چهارشنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۱

فکری را که در سرتان است، نمی‌توانید عملی نکنید؟ نمی‌توانید نگرانی‌تان را نسبت به وضعیت عزیزان‌تان، حتی در شرایط مطلوب هم کنار بگذارید؟ کار ناتمام‌تان نمی‌گذارد در اوج خستگی هم بخوابید و باید برای بستن پرونده‌اش، نیمه‌شب از جای‌تان بلند شوید؟ این نشانه‌ها می‌گویند شما وسواس فکری دارید؛ یک اختلال شایع روانی که گاهی تنها در حد مرور افکاری تکراری که از آنها نمی‌توانید خلاص شوید، محدود می‌ماند و گاهی رفتار شما را هم تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و به اجبار در مسیری که شاید خودتان از بیهوده یا غیرضروری بودنش خبر دارید، می‌کشاند.

وسواس را هم می‌توان طبیعی درمان کرد

سلامت نیوز: فکری را که در سرتان است، نمی‌توانید عملی نکنید؟ نمی‌توانید نگرانی‌تان را نسبت به وضعیت عزیزان‌تان، حتی در شرایط مطلوب هم کنار بگذارید؟ کار ناتمام‌تان نمی‌گذارد در اوج خستگی هم بخوابید و باید برای بستن پرونده‌اش، نیمه‌شب از جای‌تان بلند شوید؟ این نشانه‌ها می‌گویند شما وسواس فکری دارید؛ یک اختلال شایع روانی که گاهی تنها در حد مرور افکاری تکراری که از آنها نمی‌توانید خلاص شوید، محدود می‌ماند و گاهی رفتار شما را هم تحت‌تاثیر قرار می‌دهد و به اجبار در مسیری که شاید خودتان از بیهوده یا غیرضروری بودنش خبر دارید، می‌کشاند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از هفته نامه آتیه نو، وسواس فکری و عملی که در موارد شدید، جز با درمان‌های روانشناختی و روانپزشکی از میان نمی‌رود، بسیاری از افراد را با خود درگیر کرده است و محققان می‌گویند در موارد خفیف، می‌توان این اختلال را با روش‌های طبیعی درمان کرد.

گل‌گاوزبان دم کنید
خاصیت ضدالتهابی این گیاه، بر مغز مصرف‌کنندگانش تاثیر می‌گذارد و تغییرات ایجادشده در مغز و اعصاب، بر افکار و رفتار فرد هم تاثیر می‌گذارد. محققان می‌گویند کسانی که دم‌نوش گل‌گاوزبان می‌خورند، کمتر دچار اضطراب می‌شوند و احساس ناامنی -که زمینه را برای بروز افکار و رفتارهای وسواسی فراهم می‌کند- کمتر سراغ آنها می‌روند.

آبگوشت بخورید
وقتی میزان ماده معدنی روی در بدن‌تان کم شود، علائم افسردگی، اضطراب و وسواس فکری هم سراغ‌تان می‌آید. متخصصان معتقدند که با مصرف بیشتر گوشت، لوبیا، حبوبات، ماهی و غذاهای دریایی، آجیل و لبنیات، می‌توان نیاز بدن به روی را تامین کرد و از درگیری مداوم مغز با احساس اضطراب، جلوگیری کرد.

موسیقی گوش کنید
موسیقی آرامش‌بخش و خاطره‌انگیز، احتمال افسرده‌شدن‌تان را کم می‌کند و اضطراب‌تان را کاهش می‌دهد. محققان می‌گویند کسانی که به موسیقی آرامش‌بخش گوش می‌کنند، کمتر با افکار وسواسی درگیر می‌شوند و سطح استرس‌شان کمتر می‌شوند. به گفته پژوهشگران، موسیقی درمانی، یکی از بهترین راه‌های مقابله با اضطراب و به تعادل‌رساندن وضعیت روانی است.

ورزش کنید
تحرک بدن‌تان، می‌تواند مغز شما را آرام کند. اگر هر هفته، لااقل سه روز ورزش کنید، می‌توانید به سالم‌ترشدن روان‌تان امیدوار باشید. چراکه با توجه به بررسی‌های انجام‌شده، ورزش نه تنها اضطراب را کمتر می‌کند، بلکه تمرکز مغز، روی افکار وسواسی و تکراری را هم کاهش می‌دهد. پس برای تخلیه انرژی روانی‌تان، به‌طور مرتب ورزش کنید.

مغزتان را شست‌وشو دهید
اغلب راه‌‌هایی که برای کنترل استرس توصیه می‌شوند، می‌توانند وسواس فکری و عملی را هم کاهش دهند؛ چراکه اختلال وسواس اجباری، به دلیل اضطرابی که در وجود فرد خانه کرده، او را گرفتار خود می‌کند. محققان می‌گویند اگر هر صبح و هر شب، یک‌ربع در فضایی آرام قرار بگیرید، موسیقی آرامش‌بخشی گوش کنید و در ذهن‌تان تصاویر خوشایند و آرامش‌بخشی را مرور کنید، کمتر گرفتار اضطراب می‌شوید و افکار وسواسی هم کمتر مغز شما را نشانه می‌گیرند.

تخم‌مرغ بخورید
اگر سطح ویتامین D بدن‌تان پایین باشد، احتمال افسرده و مضطرب‌شدن‌تان افزایش پیدا می‌کند. تامین نیاز بدن‌تان به ویتامین D می‌تواند بر وضعیت روانی‌تان تاثیر مستقیم بگذارد و آرامش و قرارتان را بیشتر کند. مغز آرامی که با استرس میانه‌ای ندارد، کمتر به افکار وسواسی یا اعمال وسواسی پناه می‌برد و به همین دلیل محققان، مصرف بیشتر خوراکی‌های حاوی ویتامین D مثل تخم‌مرغ را راه موثری برای خلاص‌شدن از وسواس فکری-عملی می‌دانند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha