دوشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۷
کد خبر: 349178

جراح و متخصص گوش و حلق و بینی گفت: اگر افراد به طور ناگهانی شنوایی خود را از دست دهند، باید ظرف یک تا 2 هفته اول به پزشک مراجعه کنند تا پس از ارزیابی‌های لازم درمان شوند.

از سکته گوش چه می‌دانید؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، محمد اجل لوئیان با بیان اینکه سکته گوش یک نام‌گذاری نادرست است، افزود: همین بیماری برای چشم هم وجود دارد یعنی سکته چشم هم داریم. آنچه که مردم را نگران می‌کند و ناراحت کننده است سکته مغز یا قلب است. سکته گوش با سکته مغز و قلب، تفاوت معنایی زیادی دارد. سکته گوش خیلی ترسناک و نگران کننده نیست و واقعیت این است که بنا بر دلایلی گوش به یک مرتبه شنوایی خود را از دست می‌دهد که این اصطلاح را سکته گوش می‌گویند.

وی اظهار داشت: وقتی این اتفاق افتاد، بیمار باید در ظرف یک تا ۲ هفته اول به پزشک مراجعه کند؛ پزشک متخصص ارزیابی می‌کند و اگر به طور ناگهانی شنوایی از دست رفته باشد و به اصطلاح سکته گوش رخ داده باشد که البته سکته گوش هم ممکن است ناقص باشد، درمان‌ها جواب می‌دهد و شنوایی بیمار برمی‌گردد.

این متخصص گوش و حلق و بینی ادامه داد: در مورد کسی که بعد از سکته گوش، سوت گوشی پیدا کرده، پزشک باید ارزیابی‌ها و درمان‌ها را انجام دهد و سپس شنوایی‌سنجی شود همچنین انجام ام آر آی حتما لازم است.

اجل لوئیان اضافه کرد: بعد از این آزمایش‌ها مشخص خواهد شد که بیمار با عارضه جدی روبروست یا نه؛ سوت گوش ممکن است با وجود درمان‌ها بهبود پیدا نکند؛ بنابراین اگر برای فرد ناراحت کننده باشد باید مجدد به پزشک متخصص مراجعه کند تا درمان شود.

وی در پاسخ به این پرسش که سطح شنوایی که بعد از سکته گوش کاهش پیدا می‌کند ممکن است باعث از دست رفتن کامل شنوایی شود؟ آیا سمعک تنها راه درمان است؟، گفت: ممکن است نیاز به سمعک نباشد. تعریف‌های علمی برای سکته ناقص گوش وجود دارد. اگر احیانا سکته گوش در حدی باشد که بیمار نتواند زندگی عادی خود را داشته باشد، می‌تواند از سمعک استفاده کند تا شنوایی او بهبود یابد همچنین باید یک متخصص شنوایی‌ ارزیابی کند که آیا این فرد با استفاده از سمعک بهبود می‌یابد یا نه.

اجل لوئیان با بیان اینکه تاثیر گذاشتن هندزفری به مدت طولانی در گوش، بر روی سکته گوش از نظر علمی ثابت نشده است، اظهار داشت: اصولا صداهای بلند و طولانی مدت بر سطح شنوایی تاثیر می‌گذارد. افرادی که در محیط های شلوغ و پر سر و صدا کار می‌کنند در معرض کاهش شنوایی قرار دارند. اگر هندزفری را با صدای ملایم در مدت کوتاه بشنویم، مشکلی ایجاد نمی‌کند اما بعد از مدتی باید به گوش استراحت دهیم. استفاده از هندزفری در مدت طولانی و با صدای بلند، ممکن است کاهش شنوایی ایجاد کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha