سلامت نیوز : دبیر هیأت مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی با اعلام ۶ زنگ خطر نارسایی کلیه گفت: ۷۰ هزار بیمار کلیوی داریم و حدود ۲۴ هزار نفر آنها نیازمند دیالیز هستند اما دستگاههای کافی و استاندارد برای همه آنها وجود ندارد.
داریوش آرمان در گفتوگو با فارس، به مناسبت روز جهانی کلیه که 22 اسفند است گفت: شعار امسال«سالمندان و بیماران کلیه» است چون همزمان با پیر شدن جامعه و مسن شدن افراد این بیماری خاموش بروز میکند.
وی ادامه داد: معمولاً افراد به موقع برای پشگیری از بیماری کلیه مراجعه نمیکنند و زمانی که 80 درصد کلیه از کار میافتد آن موقع است که فرد متوجه بیماری خود میشود در حالی که اگر یک آزمایش ساده انجام میداد کارش به دیالیز نمیرسید.
دبیر هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی به افراد میانسال و سالمند توصیه کرد که حداقل سالانه یک بار قند و فشار خون خود را بررسی کنند چرا که این دو عامل از عوامل از کار افتادگی کلیهها هستند.
آرمان ادامه داد: بیماریهای دیابت و فشار خون در کشور ما بسیار شایع است به طوری که 25 میلیون نفر یا دیابت یا فشار خون دارند و همین مسئله خطر بالایی را در ابتلا به بیماریهای حاد کلیه ایجاد میکند.
وی گفت: مردم، رسانهها و مسئولان ذهنشان باید به این سمت برود که اگر از همین امروز اطلاعرسانی را انجام ندهیم مشکلات جدی در سالهای آینده ایجاد میشود و هزینههای کمرشکن دیالیز و پیوند نیز به آن افزوده میشود.
دبیر هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی با اشاره به بیتوجهی مردم نسبت به علایم شایع بیماری کلیه گفت: 6 فاکتور اصلی در بروز این بیماری دخیل هستند مانند تغییر رنگ و بوی ادرار، فشار خون، قند خون و ... که افراد میتوانند با بروز این علایم به پزشک مراجعه کنند و چنانچه پیگیری لازم را انجام ندهند زمانی میرسد که کار از کار گذشته است.
آرمان با اشاره به وجود 24 هزار بیمار دیالیزی در کشور گفت: اگر با همین روند پیش برویم تا 5 سال آینده 30 هزار بیمار کلیوی دیگر افزوده میشود باید کاری کنیم که روند دیالیز به تأخیر بیفتد. در این صورت افرادی که مستعد بیماری کلیه هستند با پیشگیری و درمان مناسب و به موقع نه فقط گرفتار نمیشوند بلکه با یک زندگی عادی مصرف دارو و توصیه غذایی زندگی خود را ادامه میدهند.
آرمان افزود: توصیه ما به مردم این است به پیشگیری توجه کنند و معاینه مداوم را در دستور کار قرار دهند در حال حاضر کشورهای پیشرفته افراد را مجبور میکنند تا سالانه آزمایشهای روتین فشار و قند خون را انجام دهند.
وی گفت: از بیمهها میخواهیم که نسبت به این آزمایشها سختگیری کنند و به جای هزینههای میلیاردی با مدیریت منسجم و تفکر منطقی جلوی افزایش تعداد بیماران را بگیرند. در این صورت هم هزینههایشان پایین میآید و هم کیفیت زندگی بیماران افزایش مییابد.
دبیر هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی گفت: در حال حاضر 24 هزار بیمار دیالیزی در کشور وجود دارد و 33 هزار پیوند کلیه در آمار انجمن ثبت شده است. البته امروز همه آنها زنده نیستند و بخشی از آنها فوت کردهاند و وزارت بهداشت باید آمار دقیق را اعلام کند.
وی گفت: تعدادی از این بیماران نیز به دلیل مواجه شدن با مشکلات دارویی به چرخه دیالیز برگشتند اما به طور کلی 70 هزار بیمار دیالیزی، پیوند کلیه و نارسایی حاد کلیه در کشور وجود دارد که از سوی 168 شعبه انجمن در سراسر کشور حمایت میشوند.
آرمان ادامه داد: سالانه 15 تا 20 درصد به تعداد بیماران دیالیزی افزوده میشود با این وجود تجهیزات، بخشها و بیمارستانها به هیچ عنوان با سیر صعودی بیماران همخوانی ندارد و شرایط درمان از سرعت تعداد بیماران عقبتر است.
آرمان ادامه داد: با این وجود بر اساس جلساتی که با وزارت بهداشت داشتهایم طی روزهای آینده تعدادی دستگاه دیالیز به سیستم درمان اضافه خواهد شد که گفته شده حدود 200 دستگاه در فاز اول کارهایش در حال انجام است و به بیمارستانها داده میشود.
وی در مورد اینکه آیا این تعداد دستگاه جوابگوی نیاز بیماران خواهد بود گفت: استانداردها میگویند برای هر 4 بیمار یک دستگاه دیالیز باشد اما در ایران برای هر 5.5 بیمار یک دستگاه داریم.
دبیر هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی گفت: این در حالی است که عمر مفید دستگاههای دیالیز 5 تا 7 سال است اما در کشور ما دستگاههایی داریم که بیش از 25 سال کار کردهاند و چند برابر بیش از عمر مفیدشان از آنها استفاده شده است.
وی گفت: از مسئولان میخواهیم به فکر سالهای آینده باشند چرا که همچنان بیماران دیالیزی با کمبود تخت، دستگاه و بخش دیالیز مواجهند و سرریز بیماران را به دلیل کمبود این تجهیزات شاهد هستیم.
پیشنهاد سردبیر
-
غذاهای تند به سوزش سر دل، معده درد یا اسهال منجر می شود
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به باور غلط مبنی بر اینکه مصرف غذاهای تند به سلامت هرچه بیشتر دستگاه گوارش از جمله معده و روده کمک میکند، اعلام کرد که مصرف بیش از حد غذاهای تند و ادویهها، میتواند باعث تحریک و التهاب دستگاه گوارش، درد و ناراحتیهای گوارشی شود.
-
مراقب مصرف طولانیمدت این قرص باشید
مطالعهای جدید هشدار داده است که استفاده مداوم از قرص ضدبارداری حاوی پروژستوژن "دزوژسترل" برای بیش از پنج سال ممکن است خطر ابتلا به نوعی تومور مغزی به نام "مننژیومای داخلجمجمهای" را افزایش دهد.
-
۷ کربوهیدرات مفید برای کنترل بهتر فشار خون
افزودن برخی کربوهیدراتها به رژیم غذایی، میتواند به بهبود وضعیت تغذیهای و حفظ فشار خون سالم کمک کند.
-
مصرف انبه برای این گروه واجب است
. مطالعهای جدید که در دانشگاه کالیفرنیا، دیویس انجام شده و در نشریه انجمن تغذیه آمریکا منتشر شده است، نشان میدهد که مصرف روزانه انبه میتواند به کاهش فشار خون سیستولیک، کاهش سفتی عروق و حتی بهبود سطح کلسترول کمک کند؛ آن هم تنها پس از دو هفته مصرف منظم.
-
چگونه غذا را سالم بپزیم؟
گاهی ناآگاهانه مرتکب اشتباهات رایج آشپزی میشویم و ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای ارزشمند از غذای دور میشوند.
-
چرا اغلب مردان روتین پوستی ندارند
در بسیاری از فرهنگها، مخصوصاً فرهنگهای سنتیتر مثل ایران، مردانگی اغلب با ویژگیهایی مثل قدرت، سختی، مقاومت و بیتوجهی به ظاهر شناخته میشود.
-
راهکاری برای محک دوستان
حمایت اجتماعی یکی از عوامل سلامت روان است؛ یعنی اگر کسی در زمان مشکل از حمایت اجتماعی مطمئن باشد و دوستان خوبی داشته باشد که بتوانند به وی در زمان مشکل کمک کنند، تا حد زیادی میتواند به حفظ سلامت روان خود امیدوار باشد. البته خود فرد باید در انتخاب دوست خیلی دقت کند.
-
چرا باید بیشتر آواز بخوانید؟
گوش دادن به موسیقی و آواز خواندن میتواند به بهبود سلامت جسمی و مغزی کمک کند.
نظر شما