به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس،دبیر کل جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات کشور از مصرف سرسامآور ۷۰ میلیارد نخ سیگار در سال در ایران خبر داد؛ یعنی بهطور میانگین، روزانه ۱۹۲ میلیون نخ سیگار در کشور دود میشود. این در حالی است که به گفته وی، دخانیات سالانه جان ۶۴ هزار ایرانی را میگیرد؛ یعنی هر روز ۱۷۵ نفر در ایران بهدلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست میدهند.
دکتر محمدرضا مسجدی با اشاره به اینکه ۱۴ درصد مرگومیرهای کشور مربوط به دخانیات است، این روند را فاجعهبار توصیف کرده و خواستار اقدامات جدی برای کنترل و کاهش مصرف سیگار شده است.
رشد نگرانکننده مصرف سیگار در نوجوانان
او هشدار داد که از سال ۱۳۸۵ تاکنون، مصرف دخانیات در میان دختران ۱۳ تا ۱۵ ساله بیش از ۱۳۳ درصد افزایش یافته است؛ آماری که زنگ خطر را برای خانوادهها، نظام آموزشی و متولیان بهداشت کشور به صدا درآورده است
آماری از استعمال دخانیات در بزرگسالان
دکتر بهزاد ولیزاده، رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل و مبارزه با دخانیات وزارت بهداشت، در ادامه افزود که ۱۴ درصد از افراد بالای ۱۸ سال در کشور دخانیات مصرف میکنند. در این میان، ۲۶ درصد مصرفکنندگان مرد و ۴.۵ درصد زن هستند.
این آمار نشان میدهد که با وجود هشدارهای متعدد درباره مضرات سیگار، شیوع مصرف در بین گروههای مختلف سنی و جنسی رو به افزایش است و مبارزه با این پدیده نیاز به عزم ملی دارد.
وقتی «دود» جای شادی را میگیرد...
بابک، جوان ۲۳ سالهای که در پارکی در تهران مشغول کشیدن سیگار است، درباره حس خود پس از کشیدن سیگار میگوید: «وقتی دود میگیرم، میروم فضا! نمیدانی چه حالی میدهد!» این توصیف اگرچه ممکن است در نگاه اول نوعی شوخی یا اغراق به نظر برسد، اما واقعیت تلخی را بیان میکند: وابستگی روانی شدید به نیکوتین.
لزوم سیاستگذاری سختگیرانهتر
کارشناسان سلامت معتقدند با توجه به هزینههای اجتماعی و اقتصادی و آسیبهای جسمی گسترده دخانیات، لازم است سیاستهای سختگیرانهتری برای کاهش عرضه، افزایش قیمت و محدود کردن تبلیغات محصولات دخانی اعمال شود.
نظر شما