آیا تا به حال پیش آمده که فردی در گفتار خود به شما توهین کند، دل‌تان بخواهد به او تذکر دهید اما خجالت بکشید و از کنار توهین او بگذرید؟ آیا پیش آمده توهین کردن چنین افرادی، شما را خشمگین کند و برخورد بسیار تندی با آن‌ها کنید و درگیری لفظی بالا بگیرد؟ بینِ کوتاه آمدن (رفتار منفعلانه) و برخورد تهاجمی مرز باریکی وجود دارد و همه ما نیاز داریم که حرکت در میانه‌ این دو را بدانیم و بلد باشیم.

مجردم و همسایه‌مان پُز ازدواج‌کردن دخترهایش را به مادر من می‌دهد

سلامت نیوز-*راهله فارسی: آیا تا به حال پیش آمده که فردی در گفتار خود به شما توهین کند، دل‌تان بخواهد به او تذکر دهید اما خجالت بکشید و از کنار توهین او بگذرید؟ آیا پیش آمده توهین کردن چنین افرادی، شما را خشمگین کند و برخورد بسیار تندی با آن‌ها کنید و درگیری لفظی بالا بگیرد؟ بینِ کوتاه آمدن (رفتار منفعلانه) و برخورد تهاجمی مرز باریکی وجود دارد و همه ما نیاز داریم که حرکت در میانه‌ این دو را بدانیم و بلد باشیم.

به گزارش سلامت نیوز، یکی از خوانندگان روزنامه خراسان نوشته است: همسایه‌مان دخترهایش را عروس کرده و هر از چندگاهی می‌آید و پُزش را به مادر من می‌دهد! من 36 ساله هستم و شرایطی فراهم نشده که ازدواج کنم. الان باید چه کار کنم؟ تاوان ازدواج دختر همسایه‌مان و مجرد ماندن من را، چرا باید مادرم بدهد؟ راهنمایی‌ام کنید.


مخاطب گرامی، با توجه به توضیحاتی که شما مطرح کردید، نیاز است که مهارت رفتار جرئت‌مندانه را بیاموزید تا زمانی‌که هر فردی می‌آید و در محیط خانه و جلوی نزدیکان شما، صحبت‌هایی می کند که باعث ناراحتی شما یا دیگر اعضای خانواده می‌شود، بتوانید خیلی قاطعانه و البته محترمانه، مانع ادامه صحبت‌هایشان بشوید. چند توصیه در همین باره به شما داریم.


  مرز بی‌احترامی و رفتار جرئت‌مندانه را بشناسید
آیا تا به حال پیش آمده که فردی در گفتار خود به شما توهین کند، دل‌تان بخواهد به او تذکر دهید اما خجالت بکشید و از کنار توهین او بگذرید؟ آیا پیش آمده توهین کردن چنین افرادی، شما را خشمگین کند و برخورد بسیار تندی با آن‌ها کنید و درگیری لفظی بالا بگیرد؟ بینِ کوتاه آمدن (رفتار منفعلانه) و برخورد تهاجمی مرز باریکی وجود دارد و همه ما نیاز داریم که حرکت در میانه‌ این دو را بدانیم و بلد باشیم. این همان مهارتی است که از آن با عنوان Assertiveness یا مهارت ابراز وجود، جرئت‌مندی، جرئت‌ورزی یا خود ابرازی نام برده می‌شود.


  به همسایه‌تان بگویید درباره مسائل دیگری صحبت کند
یک فرد جرئت‌مند با احساسات خود آشناست پس می‌داند که این حرف یا رفتار چه احساسی در او ایجاد می‌کند بنابراین این موضوع را قاطعانه با طرف مقابل در میان می‌گذارد. مثلا و در یک فرصت مناسب به همسایه‌تان بگویید: «ببخشید، خیلی دوست‌دارم به شما بگویم که ازدواج یک مسئله مهم اما شخصی است. این‌که شما دایم در خانه ما درباره ازدواج دخترهای‌تان می‌گویید، من و به ویژه مادرم را بسیار ناراحت می‌کند. می‌خواستم از شما بخواهم لطفا در خانه ما با مادرم، درباره مسائل دیگری صحبت کنید.»


  در صورت نیاز،موقتا  قطع ارتباط کنید
علاوه بر روش تغییر موضوع که در آن حالت سعی بر آن است که موضوع صحبت عوض شود تا هم ارتباط با شخص دیگر حفظ شود و هم رفتار
 جرئت مندانه ابراز شود، تذکر در قالب شوخی و طنز و حتی قطع ارتباط برای یک مدت در مواقعی که فرد مقابل بیش از حد بر رفتار اشتباه‌اش اصرار می‌ورزد، می تواند راهکارهای قابل‌تاملی باشد.

*مشاور

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • C ۱۰:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۰۱
    0 0
    سلام.. واقعا نیت گوینده مهم است .. گاهی حرفی می زنیم که قصد پز دادن نداریم و لی شنونده سوء برداشت می کند.. امیدوارم ایشان قصد پز دادن نداشته باشد .. .برای خودم بارها پیش آمده حرفی زده ام که شنونده تشویق شود ولی آن را به حساب پز دادن گذاشته است .. ممنون