به گزارش سلامت نیوز ناکافی راجع به بیماریهای روانی کودکان باعث شده هنگامی که کودک یا نوجوان به مشکلات روحی دچار شده باشد این مسائل به پای بیماری جسمی، بهانه گیری، بدخلقی و شیطنت کودکانه گذاشته شود و پدر و مادرها احساس نگرانی نکنند و فکر کنند لازم نیست به مشاور و روانشناس مراجعه کنند.
بعضی از این اختلالات علائم مشابه بزرگسالان دارد و بعضی از آنها نه. به همین جهت گاهی تشخیص این که کدام علامت در کدام اختلال قرار میگیرد کار سادهای نیست و حتما باید نظر متخصص در این زمینه وجود داشته باشد اما به طور کلی والدین و مسوولان مدارس باید نسبت به تغییرات رفتاری کودکان و نوجوانان حساس باشند؛ به طور مثال هنگامی که کودکان خلق و خوی تند پیدا کنند، بی انگیزه، بی توجه و بی تفاوت شوند، ترسهای بیمورد پیدا کرده و وسواسی شوند میتواند نشانه هایی باشد که باید به متخصص مراجعه کرد.
اما درباره این سوال که بسیار پرسیده میشود که ریشه این اختلالات کجاست باید گفت تقریبا تمام اختلالات کودکان علت محیطی دارد؛ هنگامی که در خانه مدام شاهد دعوای والدین باشد و محیط امنی وجود نداشته باشد برای کودک ترسهای مکرر به وجود میآید که تبعات دارد و یا در مدرسه رفتار نادرست آموزگار میتواند باعث این اختلال شود. با توجه به این مساله با ایجاد محیط امن در خانه و مدرسه و دادن حمایتهای لازم به کودکان و نوجوانان و وقت گذراندن با آنها و توجه نشان دادن به آنها میتوان از بروز بسیاری از مشکلات روحی و روانی کودکان جلوگیری کرد.
یکی دیگر از مسائلی که روز به روز بیشتر کودکان را درگیر میکند و لازم است خانوادهها به آن توجه کنند استفاده آنها از اینترنت، محصولات کامپیوتری و فیلمها و سیدیهای انیمیشنی است. این بازیها و فیلمها همانطور که میتوانند اثرات مثبت داشته باشند و ذهن کودکان را به فعالیت وادارند، تاثیرات منفی نیز دارند و میتوانند به پرخاشگری و بروز حالات تهاجمی در کودکان منجر شوند. از این رو والدین باید با محدود کردن ساعات استفاده کودکان از این بازیها مانع به وجود آمدن چنین حالاتی در آنها شوند.
خانوادهها باید هشدارها را جدی گرفته و با قانونمند کردن خانواده و مدیریت زمان برای فرزندانشان درباره استفاده از کامپیوتر و بازیهای کامپیوتری در روز به آنها اجازه استفاده بیش از حد از چنین وسایلی را ندهند و مانع وابستگی آنها به این وسایل و پدید آمدن بیماریهای جسمی و روحی در آنها شوند.
منبع:خبرآنلاین - خانم دکتر سیما فردوسی پور
نظر شما