به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرآنلاین، بسیاری از افراد مبتلا به سرطان، علاقهمند به امتحان کردن درمانهای مکمل و جایگزین برای بهبود سرطان هستند. هرچند که درمانهای پزشکی و شیمیدرمانی برای کنترل وضعیت بیمار لازم و ضروری هستند، اما روشهایی هم وجود دارد که در عین بیخطر بودن، در روند درمان بیماری سرطان مفید و سودمند هستند. همچنین شواهد بسیاری وجود دارد که نشان میدهد این درمانها اثر مثبتی در کاهش علائم بیماری دارند. درمانهای جایگزین و مکمل ممکن است نقش مستقیمی در درمان سرطان نداشته باشند، اما میتوانند به شما کمک کنند تا با کنترل برخی علائم ناشی از بیماری، مانند اضطراب، استرس، خستگی، تهوع و استفراغ، درد و اختلال در خوابیدن، با بیماری مقابله کنید و آن را شکست بدهید.
مؤثرترین درمانهای مکمل در بهبود سرطان عبارتند از:
۱) طب سوزنی
در طب سوزنی، پزشک یا متخصص سوزنهای استریلشده و ریزی را وارد نقاط مشخصی از پوست میکند. مطالعات نشان میدهد که طب سوزنی در تسکین حالت تهوع ناشی از شیمیدرمانی مفید است و میتواند به تسکین انواع خاصی از دردها در افراد مبتلا به سرطان کمک کند. همچنین به گفته کارشناسان، طب سوزنی و طب فشاری میتوانند میزان داروهای مسکن که افراد مبتلا به سرطان مصرف میکنند را کاهش دهند.
نکته: اگر از داروهای رقیقکننده خون استفاده میکنید یا فشار خونتان پایین است، در خصوص انجام طب سوزنی با پزشک خود مشورت کنید.
۲) رایحهدرمانی
در رایحهدرمانی، از روغنهای معطر، مانند اسطوخودوس، برای ایجاد حس آرامش استفاده میشود. این روغنها را میتوان در حین ماساژ روی پوست مالید یا از آنها در روند استحمام استفاده کرد. همچنین با حرارت دادن روغنهای معطر میتوان عطر آنها را در محیط آزاد کرد. رایحهدرمانی برای تسکین حالت تهوع، درد و استرس ناشی از سرطان مفید است.
البته افراد مبتلا به سرطانِ حساس به استروژن، مانند سرطان پستان، باید از مالیدن مقادیر زیادی روغن اسطوخودوس و روغن درخت چای به پوست در حین ماساژ خودداری کنند.
۳) ورزش
ورزش میتواند به شما در مدیریت علائم و نشانهها در طول و بعد از درمان سرطان کمک کند. ورزش ملایم و متوسط در کاهش خستگی و استرس و بهبود خواب مفید است. مطالعات بسیاری نشان میدهد که یک برنامه ورزشی منظم، کیفیت کلی زندگی افراد مبتلا به سرطان را بهبود میبخشد و کمک میکند عمر طولانیتری داشته باشند. اگر سابقه ورزش منظم ندارید، قبل از شروع یک برنامه ورزشی با پزشک خود مشورت کنید. به آرامی ورزش را شروع کنید و به مرور بر دفعات و شدت آن اضافه کنید. سعی کنید در اکثر روزهای هفته حداقل ۳۰ دقیقه ورزش کنید.
۴) مراقبه یا مدیتیشن
مراقبه و مدیتیت کردن در واقع یک تمرین ذهنی و روانی است که باعث ایجاد آرامش و تمرکز بیشتر میشود و احساسات منفی مانند تنشها و اضطرابهای مختلف را از افراد دور میکند. مدیتیشن مزایای زیادی برای افراد مبتلا به سرطان دارد و بسیاری از متخصصان این روش درمانی مکمل را توصیه میکنند. این روش ممکن است با تسکین اضطراب و استرس و بهبود خلق و خو به افراد مبتلا به سرطان کمک کند.
مدیتیشن بهعنوان یک درمان جایگزین کاملاً بیخطر است. میتوانید یک یا دو بار در روز چند دقیقه به تنهایی مدیتیشن کنید یا میتوانید در کلاسهای مدیتیشن شرکت کنید. همچنین دورهها و برنامههای آنلاین زیادی برای انجام مراقبه در دسترس هستند.
۵) آفتاب و ویتامین D۳
ویتامین D یکی از عوامل شکلگیری هورمون کلسیتریول-استروئید است که نقش مهمی در پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی بدن دارد. مطالعات انجامشده در سال ۲۰۰۷ حاکی از این است که مصرف مکمل ویتامین D۳ در گروهی از زنان به مدت یک سال، خطر ابتلا به انواع سرطان را تا ۷۷ درصد کاهش داده است.
با مشورت پزشک میتوانید ویتامین D۳ را به رژیم غذایی خود ضافه کنید و احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهید. همچنین ویتامین D۳ مورد نیاز بدن را با ۲۰ دقیقه قرار گرفتن در معرض نور خورشید نیز میتوان تأمین کرد. بدین منظور میتوانید ۴۰ درصد از کل بدن خود را بین ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر در معرض نور خورشید قرار دهید.
طبق تحقیقات، مکمل ویتامین D، مرگ و میر ناشی از سرطان را تا ۱۳ درصد کاهش میدهد. در اشخاصی که سطح پایینی از این ویتامین را در خون دارند، احتمال ابتلا به سرطانهایی مانند سرطان پستان، خون، لوزالمعده، روده بزرگ، پروستات، کبد و… ۲۰ درصد بیشتر از دیگر افراد است.
منابع: mayoclinic ، draxe
نظر شما