استان خوزستان و شهرهای آن در وضعیت قرمز کرونایی بسر می‌برد و به‌طور میانگین یک سوم آمار روزانه تعداد مبتلایان در کشور، مربوط به این استان است.

ماجرای تدفین فوت‌ شدگان كرونا در خرمشهر/500‌هزار تومان پول آهک دادیم!

سلامت نیوز:استان خوزستان و شهرهای آن در وضعیت قرمز کرونایی بسر می‌برد و به‌طور میانگین یک سوم آمار روزانه تعداد مبتلایان در کشور، مربوط به این استان است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه آرمان ملی ،همچنین طی چند ماه گذشته اخذ هزینه درمانی از بیماران کرونایی، موضوع بحث برانگیز جامعه بوده، ولی مسئولان امر این موضوع را همواره تکذیب کرده‌اند. همان‌طور که سعید نمکی، وزیر بهداشت گفته بود: ۹۰‌درصد هزینه‌های درمان بیماران برعهده بیمه‌هاست. این امر تا روز جمعه مسکوت ماند تا اینکه کلیپی در فضای مجازی منتشر شد که در این فیلم کوتاه تعدادی از مردم خرمشهر با لباس سیاه در حال تدفین یکی از بستگان‌شان هستند که بر اثر کرونا فوت شده است. یکی از اعضای خانواده داغدار با فریاد، نسبت به اخذ هزینه گزاف بیمارستان (مدت بستری بیماری) و شهرداری‌ (غسل و دفن) اعتراض می‌کرد.

در این کلیپ عنوان شده بود که بیمارستان برای چند روز بستری مبلغی را اخذ کرده در حالی که درمان بیماران کرونایی بر اساس نظر هیات دولت رایگان است و همچنین شهرداری خرمشهر برای هزینه کفن و دفن و غسل مبلغی را اخذ کرده در حالی که خود خانواده متوفی در حال دفن فرد فوت شده بودند، با انتشار این ویدئو طولی نکشید که بسیاری از مردم و رسانه‌ها به آن واکنش نشان دادند.

این کلیپ در شرایطی منتشر می‌شود که کارشناسان بهداشتی نسبت به دفن اجساد بدون رعایت پروتکل‌های بهداشتی هشدار جدی داده‌اند و همچنین مسئولان نیز یکی از عوامل شیوع کرونا مخصوصا در استان خوزستان را حضور مردم در مراسمات ترحیم و خاکسپاری می‌دانند؛ دو اتفاقی که در این ویدئو می‌توان به وضوح مشاهده کرد.در شرایطی دولت اعلام کرده که درمان کرونا رایگان است و حداکثر 10‌درصد از هزینه‌های درمان از بیماران دریافت می‌شود، مسئولان این موضوع را شایعه‌سازی رسانه‌های معاند می‌دانند، اما گویا همه بیماران کرونایی به‌صورت رایگان درمان نمی‌شوند.

28 فروردین امسال بود که قاسم جان‌بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که متوسط هزینه پرونده‌های بیماران کرونایی برای وزارت بهداشت در آی‌سی‌یو ۴.۵ ‌میلیون تومان و برای بیماران بخش بستری ۲.۵‌میلیون تومان است که90‌درصد پول را از بیمه‌ها می‌گیریم». اما روز گذشته روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی آبادان در رابطه با انتشار کلیپ مربوط به خرمشهر واکنش نشان داد و با وجود اینکه در این فیلم عنوان شده بود که بیمارستان از این خانواده مبلغ 18‌میلیون تومان برای شش روز بستری دریافت کرده است، اعلام کرد:«بیمار مذکور در زمان مراجعه (19خردادماه) به بیمارستان بیمه نداشته و همانگونه که اشاره شد در روز بعد (20خرداد) به دفاتر پیشخوان دولت جهت صدور دفترچه درمانی ارجاع داده می‌شود که متاسفانه به‌دلیل قطعی سیستم دفتر پیشخوان برای ایشان دفترچه بیمار با تاخیر صادر شد (24خردادماه) و دفترچه وی در روزی که بیمار فوت شده (25خرداد) به بیمارستان ارائه شده است.

به همین دلیل هزینه بستری فقط برای دو روز به‌صورت بیمه‌ای لحاظ می‌شود و بقیه روزهای بستری به‌استناد دستورالعمل وزارتی در صورت عدم ارائه دفترچه بیمه هزینه‌ها به‌صورت آزاد محاسبه خواهد شد». با توجه به این توضیحات، یادآوری این موضوع الزامی است که ظاهرا اگر بیماری به هر دلیل فاقد بیمه باشد و باید چند روز در دفتر پیشخوان دولت درگیر تکمیل مدارکش شود، هزینه بستری او در بیمارستان‌ها به‌طور میانگین سه‌میلیون تومان برای یک روز بستری است.

این آمار در حالی منتشر می‌شود که طبق آخرین اعلام مدیرعامل سازمان بیمه سلامت کشور که به اطلاعات مرکز آمار استناد کرده بود، 10‌درصد مردم بیمه ندارند و حدود ۶.۵ تا 7‌میلیون نفر فاقد دفترچه بیمه هستند. البته طاهر موهبتی به این موضوع اشاره نکرد که بسیاری از افراد فاقد بیمه که مشمول بیمه سلامت می‌شوند باید برای هر نفر بیش از 150‌هزار تومان در یک‌ماه پرداخت نمایند و بیمه سلامت نیز برای جمعیت قابل توجه‌ای در کشور دیگر رایگان نیست.


500‌هزار تومان پول آهک دادیم!
برای پیگیری این موضوع با یکی از خانواده‌های خرمشهری که چندی پیش پدرشان که مبتلا به کرونا بود را از دست داده‌اند، تماس گرفتیم، آنها نیز مباحث مطرح شده در این کلیپ را تایید کردند و تجربه‌ای مشابه با این خانواده داشتند. یکی از اعضای این خانواده می‌گوید: زمانی‌که پدرم از دنیا رفت، مسئولان بیمارستان به شکل خیلی غیرمحترمانه‌ای جنازه را به ما تحویل دادند و حتی چسب‌های دوره درمان و بستری را از بدن او جدا نکرده بودند.

با وجود اینکه پدرم دفترچه بیمه سلامت داشت برای 10 روز بستری چند‌میلیون تومان هزینه به بیمارستان پرداخت کردیم، ما خودمان جسد را در صندلی عقب خودرو گذاشتیم و به غسالخانه بردیم و در آنجا نیز فقط یک نفر، مسئول غسل بود و ما باید به آن فرد کمک می‌کردیم و البته پول کامل را از ما طلب کردند. حدود 550‌هزار تومان پول آهک از ما گرفتند درحالی که مقدار خیلی کمی آهک (به‌اندازه چند کف دست) در قبر ریختند.

من چندی پیش یک مراسم تدفین در بهشت زهرای تهران دیده بودم و موضوع کاملا با اینجا متفاوت بود. ظاهرا وضعیت در این شهر فرق دارد و با وجود اینکه یک‌میلیون تومان هزینه کفن و دفن پدرمان را دادیم اما خودمان متوفی را غسل دادیم، زیر تابوت را گرفتیم و عزیزمان با کمترین میزان آهک به خاک سپرده شد. در این رابطه داود دارابی، شهردار خرمشهر می‌گوید:دریافت هزینه توسط آرامستان بدون ارائه خدمات ممنوع است و برای هرکس که این اتفاق افتاده و یا مدعی چنین امری است به من ارجاع کند چرا که وظیفه دارم تا با بهره‌بردار و مسئول آرامستان برخورد کنم و علاوه بر آن از خانواده متوفی عذرخواهی کنم و هزینه دریافت شده را می دهم. قرار نیست خانواده‌ای که عزیز خود را از دست داده است با مشکلات ثانویه نیز مواجه شود.


واکنش استاندار خوزستان
همچنین روز گذشته در پی این سهل انگاری فرماندار ویژه شهرستان خرمشهر از دستور استاندار خوزستان برای برخورد جدی و قاطعانه با شهردار خرمشهر و عوامل دخیل در تدفین بدون رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و سپردن این امر به خانواده متوفیان خبر داد. محمد حیدری، فرماندار ویژه خرمشهر در این رابطه گفت: هیچ‌هزینه‌ای از خانواده متوفیان بر اثر کرونا دریافت نخواهد شد.

پیرو دستور اکید استاندار خوزستان نسبت به دلجویی از خانواده متوفایی که امر خاکسپاری عزیز از دست رفته شان به خودشان سپرده شده بود، دستور برخورد جدی و قاطعانه‌ای توسط بنده با شهردار خرمشهر و عوامل دخیل در تدفین بدون رعایت نکات بهداشتی و سپردن این امر به خانواده متوفیان انجام شد. همچنین مقرر شد تا زمان تصمیم‌گیری‌های بیشتر حجت‌الاسلام عادل‌پور امام جمعه خرمشهر با حضور شهردار، هیچگونه هزینه‌ای از خانواده‌های محترم متوفیان توسط شهرداری اخذ نگردد و در صورت اخذ هر هزینه‌ای که خدماتی در مقابل آن انجام نشده است شهرداری مکلف به بازگشت هزینه‌هاست.


خوزستان همچنان در وضعیت قرمز
در نگاهی به وضعیت شیوع کرونا در کشور، تعداد مبتلایان روزانه همچنان سیر صعودی را طی می‌کند و استان خوزستان همچنان در وضعیت قرمز کرونا قرار دارد و به باور مسئولان این استان شهرهایی همچون آبادان وضعیت‌شان از قرمز نیز فراتر رفته است. با این حال شرایط استان‌های خراسان رضوی، کرمانشاه، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گلستان و کردستان مساعد نیست. طبق اعلام وزارت بهداشت و درمان از جمعه (30 خرداد) تا شنبه (31 خرداد) دو‌هزار و 322 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که 595 مورد بستری شدند.

به این ترتیب مجموع بیماران کووید19 در کشور به 202‌هزار و 584 نفر رسید. همچنین در این مدت، 115 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به 9‌هزار و 507 نفر رسید. تاکنون 161‌هزار و 384 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند، اما 2842 نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha