سه‌شنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۹
کد خبر: 120542

یکی از علت های اساسی مشکل دندان درآوردن، تغذیه نامناسب کودک است. کودک در مرحله ای قرار دارد که باید به بهترین نحو تغذیه بشود. به همین دلیل است که تغذیه کودک با شیر مادر که تمامی نیازهای جسمی او را برآورده می کند، توصیه می شود.

دلایل اصلی دیر دندان درآوردن برخی کودکان

زندگی کودک مراحل مختلفی دارد و ما به عنوان والدین وی باید دقت کافی روی رشد طبیعی کودکان داشته باشیم. از آن جایی که رشد هر کودک از دیگری متفاوت است، نباید کودکان را با یکدیگر مقایسه کنیم. اما اصلی که در هر کدام مشابه است، اساس رشد از جمله از لحاظ فیزیکی، ذهنی و عاطفی است که والدین باید از آن اطلاع داشته باشند. زمانی که متوجه کندی رشد کودکتان شدید، از متخصص کودک مشورت بگیرید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از دکتر پاول دنتدال کلینیک، دندان درآوردن در نوزادان بین 4 تا 15 ماهگی اتفاق می افتد. دیر یا زود رویش دندان طبیعی است و تا ۱۵ ماهگی کودک شما جای نگرانی ندارد. آکادمی اطفال آمریکا می گوید اگر تاخیر بیش از 18 ماه باشد، باید با دندانپزشک اطفال مشورت کنید.

برنامه عمومی دندان درآوردن نوزاد

در حدود هفت ماهگی، ردیف پایین جلویی کودک شما باید اولین دندان‌های او را به نمایش بگذارد. پس از چهار ماهگی یعنی در 11 ماهگی، در حالت ایده آل باید چهار دندان در دهان داشته باشد.

از این پس بعد از هر چهار ماهگی چهار دندان به مجموعه اضافه می شود تا زمانی که او 27 ماهه شود. یعنی در 15 ماهگی، در حالت ایده آل باید 8 دندان و در 19 ماهگی، 12 دندان وجود داشته باشد.

به همین ترتیب، در 23 ماهگی، کودک شما 16 دندان در دهان خواهد داشت و آخرین مجموعه دندان های شیری او احتمالاً در 27 ماهگی ظاهر می شود.

با توجه به انجمن دندانپزشکی آمریکا، جدول زمانی معمولی برای رویش دندان های بالایی است

  • ثنایای مرکزی: 8 تا 12 ماهگی
  • ثنایای جانبی: 9 تا 13 ماهگی
  • سگ (کاسپید): 16 تا 22 ماه
  • مولر اول: 13 تا 19 ماهگی
  • مولر دوم: 25 تا 33 ماهگی

در همین حال، جدول زمانی رویش دندان های پایین

  • ثنایای مرکزی: 6 تا 10 ماهگی
  • ثنایای جانبی: 10 تا 16 ماهگی
  • سگ (کاسپید): 17 تا 23 ماه
  • مولر اول: 14 تا 18 ماهگی
  • مولر دوم: 23 تا 31 ماهگی

علل تاخیر در رویش دندان

دلایل متعددی در عقب افتادن دندان در نوزادان وجود دارد که از خفیف تا شدید متغیر است. ما سعی کرده ایم دلایل اصلی این مشکل را لیست کنیم.

ژنتیک

ترکیب ژنتیکی کودک شما می تواند دلیلی برای دیر درآوردن دندان باشد. اگر یکی از شما یا هر دوی شما در دوران کودکی این مشکل را داشتید، تعجب نکنید اگر کودک شما اکنون این مشکل را داشته باشد.

تولد نارس یا وزن کم

زایمان زودرس زمانی است که نوزاد قبل از هفته 37 بارداری متولد شود. نوزادان نارس بیشتر در معرض خطر تاخیر در رشد و نمو از جمله تاخیر در رویش دندان ها هستند.

سندرم ها

برخی از سندرم ها مانند سندرم داون و سندرم آپرت می توانند باعث رویش دیرهنگام دندان ها شوند.

فیبروز

فیبروز وضعیتی است که در آن لثه های ضخیم وجود دارد که از رویش دندان ها جلوگیری می کند. این امر تا حدودی باعث تاخیر در رویش دندان می شود.

سوء تغذیه

تغذیه ناکافی می تواند رشد استخوان ها و بافت ها را در کودکان مختل کند. این زمانی اتفاق می افتد که کودک شما شیر مادر یا شیر خشک حاوی ویتامین و کلسیم کافی نداشته باشد.

هورمون ها

تولید ناکافی هورمون توسط غدد تیروئید و هیپوفیز می تواند بر رشد و تکامل کلی کودک شما تأثیر بگذارد و در نتیجه دندان درآوردن آن به تاخیر بیفتد.

بیماری‌ها و داروها

بیماری‌های مؤثر بر سیستم ایمنی مانند کم‌خونی، سرطان، اچ‌آی‌وی و برخی داروها مانند شیمی‌درمانی و فنی‌توئین نیز با تاخیر در رویش دندان در نوزادان مرتبط هستند.

صدمات

آسیب تصادفی در استخوان فک می تواند به جوانه های دندان در داخل لثه آسیب برساند و باعث تاخیر در رویش یا عدم رویش دندان شود.

دندان‌های نهفته

گاهی اوقات دندان‌ها به دلیل کمبود فضا، وجود کیست یا حالت کج شده در لثه گیر می‌کنند که می‌تواند باعث تاخیر در رویش شود.

کم کاری تیروئید

کم کاری تیروئید، می‌تواند مشکلات دندان درآوردن کودک را افزایش بدهد حتی این اختلال می تواند باعث تاخیر در راه رفتن و سخن گفتن و اضافه وزن کودک بشود.

کمبود ویتامین D

ویتامین D به بدن کمک می کند تا از کلسیم برای رشد استخوان ها و دندان های قوی استفاده کند. منبع اصلی ویتامین D نور خورشید است اما با مصرف مکمل ها نیز میشود بخشی از ویتامین D موردنیاز بدن رو تامین کرد. در نوزادان زودرس، کمبود ویتامین D می تواند به طور طبیعی رخ بدهد.

عوارض دیر دندان درآوردن کودک

برخی از عوارض جدی دندان درآوردن دیرهنگام در نوزادان عبارتند از:

تغییر شکل استخوان فک و صورت نامتقارن

تاخیر در رویش دندان می تواند به تدریج باعث کوچک شدن استخوان فک شود که می تواند منجر به افتادگی صورت شود.

دندان های دائمی کج

رویش دیرهنگام دندان های شیری می تواند مانع رشد دندان های دائمی شود. این پدیده می تواند باعث کج شدن دندان های دائمی شود.

تأخیر در جویدن غذا

دیر روییدن دندان باعث می شود کودک نتواند غذاها را در زمان مناسب بجود.

تشکیل کیست

دندان دائمی می تواند تا حدی نهفته شود که به بافت ها آسیب برساند و کیست ایجاد کند.

تأخیر در رویش دندان همچنین پیش‌بینی می‌کند که احتمال دارد کودک شما در سال‌های رشد از آن‌ها رنج ببرد. با مراجعه به دندانپزشک کودکان بدون شکست از این عوارض جلوگیری کنید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • زینال IR ۱۴:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۸
    0 0
    سلام پسر من ۹ سالشه یکی از دندون های جلای را در آورده ولی اون یکی رو نه میخواستم ببینم علت چیست