سلامت نیوز : کارشناس مسوول بیماری های مشترک انسان و حیوان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مردم توصیه کرد به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری های مشترک انسان و حیوان از خرید ماهی و لاک پشت بیمار برای نوروز خودداری کنند.
دکتر «محمد زینلی» در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه خوشبختانه تاکنون در کشور گزارشی از سرایت بیماری از ماهی و لاک پشت به افراد نداشته ایم یا بسیار کم بوده است ، افزود: با این وجود برای پیشگیری از هرگونه ابتلای احتمالی به بیماری ها بهتر است مردم با علائم بیماری ماهی و لاک پشت بیمار آشنا باشند.
وی خاطر نشان کرد: شناسایی ماهی بیمار، مهم است؛ بی حال بودن ماهی ، ماندن ماهی در سطح آب ، جدا شدن یک ماهی از ماهی های دیگر ، شل شدن باله های ماهی و پیدا شدن برخی لکه های سفید مانند روی برخی ماهی ها از جمله علائم بیماری ماهی است.
کارشناس مسوول بیماری های مشترک انسان و حیوان وزارت بهداشت، گفت: همچنین ماهی هایی که با ترساندن، واکنش نشان نمی دهند، ممکن است بیمار بوده و بیماری خود را به انسان منتقل کنند.
زینلی افزود: لاک پشت ها نیز عامل برخی بیماری ها از جمله عفونت های سالمونلایی هستند و تمام امعا و احشا و حتی لاک این حیوان ممکن است به این عامل عفونی، آلوده باشد.
وی ادامه داد: همچنین لاک پشت ها ممکن است به آلودگی های انگلی ،تک یاخته ای و کرم های گرد و پهن آلوده باشند هر چند که خوشبختانه از آلودگی لاک پشت به این عوامل در کشور گزارشی وجود ندارد.
کارشناس مسوول بیماری های مشترک انسان و حیوان وزارت بهداشت، گفت: لاک پشتی که با لاک پشت های دیگر ارتباط کمتری داشته یا دارای علائمی مانند بی اشتهایی و اسهال باشد ، بیمار است.
زینلی افزود: همچنین طرز راه رفتن یا لاک نرم و پاهای فلج از علائم بیماری لاک پشت است.
وی تاکید کرد: نگهداری ماهی های زینتی ممکن است موجب بروز بیماری های مشترک انسان و حیوان از جمله بیماری های گوارشی مانند گاستروانتریت (بیماری التهاب معده و روده ) شود.
کارشناس مسوول بیماری های مشترک انسان و حیوان وزارت بهداشت ادامه داد: برخی از عوامل باکتریایی مانند ماکروباکتریا از طریق ماهی و حتی جایگاه نگهداری ماهی مانند آکواریوم و تنگ، قابل انتقال به انسان است.
زینلی یادآور شد: مهم ترین راه انتقال بیماری های مشترک انسان و حیوان، وجود زخم های باز مانند بریدگی و خراشیدگی روی پوست دست است بنابراین برای جلوگیری از ورود باکتری ها به سیستم گردش خون، هرگز نباید دست دارای خراش و بریدگی را وارد آکواریوم یا تنگ ماهی شود و برای انجام این کار باید از دستکش استفاده کرد.
وی، عفونت های قارچی و انگلی را از دیگر بیماری های قابل انتقال از ماهی ها به انسان عنوان و خاطر نشان کرد: خوشبختانه با توجه به رسم و رسوم شب عید در خرید ماهی، گزارشاتی از انتقال آلودگی از ماهی به انسان نداشته ایم یا جزیی بوده است.
پیشنهاد سردبیر
-
چرا امسال باید غذای نذری را با ایمنی بیشتری بپزید؟
متخصصان بهداشت تاکید میکنند در ایام سوگواری عزاداران حسینی، موکبها و هیئتهای مذهبی نسبت به رعایت نکات بهداشتی اهتمام و دقت بیشتری داشته باشند.
-
ارتباط متقابل رژیم غذایی نامناسب و کابوس شبانه
افرادی که رژیم غذایی ناسالمتری داشتند، رویاهای منفی بیشتری را گزارش کردند و بهطور کلی خواب ضعیفتری داشتند.
-
برای پرخوری و کم خوری عصبی در جنگ چه کنیم؟
در حالت جنگ و استرس افزایش ترشح هورمون کورتیزول در غده فوقکلیوی شرایط خاصی را ایجاد میکند و باعث افزایش اشتها در افراد میشود.
-
فراخوان ملی برای غربالگری، کنترل و بازتوانی بیماریهای مزمن تنفسی
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و انجمن متخصصین ریه ایران، با انتشار فراخوانی مشترک، از طرحهای پیشنهادی برای غربالگری، کنترل، تشخیص و بازتوانی بیماریهای مزمن تنفسی حمایت میکنند.
-
علائم، پیشگیری و اقدامات اورژانسی در گرمازدگی
عضو هیات علمی گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گرمازدگی را یک موقعیت تهدیدکننده حیات و فوریت پزشکی عنوان کرد که باید به سرعت مورد پیگیری درمانی قرار گیرد.
-
افراد نابینا چه میبینند؟
اصطلاح «نابینایی» طیف گستردهای از اختلالات بینایی، از کمبینایی تا نابینایی کامل را شامل میشود.
-
۶ عادت عصرگاهی که باعث آلزایمر می شود
افزایش سن و عوامل ژنتیکی نقش مهمی در بروز بیماری آلزایمر دارند، اما این همه ماجرا نیست. سبک زندگی هم در سلامت مغز و پیشگیری از زوال شناختی بسیار مؤثر است.
-
درمان قطعی کم خونی
متخصصان میگویند درمان کمخونی بسته به علت، نوع و شدت آن متفاوت است و تا دلیل آن شناخته نشود، نمیتوان گفت بدون دارو هم درمان میشود یا نه. اما هرچند دارو و تغذیه، پایههای اصلی درمان هستند، اما در برخی شرایط، روشهایی غیر از داروهای خوراکی هم برای درمان این عارضه استفاده میشود.
نظر شما