به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرگزاري فرانسه از نيواورلئان، در تحقيقات باليني كه نتايج آن در اجلاس كالج كارديولوژي آمريكا در نيواورلئان با حضور بيش از سيهزار متخصص قلب ارائه شد، به قلبهايي كه بر اثر سكته قلبي بافتهايي سخت پيدا كرده بودند و از اين رو توان لازم را براي پمپاژ خون نداشتند، سلولهاي بنيادي تزريق شد.
به گفته "جاشوا هير" از دانشكده پزشكي ميامي در فلوريدا و مجري اين تحقيقات، در يكي از آزمايشها، براي نخستين بار در بخش كارديولوژي، از سلولهاي بنيادي مغز استخوان استفاده شد.
به گفته وي يكي از مزاياي فراوان استفاده از سلولهاي بنيادي آنست كه اين سلولها را ميتوان از افرادي گرفت كه هيچگونه شباهت ژنتيكي به بيمار ندارند و افزود اين سلولها مستقيما به محل جراحت ميچسبند.
اين گروه تحقيقاتي، بطور تصادفي اقدام به تزريق دوزهاي مختلف از سلولهاي بنيادين ( ۰/۵ميليون، ۱/۶ميليون و يا ۵/۰ميليون سلول در هر كيلوگرم) به ۵۳بيمار در طي ۱۰روز پس از حمله قلبي كردند.
پس از شش ماه در بيماراني كه درمان از طريق تزريق سلولهاي بنيادين را طي كرده بودند عملكرد قلب و ريه در آنها رضايت بخش گزارش شد.
به گفته هير، اين آزمايش با فراهم كردن اطلاعات كافي و امن براي يك نوع واحد و تضمين شده از سلولهاي بنيادين بمنظور درمان آسيبهاي قلبي، سهم مهمي در زمينه درمانهاي بر پايه سلولهاي بنيادين براي بيماريهاي قلبي ايفا ميكند.
بعد از شش ماه، در بيماراني كه سلولهاي بنيادي به آنها تزريق شده بود، عملكرد قلب و ريه بهتر شده بود و آريتمي كمتري داشتند.
اكوكارديوگرافي نيز حاكي از بهبود عملكرد قلب آنان بود به ويژه در بيماراني كه آسيب قلبي بزرگتري داشتند.
در يك ازمايش ديگر، روي ۲۳بيمار كه دچار نارسايي پيشرونده و شديد قلب داشتند، از سلولهايي كه از بافت ماهيچهاي خود بيمار گرفته شده بود، استفاده شد.
در اين آزمايش به گروه ۱۱نفري كنترل، داروهاي استاندارد داده شد و دوزهاي ۳۰ميليون، ۱۰۰ميليون، ۳۰۰ميليون يا ۶۰۰ميليون سلول بنيادي ماهيچه به قلب اعضاي گروه ديگر تزريق شد.
پس از شش ماه، بيماراني كه سلولهاي بنيادي دريافت كرده بودند، از كيفيت زندگي به مراتب بهتري برخوردار بودند در حالي كه ظرف اين مدت، وضعيت گروه كنترل بدتر شد.
با اين حال، كارشناسان اين آزمايشها را گام نخست در اين شيوه درماني توصيف كردند و گفتند كه براي استفاده عملي و كاربردي از سلولهاي بنيادي براي درمان بيماران قلبي بايد آزمايشهاي بيشتر و فراگيرتري انجام گيرد.