دكتر محمدرضا منصوري ضمن اشاره به اين مطلب، با بيان اين كه ايران حايز رتبه نخست ضايعات ترومايي در دنيا است، گفت: اين در حالي است كه بسياري از ضايعات ترومايي با رعايت نكات ساده بهداشتي و ايمني قابل پيشگيري هستند .
وي افزود: بر اساس نتايج پژوهش مركز چشم فارابي 33 شغل از مشاغل صنعتي نظير تراشكاران، صافكاران، آهنگران، مكانيك تاسيسات، جوشكاران و باتري سازان در معرض خطر هستند كه به لحاظ بي احتياطي و عدم رعايت نكات ايمني بيشتر دچار ضايعات ترومايي چشم ميشوند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه با اشاره به اين كه جوشكاران متعاقب عدم استفاده از عينك ضد اشعه به زخم قرنيه همراه با علايمي نظير سوزش، اشك ريزش و ناراحتي و درد در چشم دچار ميشوند در ادامه يادآور شد: تاري ديد، درد، قرمزي، سوزش، ترس از نور، كاهش ديد، خونريزي چشم، ترشحات چركي، خارش و دوبيني از علايمي است كه به دنبال ورود اجسام خارجي تيز و برنده به چشم تظاهر ميكند.
به گفته وي، يك سوم بيماراني كه براده فلزي به داخل چشم آنها نفوذ كرده به علت عفونت و پارگي ها به نابينايي و مابقي به افت شديد ديد دچار ميشوند.
وي با بيان اينكه باتري سازان نيز در معرض پريدن آب اسيد باتري به چشم هستند، گفت: نخستين و مناسبترين قدم در برخورد با ورود مواد شيميايي به چشم شست و شوي آن با آب معمولي ميباشد.
منصوري در خاتمه بر ضرورت استفاده از وسايل حفاظتي و توجه بيشتر به بهداشت حرفهاي در كارگاههاي صنعتي تاكيد و خاطرنشان كرد: والدين بايد در مراقبت از كودكان به عنوان دومين گروه پرخطر نسبت به خطرات حين بازي با شاخه درخت، پرتاب سنگ، برخورد نوك مداد با چشم به ويژه در مدارس توجه بيشتري مبذول دارند.
گفتني است، سيزدهمين سمينار ساليانه بيمارستان فارابي با موضوع تروما در تاريخ نوزدهم ارديبهشت 86 در محل هتل المپيك آغاز به كار خواهد كرد.