دانشمندان هلندی می‌گویند؛ مصرف مواد غذایی و سبزیجاتی مانند كرفس و جعفری كه حاوی فلاونوئید آپی‌ژنین هستند به پیشگیری از بروز سرطان خون كمك می‌كند.

مایكل پپلنبوش پژوهشگر دانشگاه گرونینگن در هلند گفت: آزمایشات نشان داد؛ آپی‌ژنین كه به طور معمول در میوه‌ها و سبزیجات یافت می‌شود، توانست رشد دو نوع سلول بیمار در سرطان خون را تا 50 درصد متوقف كرده و شانس نجات آنها را كاهش دهد.

وی خاطرنشان كرد: این یافته‌ها تایید می‌كند كه آپی‌ژنین می‌تواند در پیشگیری از سرطان خون موثر باشد.

اما این محقق هلندی از سوی دیگر هشدار داد كه این ماده درعین حال خاصیت مقاومت در برابر شیمی درمانی را دارد و بنابراین برای بیمارانی كه در حال حاضر به این سرطان مبتلا هستند و تحت درمان قرار دارند، توصیه نمی‌شود. چون آپی‌ژنین با روشهای استاندارد درمانی سرطان خون تداخل پیدا می‌كند.

پپلنبوش با انتشار مقاله خود در مجله علمی "بیماری و مرگ سلولی" متذكر شد: آپی‌ژنین می‌تواند یك ماده پیشگیرنده مفید برای سرطان خون باشد اما نباید همزمان با شیمی درمانی مصرف شود چون با اثرات مثبت درمان تداخل پیدا می‌كند.

فلاونوئیدها تركیباتی با خواص آنتی اكسیدانی هستند كه از سلول‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از مولكول‌های اكسیژن محافظت می‌كنند. در مطالعات قبلی نیز نشان داده شد كه آپی‌ژنین موجود در كرفس، جعفری، سس گوجه و سایر سبزیجات خوراكی می‌تواند خواص مفیدی در پیشگیری از سرطان تخمدان داشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha