به گزارش سلامت نیوز به نقل از سایت چطور، در این مقاله چند راهکار کاربردی برای حل این مشکل در اختیارتان میگذاریم.
اهمیت رابطه جنسی در زندگی زناشویی
صمیمیت اصلی مهم در تمام روابط عاشقانه است که یکی از نمودهای خارجی آن در روابط زناشویی، رابطه جنسی سالم است. این نزدیکی فشارخون و استرس را کم میکند و با ترشح هورمون اکسیتوسین پیوند عاطفی میان زوج را بهبود میبخشد. از طرفی نبود آن شکاف عمیقی میان زن و شوهر به وجود میآورد که گاهی موقت و گاهی همیشگی است. بنابراین چنین مشکلی زنگ هشداری برای سلامت روان زوجهاست!
دلایل بیمیلی همسران به رابطه جنسی
بیمیلی شریک زندگی به رابطه جنسی لزوما بهمعنای نبود عشق و علاقه نیست. عوامل مختلفی بر میل جنسی (لیبیدو) تأثیرگذارند و شناسایی دلیل این بیمیلی اولین قدم برای رفع آن است. در این بخش چند دلیل رایج این بیمیلی را بیان کردهایم.
۱. استرس
مشاغل پراسترس، نزدیکشدن به موعد تحویل پروژهها و در کل ریتم تند زندگی افراد را مستعد استرس و اضطراب میکند. زمانی که مغز درگیر مشکلات اینچنینی است، میل جنسی طبیعتا کمرنگ میشود.
۲. مصرف دارو
بیمیلی جنسی ممکن است جزو عوارض داروهای داروهای ضدافسردگی، قرصهای ضدبارداری و برخی از داروهای پروستات باشد که همسرتان مصرف میکند.
۳. مشکلات جسمی
مواردی مثل کمبود تستوسترون، فشارخون بالا، کمکاری تیروئید و دیابت ممکن است در بیمیلی جنسی دخیل باشند.
۴. زایمان
اثرات بارداری و زایمان بر سلامت جسم و روان زوجها یکی از مهمترین دلایل بیمیلی جنسی است. روزهای پرمشغله بعد از زایمان فرصتی برای فکرکردن به معاشقه باقی نمیگذارد.
۵. خیانت
این بیمیلی شاید نتیجه خیانتدیدن همسرتان در زندگی قبلی و بیاعتمادی ذاتی او باشد. این تجربه تلخ تا مدتها صمیمیت عاطفی و جسمی را سخت میکند.
۶. اختلال نعوظ
اگر مشکل همسرتان اختلال نعوظ است، احتمالا مدتزمان زیادی را بدون رابطه جنسی گذراندهاید بیآنکه علت را بدانید. حرفزدن درباره این مشکل برای آقایان راحت نیست.
۷. تجربه سوءاستفاده جنسی
خاطرات ناخوشایند مرتبط با رابطه جنسی بر میل افراد به انواع صمیمیت فیزیکی، حتی لمسشدن ساده، اثر منفی میگذارد.
۸. مشکلات مالی
نگرانی مالی در دورههای مختلف زندگی بینهایت استرسزاست. زمانی که دو طرف تمام وقت و انرژی خود را برای حل مشکلات مالی میگذارند، طبیعی است فرصتی برای صمیمیت و نزدیکی نداشته باشند.
۹. درد حین رابطه
دردکشیدن اشتیاق افراد به رابطه جنسی را کمرنگ میکند. هرچه این درد بیشتر باشد، میل جنسی کم و کمتر میشود.
۱۰. اعتقادات مذهبی
گاهی اوقات بیمیلی همسران به رابطه جنسی از اعتقادات مذهبی و باورهای جامعه سرچشمه میگیرد و ناخودآگاه آنان را وادار به دوری از هم میکند.
۱۱. افسردگی
افسردگی ممکن است تعادل هورمونهای جنسی را بر هم بزند و میل جنسی را به صفر برساند.
۱۲. عادت
بعد از سالها زندگی مشترک و عادت به حضور یکدیگر، طبیعی است که شور و اشتیاق اولین روزها رنگ ببازد و رابطه کسلکننده شود.
نحوه برخورد با همسر بیمیل به رابطه جنسی
وقتی همسرتان تمایلی به صمیمیت جسمی ندارد، بدترین واکنش ممکن کنارهگیری و عادت به این وضعیت است. در ادامه، چند راهکار کاربردی برای حل این مشکل بیان میکنیم.
۱. تقویت صمیمیت غیرجنسی
صمیمیت در زندگی زناشویی صرفا بهمعنی ارتباط جنسی نیست؛ شکلهای دیگری از آن وجود دارد که پیوند میان زوج را محکم میکند تا ذرهذره میل آنها به حضور در کنار یکدیگر بیشتر شود. با حرکات ساده و جذاب مثل درآغوشگرفتن همسرتان شروع کنید و علاقه و محبت خود را به شکلهای مختلف نشان دهید. دست یکدیگر را بگیرید، با هم فیلم تماشا کنید، دوچرخهسواری کنید و به تماشای غروب آفتاب بنشینید. برای هم وقت بگذارید و از کنار هم بودن لذت ببرید. بهمحض آنکه عشق بار دیگر شعلهور شد، میل به صمیمیت جنسی پای خود را به رابطه باز میکند.
۲. صحبتکردن
حرفزدن تنها راهحل مؤثر برای مشکلات روابط است. مکالمه صادقانه درباره نیازها و نگرانیها و اشاره مستقیم به مشکلاتی که آزارتان میدهد، شما را چند قدم بهسمت حل مشکل پیش میبرد.
رک و راست درباره خواستهها و نخواستهها صحبت کنید و ترجیحات متفاوت یکدیگر را بپذیرید. قرار نیست نگرانیهایتان تبدیل به سرزنش و سرکوب شود. به خاطر بسپارید سرزنشکردن نتیجهای بهجز ایجاد تنش و دوری بیشتر همسرتان ندارد. بنابراین از راه مصالحه وارد شوید و بحث را با صمیمیت پیش ببرید.
بدترین مکان برای صحبت درباره این قضیه اتاقخواب شماست. فضای بیطرفی انتخاب کنید که هیچ ربطی به رابطه جنسی نداشته باشد و در عین حال مزاحم هم نداشته باشید.
۳. کمکگرفتن از مشاور حرفهای
گاهی اوقات صحبتکردن هیچ دردی را دوا نمیکند. اگر بهتنهایی نمیتوانید نگرانیهایتان را برطرف کنید، مراجعه به درمانگر حرفهای انتخابی عاقلانه برای یافتن ریشه مشکل است.
۴. تعریف دوباره صمیمیت
صرف حضور در رابطه بهمعنی رضایت از آن نیست. با حرفزدن بفهمید همسرتان چه زمانهایی به رابطه جنسی بیعلاقه است و با پذیرش آن رضایت از رابطه را افزایش دهید. گاهی مشکل این است که تعریف همسرتان از صمیمیت با شما متفاوت است. یعنی شرایطی که شما را آزار میدهد، برای او کاملا طبیعی و مناسب است. بنابراین درباره انتظاراتتان از صمیمیت با هم حرف بزنید، اما بههیچوجه همسرتان را برای برقراری رابطه تحتفشار نگذارید.
۵. حفظ احترام
احترام در هر رابطه ای حیاتی است و باید از جانب هر دو طرف باشد. شریک زندگیتان به هر دلیلی با مسئله بیمیلی جنسی دستوپنجه نرم میکند، کنارش باشید و هنگام بحث درباره مشکلات، با دقت به حرفهای او گوش دهید تا بفهمید ریشه مشکل کجاست.
حرف آخر
حلوفصل مشکلات جنسی با یک بار بحث و اعتراض ممکن نیست. بهجای خواهش و التماس هرباره، بحثهای پیدرپی و درنهایت کنارهگیری از یکدیگر، صبورانه وقت بگذارید و از درمانگر کمک بخواهید تا بیآنکه خدشهای به عزتنفس شما وارد شود، ریشه مسئله را بیابد و آن را حل کند.
نظر شما