بیماری مزمن کیسه صفرا شامل سنگ کیسه صفرا و التهاب خفیف است. در چنین مواردی، کیسه صفرا ممکن است زخمی و سفت شود. علائم بیماری مزمن کیسه صفرا شامل شکایت از گاز، حالت تهوع و ناراحتی شکمی بعد از غذا و اسهال مزمن است.

کیسه صفرا کجاست و چکار میکند؟

کیسه صفرا عضوی از بدن است که تا وقتی کارش را درست انجام می دهد، کسی متوجه حضور آن نمی شود و به آن اهمیت نمی دهد. خیلی وقت ها همین کم توجهی ها به کیسه صفرا و خواسته های اوست که با دردهای شدید، ناراحتی خود را اظهار می کند. آن وقت است که دیگر زندگی فرد مختل شده و تمام حواسش به همین کیسه صفرا جمع می شود.

کیسه صفرا صفرا، ترکیبی از مایعات، چربی و کلسترول را ذخیره می کند. صفرا به تجزیه چربی غذا در روده شما کمک می کند. کیسه صفرا صفرا را وارد روده کوچک می کند. این باعث می شود ویتامین ها و مواد مغذی محلول در چربی راحت تر جذب جریان خون شوند.

علائم بیماری مزمن کیسه صفرا شامل شکایت از گاز، حالت تهوع و ناراحتی شکمی بعد از غذا و اسهال مزمن است.

  • ادرار تیره، مدفوع روشن تر یا هر دو.
  • ضربان قلب سریع و افت ناگهانی فشار خون.
  • تب، لرز، تهوع و استفراغ، همراه با درد شدید در سمت راست بالای شکم.



کیسه صفرا چکار می کند؟

کیسه صفرا، کیسه ای کوچک است که صفرای تولیدشده در کبد در آن نگهداری می شود. این کیسه در زیر کبد قرار گرفته و در پاسخ به غذایی که ما می خوریم، مخصوصا غذاهای پر چرب، مقداری صفرا را از طریق مجاری صفراوی به داخل روده کوچک می ریزد (تصویر بالا) و نقش بسیار مهمی در هضم و جذب چربی های غذایی بر عهده دارد.
برخی از مشکلات کیسه صفرا مانند سنگ های صفراوی ریز که مجرای صفراوی را مسدود نمی کنند، معمولا هیچ علامت و ناراحتی را ایجاد نمی کنند

به طور معمول، کیسه صفرا اندامی کوچک و بی آزار است که باعث ناراحتی و بیماری خاصی در فرد نمی شود، مگر زمانی که مشکل خاصی آزادسازی صفرا از آن را کاهش دهد و یا مجاری را مسدود کند. عوامل متعددی وجود دارند که می توانند منجر به ایجاد این مشکلات کیسه صفرا شوند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث لاین بیماری های کیسه صفرا علائم مشابهی دارند. این شامل:

درد. معمولاً در قسمت میانی و سمت راست بالای شکم شما رخ می دهد.
حالت تهوع یا استفراغ. بیماری مزمن کیسه صفرا ممکن است باعث مشکلات گوارشی مانند رفلکس اسید و گاز شود.
تب یا لرز. این ممکن است نشانه عفونت باشد و باید فورا درمان شود.
اسهال مزمن. بیش از چهار اجابت مزاج در روز به مدت حداقل 3 ماه تعریف می شود.
زردی. مشخص شده با پوست زرد رنگ، ممکن است نشانه بلوک یا سنگ در مجرای صفراوی مشترک باشد.
ناهنجاری مدفوع. مدفوع با رنگ روشن تر نشانه احتمالی بلوک مجرای صفراوی مشترک است.
ادرار تغییر رنگ داده است. ادرار تیره نشانه بالقوه بلوک مجرای صفراوی مشترک است.
درد شایع ترین علامت وجود مشکل در کیسه صفرا است. این می تواند خفیف و متناوب باشد یا می تواند کاملاً شدید و مکرر باشد. در برخی موارد، درد می تواند شروع به تابش به سایر نواحی بدن، از جمله پشت و قفسه سینه کند.

کیسه صفرا کجاست و چکار میکند؟

بیماری هایی که اختلال در عملکرد کیسه صفرا باعث به وجود آمدنش می شود :

هر بیماری که کیسه صفرا شما را تحت تاثیر قرار دهد، بیماری کیسه صفرا محسوب می شود. شرایط زیر همه بیماری های کیسه صفرا هستند.

عفونت مجرای صفراوی مشترک

اگر مجرای صفراوی مشترک مسدود شود، ممکن است عفونت ایجاد شود.

پولیپ کیسه صفرا

اینها رشد غیرطبیعی بافتی هستند که ممکن است خوش خیم باشند. پولیپ‌های بزرگ‌تر ممکن است قبل از تبدیل شدن به سرطان یا ایجاد مشکلات دیگر نیاز به جراحی داشته باشند.

کیسه صفرا چینی

این زمانی است که رسوبات کلسیم دیواره های کیسه صفرا را سفت می کند و آنها را سفت می کند.

سرطان کیسه صفرا

اگرچه نادر است، اما اگر تشخیص داده نشود و درمان نشود، می تواند به سرعت گسترش یابد.



سنگ صفرا

سنگ کیسه صفرا اینها رسوبات کوچک و سخت شده ای هستند که در کیسه صفرا تشکیل می شوند. آنها می توانند باعث کوله سیستیت حاد شوند
این وضعیت به شرایطی اطلاق می شود که سنگ های کوچک و یا گاهی یک سنگ بزرگ در داخل کیسه صفرا ایجاد شود. در برخی موارد سنگ صفرا منجر به دردی شدید در فرد می شود، اما حدود 90 درصد مبتلایان به سنگ صفراوی هیچ گونه علامتی ندارند.

در برخی موارد، سنگ صفراوی برای بیش از 10 سال با فرد می ماند و هیچ علامتی ایجاد نمی کند.

کولیک صفراوی

کولیک صفراوی به شرایط جدی تری اطلاق می شود که سنگ صفرا در مجرای صفراوی ایجاد یک انسداد می کند. دراین حالت کیسه صفرا برای از میان برداشتن این انسداد شدیدا منقبض می شود و فرد احساس دردی شدید خواهد داشت. این انقباضات شدید و دردهای همراه با کولیک صفراوی معمولا یک تا دو ساعت طول می کشد. اما از آنجایی که حمله ای و برگشت پذیر هستند تا زمانی که فرد به فکر درمان بیفتد، همچنان با فرد می مانند.

التهاب کیسه صفرا

این بیماری کوله سیستیت نامیده می شود. می تواند حاد (کوتاه مدت) یا مزمن (دراز مدت) باشد.التهاب کیسه صفرا می تواند در اثر وجود سنگ های صفراوی، مصرف الکل، عفونت ها و حتی تومور هایی که باعث ترشح بیش از حد صفرا می شوند ایجاد شود. اما باز هم شایع ترین علت ایجاد آن سنگ های صفراوی خواهد بود. التهاب کیسه صفرا می تواند دوره ی چند هفته ای داشته باشد. تب در این بیماری شایع نیست.
در 20 درصد از موارد ممکن است، کیسه صفرای ملتهب توسط باکتری های عفونی مورد حمله قرار بگیرد و عفونی شود. گاهی نیز پیش می آید که کیسه صفرا پاره شود که در این شرایط فورا توسط عمل جراحی خارج می شود.

فراموش نکنید حملات مکرر درد در این بیماری مراجعه به پزشک را ضروری خواهد کرد، مخصوصا زمانی که این دردها با تب نیز همراه باشد.

کیسه صفرا کجاست و چکار میکند؟



شایع ترین علائم و نشانه های بیماری های کیسه صفرا از قرار زیر اند:

  • - درد شدید در ناحیه شکم
  • - دردی که به شانه راست می زند و گاهی کمر را نیز درگیر می کند.
  • - دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می شود، مخصوصا اگر غذایی چرب مصرف شده باشد.
  • - دردی که تیز و کرامپی است.
  • - دردی که با یک نفس عمیق تشدید می شود.
  • - درد در ناحیه قفسه سینه
  • - سوزش سر دل، سوء هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده
  • - احساس پری در شکم
  • - تهوع، استفراغ و تب
  • - لرز
  • - احساس درد با لمس شکم، مخصوصا در قسمت راست فوقانی شکم
  • - زردی (پوست و چشم ها)
  • - تغییر رنگ غیر طبیعی مدفوع (مخصوصا به رنگ روشن تر و خاکستری)



برخی از مشکلات کیسه صفرا مانند سنگ های صفراوی ریز که مجرای صفراوی را مسدود نمی کنند، معمولا هیچ علامت و ناراحتی را ایجاد نمی کنند.این نوع سنگ ها معمولا هنگاه عکسبرداری با اشعه ایکس برای یک بیماری دیگر و یا انجام عمل جراحی در ناحیه شکم و به طور اتفاقی تشخیص داده می شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • فاطمه ۲۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۷/۰۸
    42 10
    باسلام.من رو معده احساس سفتی میکنم.و اصلا درد ندارم.ولی شکمم.بزرگ شده.لطفا راهنمایی کنید