به گزارش سلامت نیوز به نقل از پايگاه اينترنتي رويترز، اين راه حل ساده ميتواند از گسترش عفونتهاي هوازي مانند سل جلوگيري كند و بيمارستانهاي قديمي كه سقف بلند و پنجرههاي بزرگ دارند بهترين طراحي براي اجراي اين رهنمود هستند.
پژوهشگران اين بيمارستانها را از اتاقهاي جديد فشار منفي كه هواي آلوده را به خارج ميراند و طراحي آنها پرهزينه است بهتر ميدانند.
راد اسكامب از كالج سلطنتي لندن و همكارانش ميگويند گشودن درها و پنجرهها بهترين راه تهويه طبيعي است و با اين كار، خطر انتشار ميكربها بسيار كمتر از سامانههاي تهويه مكانيكي است كه هزينه بالاي نگهداري دارند.
مراكز درماني قديمي با سقف بلند و پنجرههاي بزرگ بيشترين محافظت را ايجاد ميكنند و در ضمن، تهويه طبيعي هزينه نگهداري لازم ندارد.
اين محققان هواي هشت بيمارستان را در ليما پايتخت پرو آزمايش كردند.
تهويه در بخشهايي كه بيش از ۵۰سال پيش ساخته شده بود و سقفهاي بلند و پنجرههاي بزرگ داشتند بهتر از اتاقهاي جديد بود كه از تهويه طبيعي برخوردار بودند و اين اتاقها به نوبه خود از اتاقهايي كه تهويه مكانيكي داشتند بهتر بودند.
بيماري سل از طريق باكتري هوازي انتقال مييابد. محققان در اين مطالعه شيوع سل را مورد ارزيابي قرار دادند.
محققان دريافتند در اتاقهايي كه تهويه مكانيكي داشتند ۳۹درصد افراد آسيب پذير پس از ۲۴ساعت تماس با بيمار مسلول كه تحت درمان قرار نگرفته بودند به اين ميكرب آلوده شدند. اين ميزان در اتاقهاي جديد كه پنجره آنها باز بود ۳۳درصد و در اتاقهاي قديمي مربوط به قبل از سال ۱۹۵۰به ۱۱درصد رسيد.
گشودن پنجرهها و درها بيش از دو برابر اتاقهاي تهويه مكانيكي فشار منفي تهويه هوا فراهم كرد.
محققان به منظور آمادگي در برابر همهگيري آنفلوانزا نقش اين عوامل را در تهويه هوا مورد توجه قرار دادهاند.
پيتر ويلسون از يونيورسيتي كالج لندن ميگويد روش كنوني مبني بر گرفتن تمامي درزهاي پنجرهها براي بخشهاي بيمارستاني اشتباه است.
نتايج اين تحقيق در مجله "of Science journal PLoS Medicine "Public Libraryمنتشر شده است.
اين تحقيق در اين نشاني اينترنتي نيز قابل دسترس است:
&http://medicine.plosjournals.org/perlserv/?request=get-document .doi=10.1371/journal