به گزارش سلامت نیوزبه نقل از پايگاه خبري گايدلاين؛ امواج مغزي در هنگام خواب شكلي كاملا متفاوت با زمان بيداري دارند. در مدت يك ساعت خواب منحني اين امواج آرام و بزرگ بوده و در عين حال گرههاي چشم نيز كاملا به حركت هستند از اين مراحل به بعد تغييري ناگهاني در نوع خواب و نيز امواج مغزي حاصل ميشود.
بنابراين گزارش؛ اكثر عضلات بدن سست و فعاليت مغز نيز افزونتر ميشود حرارت داخلي مغز بالا رفته و خون بيشتري به داخل آن جريان مييابد، ضربان قلب بطور ناگهاني شديد شده و گرههاي چشم حركتي سريع و مقطع پيدا ميكند. در چنين حالتي اگر شخص را از خواب بيدار كرده و از او بپرسند كه آيا خواب ميديده است يا نه، جواب مثبت ميدهد و حتي قادر است جزئيات خواب خود را نيز توضيح دهد. اين حالات مجموعه مراحلي هستند كه هر شب در خواب رخ ميدهد.
اين گزارش حاكيست؛ امروزه ثابت شده است كه انسان در شب 2 ساعت تمام و 5 بار كامل خواب ميبيند كه اين 5 بار هر كدام 20 دقيقه با فواصل زماني بين يك ساعت تا يك ساعت و نيم طول ميكشد. همچنين تحقيقات نشان ميدهد كه به احتمال زياد برخلاف تصور بسياري از دانشمندان در تمام مدتي كه انسان خواب است مغز در حالتي نيست كه بتواند استراحت و بيكاري مطلق داشته باشد.
يادآوري ميشود، امروز بيشتر روانشناسان متفقالقولند كه روياها علامتي دارند و عبارت از مجموعه علايم و نشانهها، اشخاص مكانها و ناراحتيهايي است كه شخص در هنگام بيداري با آنها مواجه ميشود. بنابر عقيده ريگونه فرويد كاشف تجزيه و تحليل رواني رياها ميتوانند سمبل عقدههاي باز نشده ضمير ناخودآگاه باشند و با وجوديكه تحقيقات وي در مورد روياها بسيار ارزنده بود اما پژوهشهاي اخير تغييرات زياد در آنها داده است.