به گزارش سلامت نیوز به نقل ازفارس، كامران باقري لنكراني، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در سمينار رتبهبندي دانشگاههاي كشورهاي اسلامي عضو سازمان كنفرانس اسلامي با تاكيد بر لزوم همكاري بين دانشگاههاي جهان اسلام خاطرنشان كرد: براي داشتن كشور اسلامي مقتدر بايد به علم اهميت ويژهاي بدهيم و دانشگاههاي جهان اسلام با كمك به يكديگر، نقاط ضعف خود را پيدا كنند و پيشرفت كنند.
وي با بيان اين مطلب كه رتبهبندي دانشگاههاي كشورهاي اسلامي ميتواند وسيلهاي براي همكاري بيشتر اين كشورها با يكديگر باشد و رقابت در اين بخش معني پيدا نميكند، افزود: با استفاده از رتبهبندي دانشگاهها ميتوان دانشگاههاي مختلف را با يكديگر مقايسه كرد و اين رتبهبنديها ميتواند بر تصوير آن دانشگاه خاص و اطلاعاتي كه از آن به مردم منتقل مي شود، تأثيرگذار باشد. از سويي هم اين رتبهبندي وقتگير و هزينهبر خواهد بود.
وي ادامه داد: تعريف رتبه بندي آموزش عالي، ليستي است كه بر اساس شاخصهاي تعيين شده، تعداد اساتيد و دانشجويان تهيه ميشود. اصل رتبه بندي بر اساس يكسري جمع بندي شاخصهاي مختلف است كه از ميان آن رتبه دانشگاه مورد نظر مشخص ميشود.
باقري لنكراني با اشاره به اينكه وزارت بهداشت چندين سال است كه رتبهبندي دانشگاههاي علوم پزشكي را آغاز كرده است، گفت: رتبهبندي دانشگاههاي علوم پزشكي كشور با مجموعهاي از معيارها انجام ميگيرد كه در واقع بهترين شاخصهاي موجود در جهان هستند. در بين 52 دانشگاه علوم پزشكي، دانشگاه تهران رتبه اول و دانشگاه شهيد بهشتي و ايران نيز به ترتيب در رتبههاي دوم و سوم قرار دارند.
وزير بهداشت با انتقاد به برخي از شاخصهاي رتبهبندي دانشگاهها در سطح جهان اظهار داشت: جايزه نوبل نميتواند ملاك دقيقي براي ارزيابي دانشگاه باشد زيرا اين ملاكها تلاش علمي شخص را نشان ميدهد و نميتوان آن را منوط به فعاليت دانشگاه دانست.
وي رتبه بندي را ابزار مهمي براي بهبود كيفيت آموزش دانست و افزود:هر رتبهبندي بايد هدف خاصي داشته باشد و از خطاهاي روشمند و مفهومي عاري باشد و نتايج آماري آن قابل تأكيد، قابل جمعآوري و اطمينان بخش باشد. پارامترهايي كه بكار ميرود با استانداردهاي آموزشي منطبق باشد. ايران از تجربه در اين زمينه بهره مند است و مي تواند با كشورهاي اسلامي در اين زمينه تعامل مثبتي داشته باشد.