دكتر مسعود طهماسبي، ايمدنولوژيست در گفتگو باباشگاه خبرنگاران گفت: سرطان لوزالمعده در تمامي گروههاي سني در جوانان 15 ساله تا سالمندان 90 ساله ديده مي شود، اما حداكثر شيوع آن در سنين 55 تا 85 سالگي است.
وي گفت: رژيم غذايي نيز در ايجاد سرطان لوزالمعده دخالت داشته به طوري كه اين سرطان در افرادي كه كافئين غذاهاي با چربي فراوان به خصوص چربي حيواني مصرف ميكنند بيشتر بوده و براي جلوگيري از ابتلا به سرطان لوزالمعده ميتوان از رژيم هاي غذايي متنوع، كم چربي و با فيبرهاي غذايي فراوان استفاده كرد.
وي ادامه داد: تحقيقات نشان داده افراد سيگاري دو برابر افراد غير سيگاري به سرطان لوزالمعده مبتلا ميشوند كه علت واقعي بروز اين سرطان هنوز شناخته نشده اما سيگار ميتواند احتمال بروز آن را افزايش دهد.
وي تصريح كرد: درمان اصلي اين سرطان عمل جراحي بوده و پيشرفت هاي جديدي در روش هاي جراحي صورت گرفته است، استفاده از راديوتراپي براي تخريب سلول هاي سرطاني با حداقل صدمه به بافت هاي اطراف و مصرف داروهاي ضد سرطان ارزش محدودي در درمان سرطان لوزالمعده داشته اما ميتوان از اين روش ها به همراه جراحي براي از بين بردن علائم و ايجاد راحتي در بيمار استفاده كرد.