سلامت نیوز : یک دندانپزشک گفت: حدود 20 درصد افراد در هنگام خواب دندانقروچه میکنند که این حالت در طولانی مدت میتواند به دندان و مفصل فکی_ گیجگاهی آسیب برساند.
پریسا مهراشتیاق در گفتوگو با فارس در پاسخ به پرسش شهروندان در مورد دندان قروچه اظهار داشت: حدود 20 درصد افراد در هنگام خواب دندانقروچه میکنند که این حالت در طولانی مدت میتواند به دندان و مفصل فکی_ گیجگاهی آسیب برساند.
جراح و دندانپزشک کودکان تصریح کرد: دندانقروچه شدید به مدت طولانی باعث آسیب به دندان و صدمه به مینا میشود. در نتیجه دندانها حساس شده و مینا ترک میخورد. برجستگیهای سطح دندان سائیده میشود و دندان صاف میشود.
مهراشتیاق ادامه داد: دندانقروچه همچنین میتواند باعث آسیب به مفصل فکی _ گیجگاهی شود. فرد بعد از بیدار شدن از خواب و در طی روز در محل مفصل احساس درد میکند و به واسطه آن دامنه حرکات مفصل محدود میشود.
این دندانپزشک علت دندانقروچه را در مشکلات تنفسی مثل خر و پف حین خواب یا وجود لوزههای بزرگ عنوان کرد و افزود: افراد درونگرایی که استرسهای روزانه خود را تخلیه نکنند هنگام خواب دچار دندانقروچه میشوند؛ پس میتوان اضطراب را نیز یکی از علل به وجود آمدن دندانقروچه دانست.
جراح و دندانپزشک کودکان تصریح کرد: وجود انگل به خصوص کرمک در کودکان، مصرف الکل و سیگار، کمبود مواد غذایی همچون کلسیم و منیزیم و مصرف کم آب در طول شبانه روز و محدوده زمانی رویش دندان شیری و دائمی از جمله عللی هستند که به دندانقروچه میانجامند.
مهراشتیاق گفت: درمان قطعی برای دندانقروچه وجود ندارد اما اگر عوامل اصلی ایجاد کننده آن پیدا شود میتوان در جهت رفع عامل آن اقدام کرد مثلاً با عمل لوزههای بزرگ یا رفع استرسهای روزانه به کمک مشاوران روانشناسی میتوان برای درمان دندانقروچه اقدام کرد.
این دندانپزشک ادامه داد: اگر با استفاده از این روشها دندانقروچه بهبود پیدا نکرد باید برای جلوگیری از آسیب به دندان و فکها از دندانهای فرد قالب گرفته شود و دستگاه نایتگارد (محافظ دندان) توسط دندانپزشک ساخته شود.
مهراشتیاق گفت: چنین بیمارانی باید شبهنگام از این دستگاه استفاده کنند تا دندانقروچه آثار سوء بر جای نگذارد.
پیشنهاد سردبیر
-
فواید گواوا: از درمان ریزش شدید مو تا تب دانگ
گواوا میوهای شیرین و عجیب بومی مکزیک، آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی است. هر میوه گواوا حاوی سه برابر ویتامین C مورد نیاز روزانه، پتاسیم، فیبر، ویتامین A، و لیکوپن است.
-
خطرات جدی مصرف غذاهای فوق فرآوری شده
مصرف مداوم و زیاد غذاهای فوق فرآوری می تواند به مشکلات جدی سلامت منجر شود. این غذاها معمولا حاوی کالری بالا، قند، چربی های ناسالم و نمک زیادی هستند که می توانند منجر به افزایش وزن و چاقی شوند. مصرف زیاد این غذاها ممکن است به بیماری های قلبی و عروقی، دیابت نوع دو، فشار خون بالا و مشکلات گوارشی منجر شود.
-
این ۵ ماده غذایی دارای میکروپلاستیک پنهان هستند
به گزارش تایمز آف ایندیا، مطالعات انجام شده نشان داده که میکروپلاستیکها و نانوپلاستیکها راه خود را نه فقط به مغر که به ریه، کبد، بیضهها و آلت تناسلی، خون، ادرار و مدفوع و شیر مادر باز میکنند.
-
چه زمانی به روغن تراپی مو نیاز داریم؟
ممکن است این سوال برایتان به وجود بیاید که روغن تراپی چگونه انجام میشود؟ یا اینکه چطور روغن تراپی را انجام دهیم تا تاثیر بیشتری داشته باشد؟
-
با این میان وعده ها، کلسترول خود را کاهش دهید
ممکن است فکر کنید حذف میان وعده، راه نجات شما از کلسترول بالا باشد اما فراموش نکنید که خوردن غذا در فواصل منظم در واقع برای عادی سازی سطح قند خون و همچنین فعال نگه داشتن سوخت و سازتان در طول روز بسیار مهم است.
-
علت بی اشتهایی و احساس سیری زودرس
اگر احساس سیری پس از خوردن مقدار کمی غذا ادامه پیدا کرد، تعیین علت اصلی آن بسیار مهم است. چرا که این وضعیت می تواند نشان دهنده سایر بیماری های زمینه ای و جدی باشد که نیاز به درمان فوری دارد.
-
تغییرات مغزی در دوران بارداری: بررسی تحولی در ساختار و عملکرد مغز زنان
مطالعات جدید نشان میدهند که دوران بارداری به تغییرات قابل توجهی در ساختار مغز زنان منجر میشود. این تغییرات شامل کاهش حجم ماده خاکستری و افزایش یکپارچگی ماده سفید مغز است که به تغییرات هورمونی و نیازهای فیزیولوژیکی مرتبط است.
-
هشدار درباره مکملهای خارجی در بازار: تقلب و قاچاق سلامت مصرفکنندگان را تهدید میکند
مدیرکل امور فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل تأکید کرد که تمام مکملهای عرضه شده در بازار کشور داخلی هستند و هرگونه مکمل خارجی موجود، احتمالاً تقلبی یا قاچاق است که میتواند به سلامت مصرفکنندگان آسیب برساند.
نظر شما