دکتر واقفي، دبير انجمن علمي داروسازان کشور، به باشگاه خبرنگاران گفت: با تأسيس مجتمع توليد فرآورده هاي دارويي و تکنولوژي، براي توليد واکسن هپاتيت B - استرپتوکيار- اينترفرون B2 و اريترويوئيتين در مقياس صنعتي با بودجه اي در حدود 600 ميليارد ريال در سال 85، بعد از حدود دوازده سال، اين بخش براي قطع واردات و بي نيازي کشور به داروهاي خارجي در دستور کار داروسازان و شرکتهاي داروسازي قرار گرفته است.
وي افزود: فرآورده هاي نو ترکيب با تغييرات ژنتيکي و دستکاري DNA در موجودات مختلف، باعث تحول عظيمي در نوع و تنوّع فرآورده هاي دارويي شده که در آن به جاي استفاده از داروهاي با مولکول شيميايي کوچک ميتوان از فرآورده نو ترکيب دارويي با وزن مولکولي بالا استفاده کرد.
وي بيان کرد: پس از توليد داروهاي ويژه استراتژيک و کمياب در کشور بوسيله توليد کنندگان داخلي با کيفيت بالا و داراي حداقل عوارض براي بهبود بيماري ها، بايد از ورود داروهاي مهم و کمياب چه به صورت قانوني و غير قانوني و قاچاق به کشور در حد امکان جلوگيري کرد.
*ضرورت استفاده از داروسازان در مشاغلي غير از داروخانه ها
دکتر مژدهي آذر، رئيس شوراي عالي داروخانه ها در ادامه افزود: شرکتهاي دولتي، بيمارستان ها و صنايع دارويي قدرت جذب تعداد کمي داروساز دارند.
وي گفت: افزايش تعداد داروخانهها در کشور، پايين بودن توانايي بازدهي اقتصادي داروخانه ها و ثابت بودن بودجه دارويي کشور به منافع داروخانه ها و در نهايت به منافع آحاد جامعه لطمه مي زند.
وي بيان کرد: فارغ التحصيلان داروسازي در کشور، توانايي انجام کارهاي زيادي را در زمينه داروسازي دارند که به آنها توجه کافي نمي شود در حالي که در کشورهاي ديگر، فارغ التحصيلان داروسازي در رشته هاي ديگر مثل بيمارستان ها، داروخانه ها، کارخانه ها و ... تربيت شده و مشغول به کار هستند.