دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۷

مطالعات نشان داده‌اند که مغز برای تقویت حافظه و ترمیم خود به استراحت نیاز دارد.

عاداتی که منجر به پیری زودرس مغز می‌شوند


به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، پیری مغز لزوماً با تغییر ظاهری رنگ موهای سر و ایجاد چین و چروک در چهره رخ نمی‌دهد. این ایده که فقط سن مشکلات حافظه را به همراه دارد یک افسانه است؛ نکته‌ای که در این میان نادیده گرفته می‌شود این است که عادات روزانه، نقش اصلی را در پیری مغز ایفا می‌کنند. برخی از این عادت‌ها را مرور می‌کنیم.



فشار بیش از حد


طبق یک باور قدیمی‌، پیوسته در ارتباط بودن، انجام چند کار و مصرف بی‌وقفه اطلاعات، ذهن را تیز نگه می‌دارد  اما واقعیت این است که مغز در زمان استراحت رشد می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که مغز برای تقویت حافظه و ترمیم خود به استراحت نیاز دارد.



 نادیده گرفتن خواب عمیق


در خواب عمیق، مغز در واقع خود را تمیز می‌کند. در طول «خواب موج آهسته»، مغز مواد زائد سمی مانند بتا آمیلوئید را که با بیماری آلزایمر مرتبط است، دفع می‌کند. بدون این پاکسازی عمیق، سموم ایجاد و حافظه و قدرت شناختی ضعیف می‌شود.



زندگی بدون خورشید


کمبود نور خورشید ریتم مغز را مختل می‌کند. نور طبیعی باعث تنظیم ریتم شبانه روزی می‌شود که بر همه‌چیز از خلق و خو گرفته تا حافظه تأثیر می‌گذارد. بدون قرار گرفتن منظم در معرض نور خورشید، مغز ممکن است ساعت درونی خود را نادرست تنظیم کند و در نتیجه تمرکز ضعیف، افکار ناراحت‌کننده و حافظه کُند شود.



کنترل و نابودی احساسات


سرکوب عاطفی، باعث فشار عصبی می‌شود. اجتناب از بیان احساسات، مدارهای استرس مغز را فعال می‌کند. استرس عاطفی مزمن باعث افزایش کورتیزول می‌شود؛ هورمونی که به مرور زمان در بازیابی حافظه و یادگیری اختلال ایجاد می‌کند. بهزیستی عاطفی فقط یک مسئله سلامت روانی نیست، بلکه مستقیماً با عملکرد طولانی مدت مغز مرتبط است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha