به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان، در هیاهوی زندگی شلوغ و مدرن، حذف یک یا دو وعده غذایی اتفاق عجیبی نیست. حتی ممکن است شما این کار را به عمد انجام دهید تا لاغر شوید، اما یک مطالعه جدید نشان میدهد که حذف یکی از سه وعده غذایی استاندارد در روز ممکن است یک نقطه ضعف جدی باشد و سلامتی شما را تهدید کند.
وعده غذایی غلط در 59 درصد مردان و 63 درصد زنان
آمارهای اخیر نشان می دهد که حدود 59 درصد از مردان و حدود 63 درصد از زنان در آمریکا وعده غذایی کامل در روز نمیخورند. این بخش بزرگ از جمعیت با از دست دادن وعده غذایی صبحانه، ناهار و شام خود را هم درست مصرف نمیکنند.
البته دلایل مختلفی مثل ساعات کاری، فشارهای زمانی، فقر و رژیمهای غذایی متعدد برای حذف این وعدهها وجود دارد.
حذف یک وعده غذایی و خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی
در مطالعهای که روی 24 هزار بزرگ سال بالای 40 سال در آمریکا انجام شد، خوردن فقط یک وعده غذایی در روز به طور کلی با خطر مرگ و میر بالاتری مرتبط بود.همچنین نخوردن صبحانه،ناهار و شام با خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی (CVD) همراه بود.
خطر خوردن وعدههای نزدیک به هم
حتی برای کسانی که هر سه وعده غذایی را مصرف میکردند اما آنها را خیلی نزدیک به هم می خوردند مشکلات مرتبط با بیماری وجود داشت. همچنین نشان داده شد که خوردن دو وعده غذایی در فاصله 4-5 ساعت از همدیگر با افزایش خطر مرگ به هر دلیلی مرتبط است.
یانگبو سان، اپیدمیولوژیست از دانشگاه تنسی، میگوید: «تحقیقات ما نشان داد افرادی که فقط یک وعده غذایی در روز میخورند، بیش از افرادی که وعدههای غذایی روزانه بیشتری میخورند، میمیرند.»بر اساس این یافته ها، توصیه می کنیم حداقل دو تا سه وعده غذایی در طول روز بخورید.
به هم خوردن تعادل در نحوه تنظیم گلوکز
وی بائو، اپیدمیولوژیست از دانشگاه آیووا، می گوید: «یافته های ما بر اساس مشاهدات به دست آمده از داده های عمومی است و دلالت بر علیت ندارد. با وجود این، آن چه مشاهده کردیم متابولیک معنادار است.»این به روشی اشاره دارد که حذف وعده های غذایی در فواصل زمانی خاص معمولا منجر به دریافت انرژی بیشتر در یک زمانمی شود که میتواند باعث به هم خوردن تعادل در نحوه تنظیم گلوکز توسط بدن شود و به بدتر شدن سیستم متابولیک بینجامد.
چه کسانی بیشتر وعدههای غذایی را حذف میکنند؟
حدود 30 درصد از شرکت کنندگان در مطالعه به طور منظم کمتر از سه وعده غذایی در روز داشتند. بر اساس دادهها، آنهایی که جوانتر، مرد، با تحصیلات کمتر و درآمد خانواده پایینتری بودند، احتمال بیشتری داشت که وعدههای غذایی خود را حذف کنند.همچنین حذف وعدههای غذایی در میان افرادی که بیشتر سیگار میکشیدند، الکل مینوشیدند، غذاهای مغذی کمتری میخوردند و میانوعدههای بیشتری مصرف میکردند، بیشتر مشاهده شد.
عوامل تاثیرگذار را بشناسید
این مطالعه به اندازه کافی جامع نیست تا مشخص کند که آیا فقط حذف وعده غذایی باعث مرگ زودرس می شود یا خیر. این احتمال وجود دارد که عوامل دیگری هم دخیل باشند که بر عادات غذایی و خطر مرگ و میر تأثیر بگذارند.
با این حال، تیم تحقیقاتی تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی، از جمله سیگار کشیدن، سطح فعالیت بدنی، دریافت انرژی و کیفیت رژیم غذایی را از عوامل مرتبط معرفی کرد. اما تیم تحقیق امیدوار است که تجزیه و تحلیل بیشتر، اهمیت غذا خوردن منظم را نشان دهد.
نظر شما