به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) هر ماه تعداد زيادي از زنان باردار در حالي كه با مشكلات و بيماريهايي كه زندگي آنها را تهديد ميكند دست به گريبان هستند، در بيمارستانهاي عراق بستري ميشوند.
دكتر مايادا يوسف، متخصص زنان در بيمارستاني در بغداد معتقد است: زنان باردار در اين كشور به دليل ناامني و فقر شديد كه دستاورد جنگ با آمريكا براي مردم عراق است، بيمار ميشوند و جان آنها در معرض خطر قرار دارد.
دكتر يوسف در اين رابطه با بيان مطلب فوق خاطر نشان كرد: ناامني در اين كشور، زنان را وادار ميكند در تمام طول مدت بارداري در منزل بمانند و تنها زماني به پزشك مراجعه كنند كه يا به شدت بيمار هستند و يا زمان وضع حمل آنها نزديك است و اين وضعيت براي سلامت مادر و فرزند بسيار خطرناك است.
در عين حال يونيسف (صندوق كودكان سازمان ملل) در آمار اخير خود در اين زمينه آورده است : نرخ مرگ و مير در هنگام وضع حمل طي پانزده سال اخير به ميزان قابل توجهي افزايش پيدا كرده است.
در سال 1989 ، از هر 100 هزار زن عراقي 117 زن در طول دوران بارداري يا هنگام وضع حمل ميمردند در حالي كه اين رقم در حال حاضر تا 65 درصد افزايش يافته است.
به گفته نمايندگان اين سازمان در عراق، در حال حاضر تعداد مرگ و مير ناشي از بارداري در اين كشور بسيار بيشتر از ساير كشورهاي همسايه آن است.
بسياري از زنان در اين كشور در فضاهايي نوزاد خود را به دنيا ميآورند كه هيچ گونه تجهيزاتي از جمله تجهيزات اورژانسي وجود ندارد.
در برخي از موارد نيز مراجعه به بيمارستان آخرين راهحل است و علت اين امر ناامني، وجود مقررات منع رفت و آمد، بسته بودن مسيرها و ترس از اعمال متجاوزانه و خشونتبار است.
به گفته اين متخصص زنان، در برخي از مناطق اين كشور متخصصان ماهر و منابع و تداركات پزشكي براي شرايط اورژانسي و مراقبتهاي مامايي وجود ندارد.
وزارت بهداشت عراق نيز در همين رابطه اعلام كرده است : بيمارستانهاي اين كشور فاقد تجهيزات ضروري براي مراقبتهاي مامايي و داروهاي لازم براي زنان باردار از جمله آهن و فوليك اسيد هستند.
مسوولان وزارت بهداشت اين كشور دراينباره اظهار داشتند : سرمايهگذاري ضعيف و ناچيز در بخش بهداشت به شدت بر روي سلامت مادران و كودكان در اين كشور تاثير منفي برجاي گذاشته است.