به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات، افرادی که در خواب زیاد تکان میخورند و در رختخواب دست و پا میزنند، ممکن است در مراحل اولیه ابتلا به زوال عقل یا بیماری پارکینسون باشند.
نتایج یک تحقیقات علمی نشان دادهاند که افراد مبتلا به اختلالی موسوم به اختلال رفتار خواب (RBD)، در خواب رویاهای خود را اجرا میکنند و در ناحیهای از مغز که ماده شیمیایی دوپامین تولید میشود، دچار التهاب بیشتری هستند.
در این مطالعه، محققان از دوربینهای دوبعدی برای بررسی آزمایشهای خواب ۱۷۰ بیمار استفاده کردند که۸۰ نفر از آنها مبتلا به RBD بودند. ۹۰ نفر دیگر یا اختلال خواب دیگری داشتند یا هیچگونه اختلالی نداشتند.
بیشتر افراد مبتلا به این اختلالها در خواب زیاد حرکت میکنند و صبحها احساس گیجی دارند و اغلب در طول روز نیز خوابآلود هستند.
در برخی موارد، حرکات شبانه آنها به حدی شدید است که خود یا شریک خوابشان را زخمی میکنند.
بیماران مبتلا به پارکینسون و زوال عقل معمولاً سطح دوپامین کمتری دارند، زیرا سلولهای عصبی که این ماده را تولید میکنند از بین رفتهاند.
دانشمندان آمریکایی اعلام کردهاند که یک الگوریتم هوش مصنوعی طراحی کردهاند که میتواند ویدیوهای ضبطشده از آزمایشهای خواب بالینی را تحلیل کند.
آنها معتقدند این ابزار میتواند دقت تشخیص این اختلال را افزایش دهد و حتی در شناسایی افرادی که در معرض خطر بیشتر ابتلا به زوال عقل یا پارکینسون هستند، مفید واقع شود.
دکتر امانوئل دوران، استاد عصبشناسی در دانشکده پزشکی مانت ساینای نیویورک میگوید: «این روش میتواند در تفسیر آزمایشهای خواب در کلینیکها به کار گرفته شود تا تشخیصها دقیقتر و سادهتر شود و از نادیدهگرفتن موارد جلوگیری شود. این روش همچنین میتواند بر اساس شدت حرکات مشاهدهشده در خواب، در تصمیمگیریهای درمانی کمک کند و در نهایت به پزشکان برای طراحی برنامههای درمانی شخصی برای هر بیمار کمک کند.»
تشخیص RBD بسیار دشوار است، چراکه علائم آن ممکن است نادیده گرفته شوند یا با بیماریهای دیگر اشتباه گرفته شوند.
تشخیص قطعی نیازمند مطالعه خواب است که به آن ویدیو-پلیسومنوگرام (video-polysomnogram) گفته میشود و باید در یک مرکز تخصصی خواب انجام شود.
نظر شما