سلامت نیوز : معاون درمان وزیر بهداشت گفت: نباید در بیمارستانهایمان تا این اندازه کاغذبازی داشته باشیم اما سازمانهای بیمهگر سند الکترونیک را از بیمارستانها قبول نمیکنند و بیمارستانها ناچارند برای پرداخت هزینههایشان سند دستی تهیه کنند.
محمد آقاجانی در گفتوگو با فارس گفت: راهکار عمده کاهش بوروکراسی در بیمارستانها استقرار سیستم اتوماسیون اطلاعات یا HIS است.
وی ادامه داد: این سیستم ثبت الکنرونیک اطلاعات بیمارستانی در اکثر بیمارستانهای کشور وجود دارد اما متأسفانه جامع، کامل و فراگیر نیست و لازم است این سیستمها اصلاح و تکمیل شوند تا بتوانند نقش خود را به خوبی ایفا کنند.
معاون درمان وزیر بهداشت گفت: انتظار نیست در قرن حاضر در بیمارستانهایمان تا این اندازه کاغذبازی داشته باشیم بنابراین رویکرد وزارت بهداشت گسترش اتوماسیون برای کاهش نامهنگاریهاست.
آقاجانی در پاسخ به اینکه آیا هماکنون در بیمارستانهای سطح تهران این سیستم راهاندازی شده است یا نه گفت: در بیمارستانهای تهران این سیستم وجود دارد اما در کنار آن سیستم دستی نیز حذف نشده است.
وی تصریح کرد: از مشکلات موجود این است که هنوز هماهنگی لازم بین سیستم اطلاعات بیمارستانی و سازمانهای بیمهای برقرار نشده است و سازمانهای بیمهگر سند الکترونیک را از بیمارستانها قبول نمیکنند.
معاون درمان وزیر بهداشت افزود: در نتیجه بیمارستانها ناچار هستند سند الکترونیک و سند دستی را با هم تهیه کنند تا بتوانند هزینههای این اسناد را از سازمانهای بیمه گر دریافت کنند.
وی گفت: امیدواریم با ایجاد یک وحدت رویه بین وزارت بهداشت، وزارت رفاه و سازمانهای بیمه بتوانیم اسناد کاغذی را به حداقل برسانیم که اگر این اتفاق بیفتد نامهنگاریها نیز مطمئناً کاهش خواهد یافت و سختی و ناراحتی که برای بیماران ایجاد میشود را برطرف خواهد کرد.
آقاجانی در پاسخ به اینکه باید قبل از راهاندازی سیستم اتوماسیون با بیمهها هماهنگی میشد گفت: اتوماسیون فواید زیادی دارد و دسترسی پزشکان به اطلاعات را تسریع میکند همچنین دقت و صحت اطلاعات را افزایش می دهد.
معاون درمان وزیر بهداشت ادامه داد: سیستم ثبت الکترونیک اطلاعات تأثیر عمدهای در کیفیت خدمات و نجات جان بیماران دارد و یکی از مزایای آن کاهش بوروکراسی بیمارستانی است که اگر اتصال با بیمهها و پذیرش سند الکترونیک اتفاق بیفتد از این مزیت بزرگ بهرهمند خواهیم شد.
پیشنهاد سردبیر
-
دانشمندان موفق به پرورش ستون فقرات در آزمایشگاه شدند!
دانشمندان برای اولین بار توانستهاند «نوتوکورد» را پرورش دهند؛ بافتی که بهمثابه «سیستم هدایتگر» برای جنین در حال رشد عمل و به تشکیل ستون فقرات و سیستم عصبی کمک میکند.
-
آلودگی هوا؛ عامل افزایش ابتلا به عفونتهای تنفسی فصلی و تهدیدی برای گروههای حساس
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت هشدار داد که آلودگی هوا با تضعیف سیستم ایمنی و آسیب به دستگاه تنفسی، خطر ابتلا به عفونتهای تنفسی فصلی را افزایش میدهد و گروههای حساس مانند کودکان و سالمندان را با تهدید جدی مواجه میسازد.
-
چرا قرص خواب نمیتواند خواب عمیق و با کیفیتی فراهم کند؟
تحقیقات جدید روی موشها نشان میدهد که داروهای خوابآور ممکن است عملکرد سیستم پاکسازی شبانه مغز را مختل کنند و به همین دلیل نمیتوانند آن خواب باکیفیتی را که انتظار میرود، فراهم کنند.
-
بهترین رژیم غذایی سال 2025 انتخاب شد
رژیم مدیترانهای برای پانزدهمین سال متوالی صدرنشین لیست برترین رژیمهای غذایی شد. این رژیم که در ۱۲ مورد از ۲۱ دستهبندی برتری دارد، همچنان بهعنوان سالمترین انتخاب برای مدیریت وزن، سلامت قلب، مغز، و گوارش شناخته میشود. امسال، سیستم امتیازدهی جدیدی نیز برای ارزیابی رژیمها معرفی شده است.
-
نان یا برنج مقصر اصلی چاقی کدام است؟
باورهایی درباره مصرف نان و برنج و ارتباط انها با افزایش وزن وجود دارد. برخی معتقد هستند برنج باعث چاقی بیشتر میشود و برخی نان را عامل چاقی میدانند اما واقعیت چیست؟
-
آبلهمرغان در ایران تحت کنترل است؛ طغیانی گزارش نشده اما خطر همچنان وجود دارد
آبلهمرغان، بیماریای که معمولاً در فصلهای سرد سال شایع میشود، در ایران همچنان به صورت موردی وجود دارد. مقامات وزارت بهداشت تأکید دارند که علیرغم شیوعهای پراکنده، هیچ گزارشی از طغیان گسترده این بیماری در کشور ندارند و وضعیت تحت نظارت و کنترل است.
-
جلوگیری از بلوغ کودک باعث رشد بیشتر میشود؟
رئیس انجمن بیماریهای غدد ایران گفت: متأسفانه یک باور غلط برای مردم اتفاق افتاده که اگر از بلوغ پسر یا دختر جلوگیری کنیم منجر به افزایش قدشان میشود که چنین چیزی درست نیست، هر فردی مشخص است چقدر رشد میکند و هنر پزشک غدد اطفال این است که قبل از اینکه کودک وارد بلوغ شود بفهمد چه میزان از لحاظ بیولوژیک کودک میتواند رشد داشته باشد و آن را مدیریت کند نه اینکه با دخالت، کودک را بزرگتر کند
-
عوارض جبران ناپذیر سقط جنین در مراکز غیرقانونی
یک متخصص زنان درباره عوارض سقط جنین عمدی و غیرقانونی در مراکز غیربهداشتی توضیح داد: این کار میتواند باعث عوارض جدی و خطرناک مانند عفونت، خونریزی شدید و آسیب دائمی به رحم و نازایی شود.
نظر شما