رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: 2 مورد ابتلای بیماری تب کریمه کنگو در انسان در شهرهای چالوس و نوشهر گزارش شده است که یکی از این بیماران فوت کرد.

سلامت نیوز: رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: 2 مورد ابتلای بیماری تب کریمه کنگو در انسان در شهرهای چالوس و نوشهر گزارش شده است که یکی از این بیماران فوت کرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، محمدمهدی گویا با بیان این مطلب گفت:  در دو هفته گذشته 2 مورد ابتلای بیماری تب کریمه کنگو در انسان در شهرهای چالوس و نوشهر گزارش شده است.

 یک نفر بر اثر این بیماری فوت کرده است

 وی گفت: مورد اول کشاورزی 39 ساله در چالوس بوده است که وقتی پی به بیماری گوسفندش می برد، بدون اینکه مراتب را به سازمان دامپزشکی گزارش کند، آنها را ذبح و از گوشت گوسفندان نیز استفاده می کند.

گویا افزود: این کشاورز بعد از 5 روز از این اقدام، دچار علائم بیماری تب کریمه کنگو شد و تا 2 روز نیز به این مسئله اهمیت نداده و بعد از 2 روز، ابتدا در بیمارستان چالوس و سپس در بیمارستان تخصصی ساری تحت شرایط ویژه بستری می شود و متاسفانه به دلیل مراجعه دیرهنگام، اقدامات درمانی موثر واقع نشد و بیمار فوت کرد..

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت افزود: مورد دوم مردی 85 ساله در نوشهر بود که به دلیل ذبح دام و تماس مستقیم با دام آلوده و عدم رعایت نکات بهداشتی، به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شد.

گویا گفت: خوشبختانه بیماری این فرد به موقع تشخیص داده شده و تحت درمان قرار گرفت  در حال حاضر حال عمومی این بیمار خوب است

وی در ادامه با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو از طریق دام به انسان انتقال پیدا می کند، گفت : این بیماری از طریق کنه‌های موجود روی بدن دام و تماس انسان با دام ممکن است مورد گزش قرار گیرد منتقل می‌شود .

گویا افزود: همچنین این بیماری هنگام ذبح حیوان و آلوده شدن فرد با خون، ترشحات و امحاء و احشاء حیوانات به انسان می شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: ذبح دام باید در کشتارخانه و نه در مکان های دیگر صورت گیرد و رعایت نکات بهداشتی هنگام ذبح مانند پوشیدن لباس مناسب، دستکش و چکمه ضروری است .

وی همچنین خاطر نشان کرد: وقتی بیماری مشکوک به ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو شد باید تحت شرایط ویژه نگهداری شود و درمان دارویی برای او آغاز شود .

گویا همچنین به کادرهای پزشکی که وظیفه مراقبت از بیماران را بر عهده دارند، توصیه کرد: نکات بهداشتی را به طور دقیق رعایت کنند چرا که این بیماری می‌تواند بر اثر تماس با خون و ترشحات بدن از طریق دام به انسان انتقال یابد .

وی گفت: خوشبختانه این بیماری در مازندران به دلیل اقدام سریع و انجام مقررات ویژه کادرهای بهداشتی باعث شد که کسی به این بیماری مبتلا نشود و مراقبت از بیماری با هماهنگی سازمان دامپزشکی کماکان ادامه یابد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha