محمودیان ، رییس اداره سلامت گوش دفتر مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت گفت:گوش دادن به اصوات بلند، ناایمن و آسیب زا می تواند صدمات جدی ایجاد کند و طبق بررسی ها، عامل ابتلای ۱۷ درصد مردم به وزوز گوش مواجهه با اصوات شدید است.

استفده از هندرفری به گوش آسیب می زند

به گزارش سلامت نیوز به نقل از معاونت بهداشت وزارت بهداشت، سعید محمودیان در آستانه سیزدهم اسفند مصادف با روز جهانی کم شنوایی، افزود: از هر ۲ جوان در حال حاضر یک نفر در معرض خطر کم شنوایی است که دلیل عمده این مساله، گوش دادن ناایمن به اصوات است.

وی ادامه داد: استفاده از هندزفری، دستگاه ها و یارانه های شخصی، ام پی تری پلیرها با اصوات بلند در مدت طولانی به گوش صدمه می زند و این معضل آمار کم شنوایی را در جامعه بالا برده است و اگر افراد به این مساله توجه نکنند، خطر کم شنوایی در آن ها جدی خواهد بود و وقتی سلول های شنوایی دچار آسیب شود، دیگر برای درمان دیر است.

محمودیان اظهار داشت: روز جهانی شنوایی هر سال در سوم مارس به ابتکار سازمان جهانی بهداشت برای افزایش آگاهی در مورد چگونگی پیشگیری از ناشنوایی و کم شنوایی و ترویج مراقبت های سلامت گوش و شنوایی در جهان برگزار می شود.

بیشتر بدانید : چگونه از هندزفری استفاده کنیم که گوشمان آسیب نبیند؟

کم شنوایی، رتبه سوم بار بیماری ها

محمودیان اضافه کرد: بار منتسب به بیماری های کم شنوایی در جهان هر سال رو به افزایش است و در سال های اخیر بار این ییماری در جهان به رتبه سوم ارتقا پیدا کرده و به این معناست که علیرغم تمام تمهیدات بهداشتی و پیشرفت در کنترل بیماری ها ولی متاسفانه نرخ شیوع کم شنوایی در کشورهای مختلف به سرعت در حال افزایش است.

وی افزود: به طوری که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده علیرغم این که الان حدود ۴۸۰ میلیون نفر در جهان مبتلا به کم شنوایی شدید تا عمیق هستند، این میزان تا سال ۲۰۵۰ به بیش از ۲ میلیارد نفر ارتقا می یابد.

کم شنوایی معلولیت خاموش

به گفته محمودیان، اکثر کودکان، نوجوانان و جوانان در معرض خطر کم شنوایی هستند. از کم شنوایی به عنوان یک نوع معلولیت خاموش نام می برند. به طوری که افراد ابتدا خیلی متوجه کم شنوایی خود نمی شوند و رهایش می کنند ولی بعد از این که زندگی آنها به شدت تحت تاثیر قرار می گیرد، متوجه کم شنوایی خود می شوند که آن زمان برای درمان دیر است.

رییس اداره سلامت گوش وزارت بهداشت افزود: سازمان بهداشت جهانی این موضوع را به عنوان یک تهدید در سلامت عمومی مردم تلقی کرده است و کشورها را به نوعی ملزم کرده که برنامه های سلامت گوش و شنوایی و مراقبت هایش را در نظام سلامت خود ادغام و به آن رسیدگی کنند.

محمودیان تاکید کرد: پزشکان و مراقبان سلامت باید این موضوع را بین آحاد مردم اشاعه دهند تا مردم در جریان سلامت گوش قرار گرفته و بیشتربه این مساله توجه کنند تا بیشتر بتوانیم جلوی بار این بیماری را بگیریم.

وی اظهار داشت: در پیام هایی که امسال از سوی سازمان بهداشت جهانی اعلام شده آمده است مشکلات گوش و شنوایی یکی از شایع ترین مشکلاتی است که سلامت جامعه را تهدید می کند و جامعه در همه گروه های سنی با آن مواجه است.

بیشتر بدانید : هدفون‌تان را به هیچ‌کس قرض ندهید

60 درصد از کم شنوایی ها قابل شناسایی و درمان است

محمودیان با بیان این که بیش از ۶۰ درصد از موارد کم شنوایی را می توانیم در سطح مراقبت های اولیه شناسایی کرده و تحت درمان قرار دهیم، تصریح کرد: ادغام مراقبت های شنوایی و گوش در نظام خدمات اولیه سلامت از طریق آموزش و ظرفیت سازی سلامت گوش و شنوایی در سطح PHC امکانپذیر است.

وی خاطرنشان کرد: ادغام برنامه سلامت شنوایی در نظام سلامت پایه کشور کاملا دسترسی عدالت محور را برای همه مردم میسر می کند. زیرا ایران یکی از پیشروترین کشورهاست که در اقصی نقاط روستاهای آن مراکز بهداشتی، درمانی وجود دارند و ظرفیت برنامه سلامت گوش هم در این شبکه لحاظ شده است.

عضو مرکز تحقیقات گوش و حلق و بینی بیمارستان حضرت رسوال اکرم (ص) گفت: ابلاغ این ادغام در کشور ایران در بین ۲۲ کشورهای منطقه شرق مدیترانه (امرو) منحصر به فرد است.

وی با بیان اینکه کتاب ها، دستورالعمل ها و راهنماهای آموزشی جدید توسط وزارت بهداشت تدوین و به همه دانشگاه ها و مراکز بهداشتی و درمانی ابلاغ شده است، اظهار داشت: در اهداف امسال روز جهانی شنوایی، توجه تصمیم گیرندگان، دولت ها و گروه های جامعه مدنی به توصیه های سازمان جهانی بهداشت برای ادغام برنامه مراقبت های گوش در نظام سلامت به طور جدی تاکید شده است.

رییس اداره سلامت گوش وزارت بهداشت با تاکید بر این که مردم باید اهمیت مراقبت از گوش را متوجه شده و حداقل سالی یک بار به چکاپ سلامت گوش و شنوایی خود بپردازند، گفت: پزشکان، متخصصان و مراقبان بهداشت نیز لازم است توجه بیشتری به سلامت گوش و شنوایی افراد داشته باشند.

آیا هندزفری باعث عفونت گوش می شود؟

هدفون ها همچنین می توانند موم گوش را بیشتر به داخل کانال گوش ما فشار دهند، که می تواند باعث ایجاد تجمع شود و راه دیگری برای ایجاد عفونت است.

چگونه بدون آسیب رساندن به گوش از هدفون استفاده کنید؟

برای ایمن تر بودن، از قانون 60/60 استفاده کنید. 60 دقیقه فقط با 60 درصد حداکثر صدای دستگاه خود گوش دهید، سپس قبل از گوش دادن بیشتر، 10 دقیقه استراحت کنید.

چرا هنگام استفاده از هدفون گوش من درد می کند؟

ممکن است مساله ای به نام خستگی شنونده را تجربه کنید. این وقتی اتفاق می افتد که پرده گوش شما سخت کار می کند تا حجمی را که از کانال گوش شما عبور می کند مدیریت کند. هرچه صدا بلندتر باشد، فشار روی پرده گوش شما بیشتر می‌شود که باعث احساس خستگی می‌شود.

آیا هدفون باعث کاهش شنوایی می شود؟

طبق مطالعه سال 2021، تقریباً 1.7٪ از مردم در سراسر جهان از دست دادن شنوایی ناشی از سر و صدا را تجربه می کنند. این مطالعه نشان داد افرادی که از هدفون در محیط های پر سر و صدا استفاده می کنند، 4.5 برابر بیشتر در معرض خطر کم شنوایی هستند. قرار گرفتن طولانی یا مکرر در معرض صداهای 85 دسی بل یا بالاتر از آن می تواند باعث کاهش شنوایی شود.

چقدر طول می کشد که هدفون به گوش شما آسیب برساند؟

چقدر صدا بلند است؟ اکثر پخش کننده های MP3 امروزه می توانند صداهایی تا 120 دسی بل تولید کنند که معادل سطح صدای یک کنسرت راک است. در این سطح، کاهش شنوایی می تواند تنها پس از حدود یک ساعت و 15 دقیقه رخ دهد

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha