سلامت نیوز: رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید براینکه، تغییر در سبک زندگی نقش پررنگی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری ایفا می‌کند، از امکان پیشگیری ۵۰ تا ۸۰ درصدی از ابتلا به انواع سرطان‌ها خبر داد.

دکتر زالی: بالغ بر نیمی از سرطان‌ها قابل پیشگیری است

 به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، دکتر علیرضا زالی (روز گذشته)در افتتاحیه پانزدهمین کنگره بین المللی سرطان پستان که به همت مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه آغاز به کار کرد، با اشاره به دستاوردهای عظیم در پیشگیری، تشخیص و درمان انواع سرطان ها، مراقبت مطلوب از بیماران، افزایش بقای عمر بیماران و ارائه بسته های مراقبتی مطابق با علم روز را از اقدامات قابل تقدیر اساتید و دانش پژوهان این مرکز دانست.

وی با تاکید بر نقش ادغام آموزش و درمان در ارائه خدمات مطلوب تر در حوزه سلامت، عنوان کرد: با نمایان سازی تجارب مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه بار دیگر ضرورت ادغام حوزه آموزش و درمان در نظام سلامت یادآوری می‌شود.

دکترزالی تلاش برای تعالی علمی و دستیابی به پیشرفت های عظیم در حوزه ارائه خدمت سلامت را یکی از مهمترین مولفه های تحقق مسئولیت اجتماعی دانست و افزود: استقرار رویکرد مبتنی بر بهره گیری از ظرفیت علمی موجود در مسیر تشخیص زودهنگام، درمان و ردیابی مناسب بیماران و مقاله محور نبودن مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه، مهمترین مولفه مسئولیت اجتماعی است. از طرفی انتخاب این مرکز به عنوان مرکز علمی تحقیقاتی منتخب برتر در جشنواره پژوهشی ابوریجان بیرونی نشان از حرکت این مرکز در چارچوب های اصیل پژوهشی دارد.

وی در ادامه هدفگذاری مطلوب مبتنی بر رویکرد سیستماتیک در حوزه سرطان پستان این مرکز را موفقیت آمیز عنوان کرد و گفت: دستاوردهای محققان در مسیر دانش سرطان به ویژه سرطان پستان، نماد توفیقی از همکاری های بین بخشی و مشارکت های علمی و اجرایی است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی  همچنین از تاثیر ۸۰ درصدی سرطان در مرگ و میر مردم جهان تا ۱۵ سال آینده خبر داد.

وی با اشاره به اینکه از هر ۸ تا ۱۲ بانوی ایرانی، یک زن در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان هستند، عنوان کرد: هر زن در طول زندگی ۱۲ درصد احتمال ابتلا به سرطان پستان دارد.

دکترزالی با اشاره به ابعاد روانی و اجتماعی ابتلای زنان به این نوع سرطان، تصریح کرد: ابتلای هر زن به سرطان به عنوان کانون عاطفی خانواده، ممکن است علاوه بر تحمیل آسیب های روانی به شخص بیمار، خانواده را نیز در معرض فروپاشی قرار می دهد، حتی در برخی مواقع عوارض روانشناختی این بیماری از آسیب های جسمی آن ویرانگرتر است.

وی از وجود امکان پیشگیری ۵۰ تا ۸۰ درصدی از ابتلا به انواع سرطان ها خبر داد و افزود: ابتلا به سرطان ها به ویژه سرطان پستان، رابطه مستقیمی با الگوی نامناسب زندگی، اضافه وزن و چاقی، رژیم غذایی نادرست و نداشتن فعالیت فیزیکی دارد و بر همین اساس تغییر در سبک زندگی نقش پررنگی در پیشگیری از ابتلا به این بیماری ایفا می کند که مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه نیز گام های موثری در این مسیر برداشته است.

به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، باروری و ازدواج نیز در کاهش احتمال ابتلای بانوان به سرطان پستان موثر است.

وی در ضمن اشاره به پیشرفت هایی که در ارائه خدمات نوین تشخیصی و درمانی با بهره گیری از ظرفیت های سلولی و مولکولی و ایمونولوژیک در مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه حاصل شده است، بیان کرد: این مرکز تاکنون در حوزه آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی، بهره گیری از ابزارهای نوین تشخیصی و درمانی و ارائه خدمات بی نظیر در زمینه ردیابی بیماران پیشتاز بوده و بدون شک دستاوردهای پانزدهمین کنگره بین المللی سرطان نیز به این حرکت دانشی شتاب می بخشد.

دکتر زالی: بالغ بر نیمی از سرطان‌ها قابل پیشگیری است

جایگاه علمی مرکز تحقیقات سرطان در سطح ملی و منطقه ای

رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این مراسم با اشاره به ظرفیت های تجهیزاتی و دانش بومی ساخت ابزارهای تشخیصی و درمانی، ارائه خدمت به مردم را مهمترین رسالت این مرکز اعلام کرد و گفت: در مراکز تحقیقاتی چاپ مقاله به تنهایی کمکی نخواهد کرد و باید از این دانش در جهت حفظ و ارتقای سلامت جامع بهره گرفت.

دکتر محمد اسماعیل اکبری در خصوص جایگاه علمی و ظرفیت درمانی موجود در مرکز تحقیقات سرطان در سطح ملی و منطقه ای، عنوان کرد: ارائه روش های درمانی نوین در این مرکز منجر به مراجعه بیماران از سایر استان های کشور به این مرکز شده است.

وی ضمن تاکید بر اهمیت توسعه آموزش، توانمندسازی و ارائه خدمات در حوزه مراقبت های تسکینی، به نقش این علم در رشد سطح پژوهش و درمان دانشگاه اشاره و اظهارکرد: مرکز تحقیقات سرطان کشور بالاترین آمار درمان سرطان پستان در کشور را به خود اختصاص داده است، به طوری که هر ساله بالغ بر هزار و ۱۰۰ بیمار به همت اساتید مرکز تحت عمل جراحی و مراقبت های درمانی قرار می گیرند، از همین رو تمرکز بر دانش روز به ارتقای فعالیت این مرکز منجر خواهد شد.

به گزارش ایرنا، پانزدهمین کنگره بین المللی سرطان پستان از 4 لغایت 6 اسفندماه جاری در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و تحت حمایت سیویلیکا در حال برگزاری است، این همایش تحت حمایت سیولیکا بوده است و به محض اتمام مراحل نمایه سازی، مقالات آن از طریق همین پایگاه منتشر خواهد شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha