*دکتر جواد طلسچی یکتا: یک دقیقه وقت گذاشته و افراد تحت رهبری و مدیریت خود را تصور کنید؟ چه کسانی هستند؟ فرزند، کارمند، مشتری، یا همکار؟ خودتان چطور؟ خود مدیریتی نوع مهمی از مدیریت است که اغلب نادیده گرفته می شود. با رهبری و مدیریت خود می توان انتخاب های ارادی و مهمی برای رهبری افرادی که در زندگی شما هستند را داشت. اگر به اهداف مورد نظر در زندگی نرسیده و از افراد تحت رهبری خود ناامید شده اید، زمان آن است که به نکاتی در زمینه خود مدیریتی توجه کنید.

هفت اصل برای کسب موفقیت های بیشتر در زندگی

به گزارش سلامت نیوز، برای حل هر معضل و مشکلی، ابتدا باید دانست که رفتار خود شما در برخورد با آن چگونه است. منصفانه نیست چیزی را از دیگران بخواهید که خودتان از عهده انجامش بر نمی آیید. وقتی فرد در خود مدیریتی استاد بوده، رفتارها و خصیصه هایی که می خواهد در دیگران دیده را، الگوسازی کرده و در مقابل، آن ها نیز همان رفتارها را به فرد باز می گردانند.


هفت اصل در مبحث خود مدیریتی وجود دارد که علاقه مندان برای کسب موفقیت های بیشتر می توانند از آن ها استفاده کنند.

تجسم سازی هدف:

به جای اینکه با خود بگویید از شنبه آغاز می کنم، همین امروز گام های خود را به سوی تحقق رویاهایتان بردارید. اگر هنوز نقشه راه، تابلوی برنامه یا طرحی را از نحوه زندگی و شغلتان ایجاد نکرده اید، وقتش حالا است. خواسته ی خود، چرایی و زمان آن را مشخص سازید. تا جای ممکن به خودتان وقت داده و با جزئیات معین پیش بروید و به سوی رویاهای خود گام های کوتاه بردارید.

تمرین ذهن آگاهی:

خودآگاهی برای شناسایی رفتارها، باورها، نقاط قوت و ضعف ضروری است. تنها زمانی به آن زندگی که آرزوی شماست دست خواهید یافت که تغییراتی که موجب تقویت می گردد صورت پذیرد نه آن هایی که منجر به تخریب فرد می شود.

انتخاب مسئولیت فردی:

مسئولیت انتخاب ها، اقدامات خود و پیامدهای آن را بر عهده بگیرید. سرزنش دیگران، راهی موثر نیست. اینکه در موقعیتی معین، در چه جایگاهی قرار بگیرید بسته به انتخاب شماست.

عمق بخشیدن به هوش احساسی:

با مدیریت احساسات خود، اعتماد به نفس شما بالا رفته و یاد می گیرید که چگونه بر دیگران تاثیر مثبت بگذارید.

منضبط بودن:

اگر فردی خواستار زندگی عالی است باید بداند که تمامی ابعاد زندگی نیازمند نظم و انضباط است؛ به موقع از خواب بیدار شدن، خوردن غذای سالم، داشتن ورزش مستمر، داشتن تعهد مالی، حفظ برنامه زمانی مفید و سخت گیری نسبت به خود در اجرای این موارد

نظام مندسازی زندگی:

برای حرکت رو به جلو، برنامه ریزی برای مسیر پیش رو حیاتی است که شامل اهداف، اسلوب و عادات خُردی است که از شما در تحقق خواسته هایتان پشتیبانی می کند.

تنظیم و تعدیل شاخصه ها:

کیفیت زندگی خود را با بسط خودآگاهی پیرامون اقدامات، تفکرات، سخنان و احساسات خویش و نحوه به کار رفتن هر یک در زندگی بهبود ببخشید. وقتی در هر بخشی تغییرات کوچک ولو رو به رشد داشتید (خانواده، حرفه ، سلامت جسمی، معنویت، سرگرمی) باعث می گردد که به فکر ایجاد عادات خُرد جهت تغییر و دگرگونی زندگی خود باشید تا اینکه اهداف بزرگ اما مبهم و نامعلومی را دنبال کنید.
پس خود مدیریتی، صورت پذیرفتن اقدامات، پرورش باورها و نگرش شما نسبت به زندگی است.

*مددکار اجتماعی و مدیر رسانه مددکاری اجتماعی ایرانیان

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha