رشد صعودی ازدواج در کشور همزمان با اوج گیری کرونا/ گریز از هزینه‌های عروسی به نفع جوانان تمام شددر حالی که کرونا در ایران همچنان اوج می‌گیرد و شاهد موج سوم شیوع آن هستیم، ازدواج نیز در این مدت رشد صعودی داشته است.

رشد صعودی ازدواج در کشور همزمان با اوج گیری کرونا

سلامت نیوز:رشد صعودی ازدواج در کشور همزمان با اوج گیری کرونا/ گریز از هزینه‌های عروسی به نفع جوانان تمام شددر حالی که کرونا در ایران همچنان اوج می‌گیرد و شاهد موج سوم شیوع آن هستیم، ازدواج نیز در این مدت رشد صعودی داشته است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آنا، این روزها مسئله ازدواج برای جوانان تبدیل به یک چالش بزرگ شده است،  جوانانی که با توجه به شرایط بد اقتصادی نمی‌توانند تشکیل خانواده بدهند، اما با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی برخی از مشاغل این موضوع شدت بیشتری به خود گرفت، اما آن چیزی که تصوربسیاری از مردم در مورد کرونا و کاهش آمار ازدواج است شاید اصلا به واقعیت نزدیک نباشد.


کاهش هزینه‌ها و کرونا عامل اصلی ازدواج
به نظر می‌رسد آمار ازدواج و طلاق با قبل از اپیدمی کرونا متفاوت باشد؛ در همین زمینه علی مظفری رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق گفت: در چهار ماه نخست سال جاری و همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور حدود ۲۰۰ هزار واقعه ازدواج و ۳۵ هزار واقعه طلاق ثبت شده در حالیکه در مدت مشابه سال قبل ۱۶۷ هزار ازدواج و ۳۷ هزار طلاق ثبت شده بود.


وی خاطرنشان کرد: شرایط کرونا جلوی رشد مورد انتظار ازدواج را گرفت زیرا پیش بینی می شد که در این مدت ۲۵۰ هزار ازدواج ثبت شود اما از سویی دیگر یکی از دلایل رشد ازدواج با وجود شرایط کرونا این است که تجملات و هزینه های اضافی زوج ها کاسته شده و از عروس و داماد کسی انتظار ندارد که برای آغاز زندگی مشترک هزینه مراسم آنچنانی پرداخت کنند.


رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق با تاکید بر ازدواج آسان و دور از تجمل گرایی اظهار داشت: بیماری کرونا هزینه های زاید را از شروع زندگی های مشترک حذف کرد و اگر عروس ها و دامادهایی منتظر از بین رفتن محدودیت ها برای برگزاری مراسم ازدواج هستند، پیشنهاد می شود به دلیل نداشتن مراسم صبر نکنند و مانع شروع زندگی مشترک نشوند زیرا به نظر می رسد این شرایط و محدودیت ها دست کم تا پایان سال جاری ادامه یابد.


مظفری اضافه کرد: در دفاتر ازدواج و طلاق طبق پروتکل های تدوین شده از سوی وزارت بهداشت مطابق با دستور ستاد ملی کرونا عمل می شود. این پروتکل ها از طریق سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به دفاتر ازدواج و طلاق ابلاغ شده است.


رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق افزود: یکی از موارد تعیین شده در پروتکل های بهداشتی این است که هنگام مراسم عقد حضور بیش از ۶ نفر ممنوع است.
مظفری اضافه کرد: علاوه بر ضدعفونی مکرر و مرتب دفاتر ازدواج و طلاق، نوبت دهی برگزاری آیین ازدواج و طلاق نیز در ساعت اداری انجام می شود و آزمایش های پیش از مراسم با زمان از قبل تعیین شده انجام می شود تا مانع تجمع و ازدحام شود.


در اوج کرونا چند ایرانی ازدواج کردند و طلاق گرفتند؟
سیف الله ابوترابی سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور در مورد آمار ازدواج در زمان کرونا گفت: در این مدت میانگین سن دامادها ۲۹.۵ سال و میانیگن سن عروس ها ۲۴.۶ سال بوده است؛ همچنین از ابتدای فروردین تا ۲۰ مرداد سال جاری میانگن سن زن و شوهر در زمان وقوع طلاق به ترتیب ۳۲.۶ و ۳۷.۴ و میانگین طول مدت ازدواج در طلاق های ثبت شده نیز در این مدت ۱۰سال بوده است.
ابوترابی تصریح کرد: اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال در دسترس عموم مردم است.
وی اعلام کرد: بر پایه قانون و مصوبه شورای عالی آمار، سازمان ثبت احوال کشور مرجع رسمی آمارهای ازدواج و طلاق است و این آمارها به تفکیک سال، سن و سایر اقلام مورد نیاز در وب سایت دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال در دسترس عموم مردم است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور، ازدواج و طلاق را به عنوان مقوله های اجتماعی بخش عمده ای از آمارهای تولیدی ثبت احوال برشمرد.
ابوترابی تصریح کرد: گام بزرگی در توسعه دولت الکترونیک در حوزه ثبت ازدواج و طلاق و تولید آمارهای آن در سال ۹۵ صورت گرفته که اعلامیه های کاغذی از چرخه ثبت اعلام ازدواج و طلاق حذف شد و این دو رویداد به صورت برخط به پایگاه اطلاعات جمعیت کشور منتقل می شود.
سخنگوی سازمان ثبت احوال افزود: بر اساس توصیه های بین المللی و اصول علمی، مقایسه مقادیر وقایع حیاتی در دو بازه مختلف بدون توجه به تغییرات ساختار سنی و دیگر مولفه های جمعیتی و نیز بدون توجه به تحولات اجتماعی، فرهنگی از روایت کافی برخوردار نیست بنابراین این قبیل مقایسه ها باید در بازه های سالانه یا چند ساله انجام شود.


کرونا و بهانه‌ای برای ازدواج
به نظر می‌رسد کرونا باعث شد تا تجمل گرایی از بین برود و جوانان ساده تر و راحت تر وارد زندگی یکدیگر شوند،  موضوعی که باید خیلی زودتر به آن توجه می‌شد،  باتوجه به شرایط اقتصادی موجود در جامعه آغاز زندگی ساده تر و فارغ از هرگونه تجمل گرایی باید در دستور کار خانواده‌ها و جوانان قرا بگیرد تا بتوانند زندگی ساده تری را برای خود برگزینند؛ امید است کرونا ویروس حداقل برای ازدواج جوانان اتفاق خوبی را رقم زده باشد تا بتوانند وارد زندگی مشترک خود شوند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha