به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ملی، دکتر زهرا نژاد بهرام استاد دانشگاه و فعال حوزه زنان معتقد است که واقعیتهای جامعه نشان میدهد که در شرایط کنونی مسأله امنیت زنان یک مسأله مهم است که مورد توجه افکار عمومی جامعه قرار گرفته است. هرچند برخی تلاش میکنند به شکلهای مختلف از این موضوع طفره بروند و آن را ندیده بگیرند، اما این موضوع به یکی از مسائل جدی جامعه ایران تبدیل شده است. اینکه دولت به جای عنوان خشونت علیه زنان از عبارت کرامت زنان استفاده میکند یا تلاش میشود نام زنان از لوایحی که در مجلس مورد بررسی قرار میگیرد حذف شود کمکی به شرایط موجود نمیکند.
وی در گفت وگویی با اشاره به این که خشونت علیه زنان در جامعه ما به یک امر واقعی تبدیل شده و به همین دلیل باید برای آن مجازاتهای سنگین در نظر گرفته شود، می گوید: خانوادهها امنیت اجتماعی زنان را به نهادهای رسمی سپرده و گمان میکنند با این اتفاق خطری متوجه زنان و دختران نیست. این در حالی است که در عمل این انتقال وظیفه موفقیتآمیز نبوده و به همین دلیل خانوادهها در برخی رویکردها تغییر ایجاد کردهاند و به همین دلیل فرزندان خود را برای حضور در مدرسه و یا کلاسهای آموزشی همراهی میکنند و اینکه فرزندان را خود با وسیله شخصی به مقصد میرسانند.
به گفته وی، در شرایط کنونی خانوادهها احساس ناامنی میکنند. به نظر میرسد اگر برخی مسئولان از مسائل غیر مهم عبور کنند و به مسائل جدیتری مانند خشنونت علیه زنان توجه کنند این ناامنی تا حدودی از بین خواهد رفت. امروز زندگیها نیز شهری شده و اغلب مردم در شهرها زندگی میکنند. به همین دلیل نیز مسأله امنیت زنان در شهرها باید در اولویت مدیریت شهری قرار بگیرد. البته واقعیت امنیت زنان در شهرها آنچنانکه برخی در این زمینه اغراق میکنند نیست اما وقوع حوادثی که درباره زنان رخ میدهد برای خانوادهها و زنان جامعه احساس نگرانی ایجاد میکند که این نگرانیها باید از بین برود.
نژاد بهرام می گوید: خشونت علیه زنان در همه کشورهای جهان وجود دارد و خیلی هم زیاد وجود دارد. در گذشته هم وجود داشته اما به دلیل عدم اطلاعرسانی به گوش ما نمیرسیده است. در اغلب کشورهای جهان زنان تحت خشونتهای سیاسی، اجتماعی و خانوادگی قرار دارند. نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که خشونت علیه زنان یک امر اجتماعی است و نباید به امر سیاسی تبدیل شود.
وی تاکید می کند: روانشناسان و جامعه شناسان باید این موضوع را به صورت علمی و جدی بررسی و برای آن راهحل پیدا کنند. سازمان ملل در جدیدترین گزارش خود درباره پدیده قتل زنان در جهان اعلام کرد که در سال ۲۰۲۳ حدود ۸۵ هزار زن در سراسر جهان کشته شدند که ۶۰ درصد این قتلها به دست اعضای خانواده قربانیان رخ داد. براساس برآوردهای جهانی جدید درباره قتل زنان، روزانه ۱۴۰ زن و دختر در سراسر جهان جان خود را از دست میدهند. براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، از هر سه زن یک نفر معادل ۳۵. ۶ درصد جمعیت زنان جهان در طول زندگی خود خشونت فیزیکی یا جنسی را تجربه کردهاند که البته این آمار شامل آزار واذیتهای جنسی نمیشود. در عین حال ۷۲ درصد قربانیان قاچاق انسان را زنان و دختران تشکیل میدهند. سالانه بیش از هزاران مورد قتل زنان در جهان رخ میدهد. این رقم یادآور واقعیت تلخ بیپناه بودن زنان و دختران بهعنوان نیمی از جمعیت جهان در برابر تهدید خشونت است. ضمن اینکه انقیاد زنان به شکلهای خشونت فیزیکی، جنسی، روانی و... در سراسر جهان ادامه دارد. با در نظر داشتن شرایط عمومی بحران خشونت علیه زنان و دختران، در برخی از نقاط جهان زنگ هشدار به صدا درآمده است.
نظر شما