به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، در حالی که برخی والدین برای کاهش گریههای ناشی از کولیک نوزادان، به روشهای سنتی و بدون پایه علمی مانند استفاده از شیره خرما، آبنبات یا داروهای گیاهی روی میآورند، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت این روشها را فاقد هرگونه تأیید علمی دانست و نسبت به خطرات آنها هشدار داد.
بر اساس اعلام این نهاد تخصصی، کولیک نوعی وضعیت شایع در سه ماه اول زندگی نوزادان است که در آن نوزاد بیش از سه ساعت در روز و بیش از سه روز در هفته گریه میکند. اگرچه علت دقیق کولیک هنوز بهدرستی مشخص نشده، اما در بیشتر موارد تا پایان سه یا چهار ماهگی بهصورت طبیعی برطرف میشود.
کارشناسان تأکید دارند که اولین اقدام در مواجهه با گریههای شدید نوزاد، بررسی علل احتمالی مانند گرسنگی، بیماری، تغییرات دمایی (سرما یا گرمای شدید)، یا خستگی ناشی از تحریک بیشازحد نوزاد است. همچنین حساسیتهای غذایی به پروتئینهای خاص موجود در رژیم غذایی مادر یا شیر خشک، میتواند علت دردهای شکمی یا مشکلات گوارشی در نوزادان باشد.
غذاهایی مانند شیر، تخممرغ، آجیل و گندم که در رژیم غذایی مادر وجود دارند، ممکن است باعث تغییر در ترکیب شیر مادر و در نتیجه بروز حساسیت در نوزاد شوند. علائمی مانند استفراغ، اسهال، اگزما، خسخس سینه یا آبدهان بیشازحد میتوانند نشاندهنده آلرژی باشند.
دفتر بهبود تغذیه جامعه تأکید کرد که هیچ ماده غذایی نباید قبل از ششماهگی به نوزاد داده شود و نوزاد تا آن زمان فقط باید شیر مادر یا در صورت منع پزشکی، شیر خشک دریافت کند. هرگونه تجویز دارو یا تغییر در تغذیه باید صرفاً با نظر پزشک متخصص یا تیم درمانی انجام شود.
در صورت تشخیص حساسیت به شیر خشک، ممکن است نوع خاصی از شیر خشک ضدحساسیت تجویز شود و اگر دلیل مشکل شیر مادر باشد، متخصص تغذیه میتواند رژیم غذایی مادر را بهصورت علمی تنظیم کند.
در نهایت، وزارت بهداشت تأکید کرد که والدین باید از خوددرمانی و استفاده از روشهای غیرعلمی برای درمان کولیک نوزادان پرهیز کرده و در موارد ادامهدار حتماً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
نظر شما