محمد كبادی در گفتوگو با فارس، اظهار داشت: بیشترین خطر غرق شدگی در فصل تابستان مربوط به نوجوانانی است كه از اصول صحیح شنا و شیرجه اطلاعی ندارند و در آبهای رودخانه، دریا و بدون مراقبت اقدام به شنا میكنند.
وی گفت: افراد باید برای شنا در آبهای شور از جمله دریاچه ارومیه مسائل ایمنی را رعایت كنند زیرا غرق شدن پس از غوطه وری در آبهای شور بسیار بیشتر از آبهای شیرین است اگر آمار كلی غرق شدن در آبهای شیرین بیشتر از غرق شدن در آبهای شور است.
وی افزود: شنا در آبهای شور و شیرین توانمندیهای متفاوتی را میطلبد زیرا در آبهای شور میزان فرورفتن و غوطهوری انسان بسیار بیشتر است.
مربی بینالمللی نجات غریق ایران به تفاوت عمده غرق شدگی در آبهای شیرین و شور اشاره كرد و بیان داشت: آب شیرین وقتی وارد ریهها میشود بیشتر از آب شور وارد جریان خون شده و باعث میشود كه گلبولهای قرمز از بین بروند، گلبولها از بین میروند، كل سیستم الكترولیتها به هم میخورند و بیشترین ارگانی كه آسیب میبیند قلب است اما در مسئله غرق شدن در آب شور این داستان رخ نمیدهد و بیشتر به علت كمبود اكسیژن مرگ اتفاق میافتد.
كبادی گفت: اگر فردی در دریاچه ارومیه شیرجه بزند با كمترین دست و پا زدن در آب فرو میرود و غوطه ور میشود ولی این به آن معنا نیست كه افراد از آبهای شور هراس داشته باشند و نباید تصور كنند كه هر آب شوری باعث غرق شدگی میشود بلكه درصد فرورفتن و غوطه وری در آبهای شور در صورتی كه فرد دست و پا بزند نسبت به آبهای شیرین بر طبق قوانین فیزیك بیشتر است.
نظر شما