تکنیسین موتوری اورژانس تهران وقتی مرد جوانی را دید که براثر سقوط در رودخانه دچار شکستگی پا شده و از سویی ممکن است جریان آب او را با خود ببرد با زیرپا گذاشتن ضوابط اورژانس و درحالی‌که چنین وظیفه‌ای نداشت داخل رودخانه‌رفت و این مرد را از مرگ نجات داد.

امدادگر اورژانس فرشته نجات شد

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، ساعت ۱۸:۴۵ دقیقه پنجشنبه 4خردادماه به مرکز اورژانس تهران خبر رسید که مرد جوانی در حوالی رودخانه کن به دره سقوط کرده و نیاز به کمک دارد. در این شرایط بود که موتورلانس (اورژانس موتوری) به محل حادثه اعزام شد. رسیدن به محل وقوع حادثه با موتورسیکلت ممکن نبود و امدادگر اورژانس مجبور شد در نزدیکی آنجا موتورسیکلتش را رها کرده و با پای پیاده به‌سوی فرد آسیب دیده حرکت کند.

با اینکه یکی دو نفر از نزدیکان این مرد نیز در آنجا حضور داشتند اما کاری از دست‌شان ساخته نبود و وقتی چشم‌شان به تکنیسین اورژانس افتاد از او درخواست کمک کردند. هرچند طبق ضوابط و مقررات اورژانس، امدادگران در حوادث باید یک گام عقب‌تر از گروه‌های امدادی مثل آتش‌نشانی و هلال احمر حضور داشته باشند اما این امدادگر وظیفه شناس وقتی شرایط فرد مصدوم را دید که با پای مصدوم در رودخانه افتاده و جانش در خطر است و از سویی تا رسیدن سایر گروه‌های امدادی ممکن بود زمان طلایی از دست برود، به ندای قلبش گوش کرد و تصمیم گرفت با زیرپا گذاشتن مقررات سازمانی، خودش فرد مصدوم را نجات دهد. او با شجاعت داخل رودخانه پرید و مرد مصدوم را از آنجا بیرون کشید و در همان شرایط کمک‌های اولیه و اقدامات درمانی را آغاز کرد تا اینکه دقایقی بعد آتش‌نشانان و نیروهای کمکی اورژانس سر رسیدند و این مصدوم به بیمارستان منتقل شد.


مهدی بحرینی، همان کارشناس موتوری اورژانس تهران است که با فداکاری جان این شهروند را نجات داد. او که از 22سال قبل در اورژانس خدمت می‌کند پیش از این در حوادث مختلفی جان شمار زیادی از هموطنان مان را نجات داده است. او در گفت‌وگویی با همشهری جزئیات بیشتری از حادثه را بازگو کرد.


این حادثه چه زمانی به شما اعلام شد و زمانی که به محل حادثه رسیدید مصدوم چه وضعیتی داشت؟

به من خبر رسید که یکی از هموطنان همراه خواهرزاده‌اش در اطراف رودخانه و پل کن در حال پیاده روی و ورزش بودند که به‌دنبال حمله سگ، دچار ترس و استرس شده و از روی بلندی به رودخانه کن سقوط کرده است. این فرد در این حادثه دچار شکستگی و ترومای لگن شده و در رودخانه گرفتار شده بود. وقتی به‌عنوان اورژانس موتوری به محل حادثه رسیدم متوجه شدم او در جایی سخت‌گذر افتاده و مجبور شدم موتورسیکلت را رها کرده و جاده‌ای خاکی را حدود 10دقیقه پیاده بروم تا به او برسم. او از ارتفاعی حدود 3متر سقوط کرده و وضعیت وخیمی داشت. بلافاصله درخواست کمک کردم و آتش‌نشانی و آمبولانس اورژانس اعزام شدند.


چطور شد درحالی‌که آتش‌نشانان در راه بودند تصمیم گرفتید که خودتان اقدام کنید؟

چون طول می‌کشید و شرایط خاصی بود مجبور شدم وارد رودخانه شوم و مصدوم را از مسیر جریان آب خارج کنم. ارتفاعی حدود2 و نیم متری را پایین رفتم و او را از جریان آب خارج و در همانجا مداوا را شروع کردم. اول عضو آسیب‌دیده را فیکس کردم. در ادامه رگ‌گیری انجام دادم و دقایقی بعد آتش‌نشانان و همکارانم در اورژانس به محل رسیدند. بعد از حدود 3ساعت تلاش، مصدوم با بسکت به بالا و با آمبولانس اورژانس به بیمارستان منتقل شد.


آنطور که اعلام شده انجام چنین کاری از سوی شما در حیطه وظایف اورژانس نیست. چطور حاضر شدید دست به چنین کاری بزنید؟انتقال چنین مصدومی ازجمله وظایف و پروتکل‌های اورژانس نیست. با توجه به وضعیت ایمنی صحنه و فرد من باید صبر می‌کردم که عوامل آتش‌نشانی و آمبولانس اورژانس به محل برسد اما با توجه به اینکه شرایط آنجا خاص بود و هر لحظه ممکن بود جریان آب بیمار را با خود ببرد و جانش در خطر باشد من مجبور شدم داخل رودخانه بروم و مصدوم را بیرون بکشم. آن لحظات فقط به فکر جان مصدوم بودم و به ندای درونم گوش کردم. با وجود این از همه همکاران اورژانس تهران و مسئولان به‌دلیل اینکه پروتکل‌های درمانی را زیرپا گذاشتم عذرخواهی می‌کنم.


در آن لحظات سخت، همراهان مصدوم چه شرایطی داشتند؟

آنها اشک می‌ریختند و از من می‌خواستند که به مصدوم کمک کنم. من هم با توجه به شرایطی که وجود داشت و با توجه به اینکه خودم دوره‌های نجات غریق و غواصی را طی کرده‌ام و تجربه چنین حادثه‌ای را در حادثه سقوط بالگرد در دریاچه چیتگر داشتم و در آنجا هم‌چنین کاری را انجام داده بودم، تصمیم گرفتم وارد رودخانه شوم و جان هموطنم را به این شکل نجات دهم. جا دارد از پرسنل ایستگاه 61آتش‌نشانی میدان المپیک و کد 504اورژانس آقایان ثنایی و چیان که در ادامه برای کمک به محل حادثه رسیدند هم تشکر کنم.


با وجود اینکه ممکن بود در این حادثه جان خودتان نیز به خطر بیفتد چرا دست به چنین کاری زدید؟

در این حادثه هم فکر کردم که می‌توانم به این فرد کمک و جانش را نجات دهم و ریسک این کار را پذیرفتم و مجبور شدم پروتکل‌های اورژانس را زیر پا بگذرام. چون نجات جان فرد حادثه دیده برایم مهم‌تر بود. خدا را شکر می‌کنم که موفق شدم جان یک انسان را نجات دهم. او به‌خاطر شکستگی در بیمارستان شهید فیاض بخش بستری شده و قرار است جراحی شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha