وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی از قول وزیر محترم بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نقل‌قول کرده‌اند: اگر به حال عباس کیارستمی در بیمارستان نمی‌رسیدیم، ایشان از دست رفته بودند!

آمار مرگ‌ومیر براساس خطای پزشکی در کشور چقدر است؟

سلامت نیوز:وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی از قول وزیر محترم بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نقل‌قول کرده‌اند: اگر به حال عباس کیارستمی در بیمارستان نمی‌رسیدیم، ایشان از دست رفته بودند!

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شرق از یک طرف باید خوشحال بود که حال کارگردان جهانی سینمای ایران با حضور به‌موقع عالی‌ترین مقام بهداشت و درمان کشور بهبود پیدا کرده است و از دیگر سو باید غمگین باشیم که آیا ‌هزاران هم‌وطن دیگر در بیمارستان‌های کشور به‌درستی مراحل درمانشان طی می‌شود؟

و آیا عدم رسیدگی به‌موقع کادر پزشکی یک بیمارستان خصوصی و نه دولتی به این کارگردان صاحب‌نام فقط یک استثنا است؟ آیا می‌توانیم به‌عنوان یکی از آحاد مردم کشور، سؤالی داشته باشیم که میزان مرگ‌ومیر در این سرزمین براساس خطای پزشکی چه میزان است؟

و واقعا چرا در ایام تعطیل، یک بیمار نمی‌تواند مراحل درمان خود را توسط متخصص یا فوق‌تخصص پزشکی طی کند؟

حتما مواجه شده‌اید با این جمله در ایام تعطیل سال و بالاخص ایام تعطیل طولانی‌مدت عید که پزشک متخصص و فوق‌تخصص در دسترس نداریم. واقعا افراد کم‌بضاعت به همان میزانی موردمعاینات پزشکی قرار می‌گیرند که افراد بابضاعت و صاحب‌نام؟

واقعا حتی پول زیاد هم نمی‌تواند ضمانتی باشد بر ارائه خدمات پزشکی استاندارد؟

آیا نام خصوصی بر بالای سردر یک بیمارستان به‌معنای کیفیت برتر نسبت به دولتی‌هاست؟ و چرا دولتی‌ها همیشه باید معنایی جز بی‌کیفیتی نداشته باشند؟

هزینه‌تراشی پزشکانی که سهام‌دار بیمارستان‌های خصوصی هستند، آیا یک آسیب است؟ و چرا دولت و نظام پزشکی نظارتی ندارند بر کیفیت خدمات بیمارستان‌ها؟

آموزه‌های دینی که هیچ، ولی آیا آموزه‌های انسانی سرلوحه خدمات بیمارستان‌ها است؟ و ‌هزاران سؤال بی‌پاسخ دیگر... این وضعیت نباید باعث شود که‌ هزاران پزشک متعهد و کاردان خدماتشان نادیده گرفته شود و در زمانی که سبقت درآمدزایی بر ارزش‌های انسانی فضیلت شمرده می‌شود، پزشکانی هستند که همچنان به «قسم پزشکی»‌شان متعهدند ولی به‌هرحال بازهم خبر قصور و خطای یک پزشک یا یک بیمارستان آوار می‌شود بر تمام زحمات پزشکان خادمی که به‌جز تعهد به انسانیت، هدف دیگری ندارند... .

در پایان باید به‌عرض برسانم؛ با اینکه از کشورهای عربی برای طی مراحل درمان به کشورم مراجعه می‌کنند که جای سربلندی دارد برای جامعه پزشکی کشورم اما نگرانم دلارهای نفتی اعراب بر ریال‌های کشورم سنگینی کند و اگر غیر از این باشد، اعراب آیا کشور دیگری را برای درمان انتخاب خواهند کرد؟ و آیا واقعا «دلار» در سرزمین ریال در ارائه خدمات به انسان‌های کشور فارسی‌زبان دارای «عیار» بیشتری است؟ پاسخ به این سؤالات و افزایش کیفیت خدمات پزشکی می‌تواند سوءتفاهمات بین جامعه پزشکی و بیماران را برطرف‌کند... .

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha