دوشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۶

یک فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان گفت: بیماری هموفیلی سرشتی (مادرزادی) است که وابسته به جنس بوده؛ یعنی ژن این بیماری روی کروموزوم X است. وقتی چنین شکل است، عمدتا این بیماری در مردان بروز می‌ کند و در زنان بسیار نادر است.

چرا هموفیلی در مردان بیشتر است؟

به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، حسن ابوالقاسمی، فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان و عضو فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به بیماری هموفیلی بیان داشت: هموفیلی A و B جزو بیماری‌های سرشتی (مادرزادی) است که وابسته به جنس بوده؛ یعنی ژن این بیماری روی کروموزوم X است. وقتی چنین شکل است، عمدتا این بیماری در مردان بروز می‌ کند و در زنان بسیار نادر است؛ چراکه خانم‌ها دو کروموزوم X دارند و یکی را پوشش می‌دهد.

وی اضافه کرد:‌این در حالی است که مگر اتفاق نادری بیفتد که یک بیمار هموفیلی با یک خانم حامل ژن هموفیلی ازدواج کند که ممکن است یک دختر دارای هموفیلی A و B داشته باشد، اما درحالت عادی هموفیلی A و B را در مردان می‌بینیم.

فوق تخصص خون و آنکولوژی کودکان و عضو فرهنگستان علوم پزشکی ابراز کرد:‌ اما اگر اختلالات نادر انعقادی باشد، آنها گاهی اوقات به عنوان هموفیلی شناخته می‌شوند؛ مانند کمبود فاکتورهای 5، 7، 10 و 11 و اختلالات پلاکتی که وابسته به جنس نیست و هم در مردان و زنان دیده می‌شود؛ بنابراین بخشی از اختلال خونریزی‌دهنده در هر دو جنس دیده می‌شود که عمدتا توارث آنها وابسته به جنس نیست و بخشی از آنها مانند هموفیلی A و B وابسته به جنس بوده و در مردان آنها را شاهد هستیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha