چهارشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۰
کد خبر: 213148

میزان ناکافی از هورمون تستوسترون ممکن است به ناباروری در مردان منجر شود زیرا فرآیند اسپرم سازی به این هورمون وابسته است.

خوراکی هایی که تستوسترون آقایان را  کاهش می دهند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هلث لاین، تستوسترون یک هورمون مردانه مهم و یکی از هورمون هایی است که می تواند تحت تاثیر مواد غذایی مصرفی قرار گرفته و سطوح آن تغییر کند. باید به این نکته توجه داشت که هم مردان و هم زنان دارای این هورمون جنسی هستند، اما میزان تولید آن در مردان بسیار بیشتر از زنان است. تولید بیشتر تستوسترون در مردان موجب شکل گیری ویژگی های مردانه می شود.
تستوسترون یک هورمون جنسی است که نقش قدرتمندی در سلامتی دارد.

میزان ناکافی از هورمون تستوسترون ممکن است به ناباروری در مردان منجر شود زیرا فرآیند اسپرم سازی به این هورمون وابسته است. همچنین، تستوسترون در میزان میل جنسی موثر است و در توزیع چربی، تولید توده استخوانی، اندازه و قدرت عضلات، و شکل گیری گلبول های قرمز خون نقش دارد.

با افزایش سن مردان، سطوح هورمون تستوسترون کاهش می یابد که اغلب به «سندرم تی کم» یا «هیپوگنادیسم دیررس» ارجاع می شود. پس از 40 سالگی، سطوح تستوسترون به میزان 1.6 درصد در هر سال برای بیشتر مردان افت می کند. سطوح پایین تستوسترون می تواند به واسطه مواد غذایی مصرفی هر چه بیشتر کاهش یابد.

در اینجا لیستی از ماده غذایی وجود دارد که باعث کاهش سطح تستوسترون می شود.

سویا و محصولات مبتنی بر سویا

برخی تحقیقات نشان می دهد که مصرف منظم محصولات سویا مانند ادامام، توفو، شیر سویا و میسو ممکن است باعث کاهش سطح تستوسترون شود.

به عنوان مثال، یک مطالعه روی 35 مرد نشان داد که نوشیدن پروتئین سویا ایزوله به مدت 54 روز منجر به کاهش سطح تستوسترون می شود.

غذاهای مبتنی بر سویا سرشار از فیتواستروژن هستند که اثرات استروژن را در بدن شما با تغییر سطوح هورمونی و به طور بالقوه کاهش تستوسترون تقلید می کنند.

اگرچه تحقیقات مبتنی بر انسان محدود است، یک مطالعه بر روی موش ها نشان داد که مصرف فیتواستروژن به طور قابل توجهی باعث کاهش سطح تستوسترون و وزن پروستات می شود.

با این حال، تحقیقات دیگر نتایج متناقضی را نشان داد، که نشان می‌دهد غذاهای مبتنی بر سویا ممکن است به اندازه این اجزای جدا شده سویا تأثیر نداشته باشند.

تحقیقات بیشتری برای درک اینکه چگونه محصولات سویا به عنوان یک کل ممکن است بر سطح تستوسترون در انسان تأثیر بگذارد، مورد نیاز است.

نعناع

نعناع بیشتر به دلیل خواص قوی تسکین دهنده آن بر معده شناخته شده است، با این حال برخی تحقیقات نشان می دهد که نعناع می تواند باعث کاهش سطح تستوسترون شود.

نعناع و نعناع فلفلی، دو گیاهی که از خانواده گیاهان نعناع هستند و به طور مستقیم بر تستوسترون تأثیر می گذارند.

یک مطالعه 30 روزه روی 42 زن نشان داد که نوشیدن روزانه چای گیاهی نعناع باعث کاهش قابل توجه سطح تستوسترون می شود.

به طور مشابه، یک مطالعه بر روی حیوانات نشان داد که تجویز اسانس نعناع به موش‌ها به مدت 20 روز منجر به کاهش سطح تستوسترون می‌شود.

با این حال، بیشتر تحقیقات در مورد نعناع و تستوسترون بر روی زنان یا حیوانات متمرکز است.

مطالعات انسانی با کیفیت بالا با تمرکز بر هر دو جنس برای ارزیابی چگونگی تأثیر نعناع بر سطح تستوسترون در مردان و زنان مورد نیاز است.

ریشه شیرین بیان

ریشه شیرین بیان ماده ای است که معمولا برای شیرین کردن آب نبات ها و نوشیدنی ها استفاده می شود و همچنین به عنوان یک درمان طبیعی محبوب شناخته شده است و اغلب برای درمان همه چیز از درد مزمن گرفته تا سرفه های مداوم استفاده می شود.

در سال‌های اخیر، چندین مطالعه نشان داده‌اند که شیرین بیان ممکن است بر سطح هورمون‌ها نیز تأثیر بگذارد و به طور بالقوه منجر به کاهش تستوسترون در طول زمان شود.

در یک مطالعه، 25 مرد روزانه 7 گرم ریشه شیرین بیان مصرف کردند که باعث کاهش 26 درصدی سطح هورمون تستوسترون آنها، تنها پس از 1 هفته شد.

یک مطالعه کوچک دیگر نشان داد که شیرین بیان ممکن است سطح تستوسترون را در زنان نیز کاهش دهد و گزارش داد که 3.5 گرم شیرین بیان روزانه تنها پس از یک دوره قاعدگی، سطح تستوسترون را تا 32 درصد کاهش می دهد.

روغن نباتی

بسیاری از رایج ترین روغن های گیاهی، از جمله کانولا، سویا، ذرت و روغن پنبه دانه، سرشار از اسیدهای چرب غیر اشباع هستند.

این اسیدهای چرب معمولاً به عنوان منبع سالم چربی در رژیم غذایی طبقه بندی می شوند، اما همانطور که چندین مطالعه نشان داده اند ممکن است سطح تستوسترون را نیز کاهش دهند.

یک مطالعه بر روی 69 مرد نشان داد که مصرف مکرر چربی های چند غیر اشباع با سطح تستوسترون به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

مطالعه دیگری بر روی 12 مرد به بررسی اثرات رژیم غذایی بر سطح تستوسترون پس از ورزش پرداخت و گزارش کرد که مصرف چربی های غیراشباع چندگانه با سطوح پایین تر تستوسترون مرتبط است.

با این حال، تحقیقات اخیر محدود است و بیشتر مطالعات مشاهده ای بوده و حجم نمونه کمی داشتند.

بذر کتان

بذر کتان مملو از چربی های مفید برای قلب بوده، و سرشار از فیبر و انواع ویتامین ها و مواد معدنی مهم است.

علاوه بر این، برخی تحقیقات نشان می دهد که ممکن است باعث کاهش سطح تستوسترون در جمعیت های خاص شود.

این به این دلیل است که بذر کتان سرشار از لیگنان است، ترکیبات گیاهی که به تستوسترون متصل می شوند و آن را مجبور می کنند از بدن شما دفع شود.

علاوه بر این، بذر کتان سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است که ممکن است با کاهش تستوسترون نیز مرتبط باشد.

در یک مطالعه کوچک روی 25 مرد مبتلا به سرطان پروستات، نشان داده شد که مصرف مکمل با بذر کتان و کاهش مصرف چربی به طور قابل توجهی سطح تستوسترون را کاهش می دهد.

یک مطالعه دیگر گزارش داد که مکمل های روزانه بذر کتان باعث کاهش سطح تستوسترون در یک زن 31 ساله مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک شد، وضعیتی که با افزایش هورمون های مردانه مشخص می شود.

با این حال، برای ارزیابی بیشتر اثرات دانه کتان بر سطح تستوسترون، به مطالعات گسترده‌تری نیاز است.

غذاهای فرآوری شده

غذهای فرآوری شده علاوه بر این که اغلب سرشار از سدیم، کالری و قند اضافه هستند، به عنوان منبع رایج چربی های ترانس نیز شناخته می شوند.

چربی های ترانس (نوعی چربی ناسالم) با افزایش خطر بیماری قلبی، دیابت نوع 2 و التهاب مرتبط است.

به علاوه، برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف منظم چربی های ترانس از منابعی مانند غذاهای فرآوری شده می تواند سطح تستوسترون را کاهش دهد.

به عنوان مثال، یک مطالعه بر روی 209 مرد نشان داد که افرادی که بیشترین میزان چربی ترانس را مصرف می‌کنند، 15 درصد سطح تستوسترون کمتری نسبت به کسانی که کمترین میزان مصرف را داشتند، داشتند.

علاوه بر این، آنها همچنین 37 درصد تعداد اسپرم کمتر و کاهش حجم بیضه داشتند که ممکن است با کاهش عملکرد بیضه مرتبط باشد.

مطالعات حیوانی همچنین نشان داده است که مصرف زیاد چربی های ترانس می تواند سطح تستوسترون را کاهش دهد و حتی عملکرد تولید مثل را مختل کند.

رژیم غذایی کم چرب و قند

دریافت میزان مناسب چربی از رژیم غذایی برای ترشح هورمون تستوسترون و همچنین افزایش میل جنسی توصیه شده است. مطالعات نشان داده اند که رژیم های غذایی کم چرب به سطوح پایین‌تر تستوسترون منجر می شوند و مردانی که سطوح قند خون را بهتر مدیریت می کنند از زندگی جنسی بهتری برخوردار هستند. قند بیش از اندازه در رژیم غذایی می تواند سطوح تستوسترون را کاهش دهد. بسیاری از رژیم های غذایی کم چرب کربوهیدارت ها را به جای چربی قرار می دهند که می تواند در بدن به گلوکز تبدیل شود.

الکل

مصرف الکل با کاهش سطوح تستوسترون پیوند خورده است. با ترک الکل می توانید بهبود زندگی جنسی خود را شاهد باشید. همچنین، پرهیز از نوشیدنی های ترکیبی توصیه شده است زیرا ممکن است حاوی میزان بیش از اندازه قند باشند و به افزایش وزن منجر شوند.

بستنی

این خوراکی خوشمزه و محبوب از محتوای قند و کالری خالی بالا برخوردار است و از این رو، انتخابی نامناسب برای سلامت بدن انسان محسوب می شود. در صورت مصرف زیاد، بستنی ممکن است به افزایش خستگی و شکل گیری میگرن منجر شود. ماست ساده یا یخ زده می تواند جایگزین بهتری برای بستنی باشد.

پاستا

پاستا سرشار از کربوهیدارت ها است و از محتوای کالری بالایی سود می برد. اگر کالری های اضافی دریافتی از پاستا سوزانده نشوند، بدن آنها را در قالب چربی ذخیره خواهد کرد.

تنقلات

تنقلاتی مانند چیپس، شکلات و کلوچه به واسطه مزه خوب و راحتی در استفاده از محبوبیت بالایی برخوردار هستند، اما این قبیل خوراکی ها از محتوای قند و کربوهیدارت بالا سود می برند که می تواند سطوح قند خون را به سرعت افزایش دهد. استفاده از سبزیجات خام، مغزهای خوراکی، یا حتی شکلات تلخ به جای تنقلات ناسالم می تواند به افزایش میل جنسی مردان کمک کند و چربی های سالم که بدن به آنها نیاز دارد را تامین کند.

بیسکوئیت ها و کلوچه های صبحانه

به طور کلی این خوراکی از محتوای بالای چربی های ترانس برخوردار هستند زیرا میزان پردازش روی آنها بسیار زیاد است. این نوع از خوراکی ها روی هورمون های بدن، از جمله تستوسترون تاثیرگذار هستند. با تغییر عادات غذایی صبحگاهی خود و مصرف مواد غذایی کمتر پردازش شده می توانید تستوسترون را در سطوح بهینه حفظ کنید.

ناچو و بال مرغ

مصرف ناچو می تواند به دریافت بیش از اندازه کربوهیدارت ها منجر شود و در نتیجه افزایش وزن را به همراه داشته باشد. همچنین، مصرف بال مرغ سرخ شده در روغن زیاد می تواند به سطوح افزایش یافته کلسترول منجر شود که در گذر زمان می تواند بر سلامت قلب تاثیرگذار باشد.

آبجو

جدا از الکل، آبجو از محتوای کالری و کربوهیدارت های بالا برخوردار است و می تواند برای مردان بسیار بد باشد. رازک مورد استفاده در تولید آبجو استروژنیک است و حاوی 300 هزار واحد بین المللی استروژن در هر 100 گرم رازک است.

حبوبات و لوبیاها

این دسته از مواد غذایی به واسطه فعالیت استروژنی خود شناخته شده هستند. به عنوان مثال، لوبیای لیما سرشار از ترکیبی به نام فیتواستروژنیک فیبر اینوزیتول و لیگنان ها است که اثر آنها در کاهش میزان تستوسترون ثابت شده است.

غلات کامل

در شرایطی که غلات کامل برای دستگاه گوارش گزینه های خوبی در نظر گرفته می شوند، اما می توانند بر سطوح تستوسترون تاثیر منفی داشته باشند. آنها حاوی گلوتن هستند که می تواند سطوح پرولاکتین را افزایش داده و سطوح تستوسترون را کاهش دهد. رژیم غذایی سرشار از فیبر غذایی می تواند سطوح تستوسترون را کاهش دهد. افزون بر این، بیشتر غلات می توانند موجب دفع مواد معدنی از بدن شوند.


نوشابه های گازدار

نوشابه های گازدار از محتوای قند بالایی برخوردار هستند و یکی از عوامل موثر در ابتلا به چاقی محسوب می شود. نه تنها این نوشیدنی ها به خودی خود برای انسان بد هستند، بلکه بطری هایی که در آنها روانه بازار می شوند نیز ممکن است به سلامت انسان آسیب وارد کند زیرا اغلب از فتالات ها تهیه شده اند که دارای ویژگی های شبه استروژنی قوی هستند

فست فود

به طور معمول در فست فودها از گوشت و فرآورده های گوشتی کم کیفیت استفاده می شود. منابع گوشت ممکن است با غذای کیفیت پایین تغذیه شده باشند و در طول زندگی خود به طور مرتب آنتی بیوتیک و هورمون رشد دریافت کرده باشند. فست فودها غذاهای چربی نیز محسوب می شوند و بیشتر آنها در روغن زیاد سرخ می شوند. روغن آفتابگردان و روغن سویا به طور قابل توجهی می توانند سطوح تستوسترون را در مردان کاهش دهند.

پنیر

در شرایطی که پنیر طعمی فوق العاده به پیتزا و ناچو می بخشد، اما این محصول لبنی می تواند به طور بالقوه بر تولید طبیعی هورمون ها، از جمله استروژن و تستوسترون، در بدن انسان تاثیرگذار باشد.

دوزهای بالا از فیبر غذایی

در شرایطی که بسیاری از مردم بر این باورند که افزایش مصرف فیبر غذایی می تواند برای انسان خوب باشد، اما ممکن است این کار بر سطوح تستوسترون تاثیر منفی داشته باشد. مشکل زمانی شکل می گیرد که مردان بیش از اندازه فیبر مصرف می کنند که این کار موجب تغییر در سوخت و ساز تستوسترون و کاهش سطوح آن می شود. قطع مصرف فیبرهای غذایی توصیه نمی شود، اما میزان مصرف باید در حد اعتدال باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha