"شادي منجم" كارشناس تغذيه مركزبهداشت استان قزوين، بهمسافران توصيه كردكه در طول سفرحتي اگر تشنه نيستند آب بنوشند، زيرا مشغوليتها و تفريحات گوناگون آنان را از نوشيدن آب كافي غافل ميكند.
وي خاطرنشان ساخت : غير از مصرف آب استفاده از خشكبارها نظير انجير خشك آلوي خشك و قيصي به تنظيم فعاليت گوارش كمك ميكند.
بهگفته"منجم" چاي همان قدر كه در رفع عطش موثر است،ادار آور نيز ميباشد بنابراين در توقفهاي مكرر به هنگام مسافرت از مصرف چاي زياد بايدخودداري كرد.
اين كارشناس اظهار داشت:يبوست بهدليل عدم تحرك كافي نيز بروز ميكند، به طوريكه نشستن طولاني مدت در ماشين موجب يبوست ميشود،بنابراين مصرف آب كافي از اين بيماري پيشگيري ميكند.
اين كارشناس تغذيه بااشاره به اين مطلب كه در رستورانها غذاهاي كامل پخته شده به غذاهاي نيم پز ارجحيت دارد،افزود: غذاهايي مثل كبابها را به خصوص كباب كوبيده فقط بايد در رستورانهاي مطمئن خورده شود.
بهتوصيه وي ازمصرف تخم مرغهاي خامونيمپز براي صبحانه و همچنين غذاهايي نظير بيفتك و استيك در طول سفر بايد صرف نظر كرد.
"منجم"با اظهاراين مطلب كه در مكانهاي مشكوك فقط بايد از سسهاي بستهبندي باز نشده استفاده شود،گفت: استفاده از آبليمو و ليموي تازه به جاي سس به علت سالم و مقوي بودن توصيه ميشود چرا كه آبليمو ميكروبهاي وارد شده به معده را از بين ميبرد.
وي مصرف غذاهاي چرب و سنگين را در طي سفره توصيه نكرد و افزود: استفاده از غداهاي پرچرب و باحجم زياد نظيرپلو قبلاز حركت باعث بروز علايم ماشين گرفتگي ميشود كه دل پيچه، تهوع و سرگيجه را به دنبال دارد.
اين كارشناس تغذيه درپايان به شهروندان توصيه كرد : دستها را چندين بار در طول سفر بشوييد.
نظر شما