دكتر ايرج فاضل، رئيس جامعه جراحان ايران در سي و يكمين كنگره جامعه جراحان ايران با بيان اين مطلب افزود: نحوه پذيرش دانشجوي پزشكي بعد از دبيرستان و صرفاً بر اساس نمرات كنكور بدون داشتن برداشتي درست از طبابت صحيح نيست و نياز به بازنگري دارد.
وي گفت: بر اين اساس دانشآموز ۱۸ساله وارد يك تونل هشت ساله ميشود كه در صورت عدم تمايل به ادامه راه هيچ راه خروجي ندارد.
دكتر فاضل اضافه كرد: بسياري از افراد ضمن داشتن ضريب هوشي بسيار بالا از تواناييهاي استثنائي هم برخوردارند، ولي براي رشته پزشكي و مسئوليتهاي سنگين آن آمادگي ندارند و در همان سالهاي اوليه تحصيل متوجه اين نكته ميشوند ولي چارهاي جز ادامه راه ندارند.
وي افزود: نتيجه اين ميشود كه اين افراد در پايان كار وقتي از تونل هشت ساله تحصيلي خارج شدند احساس ميكنند هيچ گونه انگيزه و علاقهاي به اين حرفه ندارند در حاليكه ميتوانستند در رشتههاي ديگري بيشترين پيشرفت را داشته باشند.
دكتر فاضل اظهار داشت: اين تحول يعني پذيرش دانشجوي پزشكي از سطح كارشناسي كاري است كه بايد انجام شود تا دانشجويان اين رشته با بلوغ فكري و شناخت تحصيلات دانشگاهي بتوانند به اين رشته پرمسئوليت وارد شوند.
وي در ادامه در خصوص تخصصهاي پزشكي گفت: تخصصهاي پزشكي بايد بر اساس نياز و صلاح جامعه برنامهريزي شود به عنوان مثال چنانچه در رشتهاي افزون بر نياز جامعه جراح تربيت شود به همان نسبت هم بايد شاهد اعمال جراحي غير ضروري نيز بود.
دكتر فاضل خطاب به جامعه پزشكي گفت: نبايد اجازه داد عملكرد نادرست شمار اندكي از پزشكان كار عظيم، قدوسي و حيات بخش جامعه بزرگ پزشكي را زير سؤال ببرد.
وي در بخش ديگري از سخنانش در خصوص رواج افراط گونه آنژيوگرافيهاي قلبي گفت: سالانه مبالغ زيادي صرف خريد اين كار ميشود ولي آثاري مشهود از اقدامات عمومي براي پيشگيري از بيماريهاي قلبي و عروقي مشاهده نميشود.
دكتر فاضل با بيان اينكه سن مصرف سيگار به ۱۵سال رسيده است، افزود: هزينه و بودجهاي كه صرف درمان بيماريهاي ناشي از مصرف سيگار ميشود قابل محاسبه نيست.
سي و يكمين كنگره جامعه جراحان ايران، روز شنبه در مركز همايشهاي رازي گشايش يافت و تا نوزدهم ارديبهشت ماه به كار خود ادامه ميدهد.