به گزارش سلامت نیوز به نقل از یو اس تودی، طبق این مطالعه، زنانی که تحت هورمون درمانی استروژن بدون جایگزین (E-HT) قرار گرفتند، در مقایسه با کسانی که از هورمون درمانی استفاده نکردند، خطر ابتلاء به سرطان سینه کمتری داشتند. در مقابل، زنانی که تحت درمان با هورمون درمانی ترکیبی استروژن به همراه پروژستین (EP-HT) قرار گرفتند، خطر ابتلاء به این بیماری در آنها بیشتر بود.
این یافتهها، بر اساس تجزیه و تحلیل گسترده دادههای بیش از ۴۵۹۰۰۰ زن زیر ۵۵ سال در سراسر آمریکای شمالی، اروپا، آسیا و استرالیا است.
«کیتی اوبراین»، نویسندهی اصلی و محقق مؤسسهی ملی علوم بهداشت محیطی در مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده، گفت: «مطالعهی ما درک بیشتری از خطرات مرتبط با انواع مختلف هورموندرمانی ارائه میدهد که امیدواریم به بیماران و پزشکان آنها در تدوین برنامههای درمانی آگاهانهتر کمک کند.»
این مطالعه نشان داد که استفاده از هورموندرمانی هورمونی (E-HT) با کاهش ۱۴ درصدی بروز سرطان سینه در مقایسه با افرادی که از هورموندرمانی هورمونی استفاده نمیکنند، مرتبط است. این اثر محافظتی در میان زنانی که هورموندرمانی هورمونی را در سنین پایینتر شروع کرده یا مدت طولانیتری از آن استفاده کردهاند، بارزتر بود.
در مقابل، زنانی که از هورموندرمانی هورمونی ترکیبی (EP-HT) استفاده میکنند، ۱۰ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان سینه قرار دارند که در میان زنانی که بیش از دو سال از این درمان استفاده کردهاند، به ۱۸ درصد افزایش یافت.
طبق این مطالعه، خطر تجمعی ابتلا به سرطان سینه قبل از ۵۵ سالگی برای مصرفکنندگان هورموندرمانی هورمونی ۳.۶ درصد، برای مصرفکنندگان هورموندرمانی هورمونی ترکیبی ۴.۵ درصد و برای زنانی که هرگز از هورموندرمانی استفاده نکردهاند، ۴.۱ درصد تخمین زده شده است.
محققان همچنین خاطرنشان کردند که افزایش خطر مرتبط با EP-HT به ویژه در زنانی که تحت عمل هیسترکتومی یا اووفورکتومی قرار نگرفتهاند، قابل توجه است و بر اهمیت در نظر گرفتن سابقه جراحی هنگام ارزیابی گزینههای هورمون درمانی تأکید میکنند.
نظر شما