اگر روش آخري را انتخاب کردهايد، به نتايج بررسيهاي محققان ايتاليايي توجه کنيد که گفتهاند استفاده از اين ساعتها، مخصوصاً انواع قديمي آنها براي بيدار شدن از خواب ، براي سلامت انسان ضرر دارد.
گروه علمي روزنامه ايتاليايي لاستمپا گزارش داده است اين دانشمندان با بررسي ۱۰۰داوطلب ۲۵ تا ۶۰ ساله نتيجه گرفتند كه فشار خون و تپش قلب در افرادي كه به زور و با استفاده از ساعت شماطهدار بيدار ميشوند به مراتب بالاتر از آنهايي بود كه به طور طبيعي از خواب بيدار ميشدند.
بررسيهاي آنها نشان ميدهد اين افراد در معرض خطر بيماريهاي قلبي و فشار خون هستند و حتي ممکن است سكته هم بکنند. همچنين سطح استرس اين افراد در درازمدت بالا ميرود. لحظهاي كه زنگ ساعت شماطهدار بهصدا در ميآيد، نوعي شوك به بدن وارد ميشود.
به همين دليل مقدار زيادي هورمون آدرنالين در بدن ترشح ميشود و ما از خواب ميپريم. بدني كه دراز كشيده و فشار خون آن كمتر از حالت عادي است، آمادگي تحرك شديد و ناگهاني را ندارد. از جمله عوارض اين طور از خواب پريدن است که ممکن است تا دو ساعت بعد از بيدار شدن ادامه داشته باشد. بنابراين کارشناسان ميگويند بهتر است، از ساعت طبيعي مغزمان استفاده كنيم.
براي اين کار، بايد هر شب شامي سبك را دو ساعت قبل از خواب بخوريم، سر ساعت معيني بخوابيم، براي چند روز اول ساعت را روي يك زمان تعيين شده تنظيم كنيم و ۷ تا ۸ ساعت براي خواب وقت داشته باشيم. بعد از يك هفته، بدن عادت ميكند تا سر ساعت از خواب بيدار شود.