لگن به شما کمک می‌کند تا راه بروید، بدوید و از زمین بلند شوید. همچنین به حفظ وضعیت مناسب بدن کمک می‌کند. گودی کمر زمانی اتفاق می‌افتد که لگن به سمت جلو چرخانده شده و ستون فقرات را مجبور به انحنا می‌کند. گودی کمر اغلب به دلیل نشستن بیش از حد بدون تحرک، ورزش و کشش کافی در طول روز ایجاد می‌شود. اگر گودی کمر داشته باشید، احتمالا در عضلات جلوی لگن ران احساس انقباض می‌کنید، در حالی که عضلات کمر ضعیف هستند.

علائم و راه درمان گودی کمر و کف پای صاف

سلامت نیوز: لگن به شما کمک می‌کند تا راه بروید، بدوید و از زمین بلند شوید. همچنین به حفظ وضعیت مناسب بدن کمک می‌کند. گودی کمر زمانی اتفاق می‌افتد که لگن به سمت جلو چرخانده شده و ستون فقرات را مجبور به انحنا می‌کند. گودی کمر اغلب به دلیل نشستن بیش از حد بدون تحرک، ورزش و کشش کافی در طول روز ایجاد می‌شود. اگر گودی کمر داشته باشید، احتمالا در عضلات جلوی لگن ران احساس انقباض می‌کنید، در حالی که عضلات کمر ضعیف هستند. عضلات شکم نیز ممکن است ضعیف باشند. همه این‌ها می‌تواند باعث موارد زیر شود:

درد پایین کمر

درد مفصل ران و زانو

وضعیت نادرست بدن

چرخش مفصل ران و زانو

خوشبختانه حرکات اصلاحی گودی کمر بسیاری وجود دارد که می‌توانید در خانه انجام دهید تا به لگن کمک کند که به حالت خنثی بدون درد برگردد.

تمرین پل

این ورزش عضلات همسترینگ و عضلات باسن را تقویت می‌کند.

به پشت دراز بکشید و پاها را خم کرده و روی زمین گذاشته و به اندازه عرض لگن از هم باز کنید و بازوها را در کنار بدن قرار دهید.

هنگامی که لگن را از زمین بلند می‌کنید، پاشنه‌ی پا‌های خود را به زمین فشار دهید تا قسمت بالایی بدن و ران‌ها به صورت یک خط مستقیم درآیند.

2 ثانیه نگه دارید، به آرامی پایین بیایید و 8 تا 12 بار تکرار کنید.

در حالی که در این وضعیت قرار دارید، عضلات باسن و شکم خود را منقبض کنید تا یک تمرین صحیح داشته باشید.

علائم ایجاد کف پای صاف و راه های درمان

قوس طولی میانی پا به طور معمول در سن 5 یا 6 سالگی ایجاد می‌شود زیرا چربی در این ناحیه در نوزادان به تدریج جذب می‌شود و با حرکات ماهرانه تعادل بهبود می‌یابد. با این حال، در بعضی از کودکان، قوس شکل نمی‌گیرد که ممکن است به علت سفتی در عضلات ساق پا، سستی در تاندون آشیل یا مهار عضلات ضعیف در مناطق دیگر مانند عضلات باسن باشد.

با گذشت زمان ممکن است به یک الگوی ناهنجار راه رفتن، بی تعادلی، سر خوردن حین پیاده‌روی‌های طولانی مدت و درد در پا، زانوها یا باسن منجر شود. در کنار دلایلی که در بالا برای کف پای صاف گفته شد، اختلالات تارسال، اسپاسم پرونئال و تالوس عمودی اتیولوژی شایع در دوران کودکی هستند؛ بنابراین مهم است که درمان مناسب در سنین پایین شروع شود. زنان میانسال بیشتر مبتلا می‌شوند و به نظر می‌رسد که با افزایش سن شیوع آن بیشتر می‌شود. عوامل خطرزا، فشارخون بالا، دیابت، تزریق استروئید در اطراف تاندون، ورزش‌های با فشار زیاد و چاقی شناخته شده است.

ممکن است هنگام راه رفتن پای جلویی به اشتباه در جلوی پای عقبی قرار گیرد. کف پا ممکن است چرخش به داخل داشته باشد. گاهی اوقات به دلیل داشتن عضلات نسبتاً کوتاه تیبیا و وجود متاتارس کوتاه یا بلند این چرخش رخ می‌دهد. علت هر چه باشد، با افزایش وزن در پای جلویی هنگام راه رفتن، متاتارس از موقعیت مرتفع خود به زمین برخورد می‌کند. جلوی قوس به پایین و داخل منتقل و در نتیجه کف پا صاف می‌شود.

تأکید شده است که چرخش داخلی جلویی پا از آنچه معمولاً تصور می‌شود رایج‌تر است، اما تغییر شکل ممکن نیست تشخیص داده شود مگر اینکه پا به طور صحیح با مربع پاشنه معاینه شود. هنگامی که وزن روی پا است، تغییر شکل ظاهری پاشنه با چرخش به خارج است.

در ناهنجاری مادرزادی کف پای صاف، جراحی بیشتر توصیه می‌شود، اما درمان محافظه کارانه نیز نیاز است. توان‌بخشی كودكان دارای کف پای صاف معمولاً شامل موارد زیر است:

توجه به کفش و کفی‌های مناسب

مشاوره در رابطه با کفی‌های مناسب برای بهبود وضعیت پا و مراجعه به یک پزشک متخصص ارتوپدی برای تجویز کفی طبی کفش، اسپلینت پا، معاینه قسمت‌های مختلف پا، کشش‌های مناسب ضروری است. درمان اولیه با اسپلینت تثبیت قسمت خلفی و میانی پا است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha