به گزارش سلامت نیوز به نقل از ايسنا، گزارشها حاكي از آن است كه بيشتر پزشكان و متخصصان بهداشتي به دليل تهديد شدن از سوي شورشيان طي چند ماه گذشته يا دست از كار كشيدهاند و يا از ترس جانشان كشور را ترك كردهاند.
شبكه خبري بي بي سي در ادامه گزارش خود دراينباره آورده است: دارو و تجهيزات تقريبا ديگر در عراق وجود ندارد. بيماران در داخل بيمارستانها و نيز پزشكان در وزارت بهداشت اين كشور از سوي شورشيان تهديد ميشوند. تمام اين بحرانها در كشوري اتفاق افتاده است كه زماني به دليل داشتن بهترين خدمات پزشكي در خاورميانه به خود ميباليد.
مردم ميتوانند به راحتي به بيمارستان برسند اما در آنجا كسي نيست كه به كار آنها رسيدگي كند و اگر كسي هم حضور داشته باشد در صورت هر اقدامي ممكن است پس از آن كشته شود.
بسياري از پزشكان عراقي به كشور همسايهشان اردن فرار كردهاند.
اين پزشكان از پزشكان برجسته عراقي هستند كه از مهارتهاي درجه اول جهاني برخوردارند. آنها همچنين به دليل اينكه خانوادههايشان هنوز در عراق هستند، نميخواهند شناسايي شوند.
يك استاد نورولوژي در اين زمينه ميگويد: وقتي من بيمارستان را ترك ميكردم، بيمارستان با كمبود شديد دارو مواجه بود و هيچ پرستاري در بيمارستان وجود نداشت.
وي ميفزايد: در كالجي كه من سابقا تدريس ميكردم پنج مشاور ترور شدند.
يكي ديگر از اين پزشكان ميگويد: تنها افرادي كه توانايي و مهارت بسيار ناچيزي دارند در بيمارستانها براي رسيدگي به بيماران حضور دارند و به همين دليل اغلب افرادي كه جراحات شديد دارند، ميميرند.
به علاوه وضعيت بهداشت بيمارستانها بسيار نابسامان و نامطلوب است. هيچ يك از پزشكان نميتوانند وارد ساختمان وزارت بهداشت اين كشور شوند چرا كه به محض ورود ربوده خواهند شد.