررسی علائم، علل ارثی و ژنتیکی این بیماری و روشهای درمانی مؤثر آن پرداخته است.
-
ویتامین D؛ کلید پیشگیری از سرطان پستان و سلامت زنان
تحقیقات جدید نشان میدهند که کمبود ویتامین D میتواند خطر ابتلا به سرطان پستان را در زنان افزایش دهد. این ویتامین که تأثیرات گستردهای بر سلامت عمومی بدن دارد، نقش اساسی در تقویت سیستم ایمنی، حفظ سلامت استخوانها، بهبود عملکرد سیستم عصبی و تنظیم سطح کلسیم و فسفر خون ایفا میکند. در این گزارش، به بررسی ارتباط کمبود ویتامین D با خطر سرطان پستان و روشهای تأمین این ویتامین پرداخته میشود.
نظر شما